Search

Mirisne svijeće s hrvatskim potpisom? Može!

Mirisne svijeće s hrvatskim potpisom? Može!

Predstavljamo brend Nerina Candles

Urednik: D.D.

Image: Nerina Candles

U mnoštvu novih brendova koji svakodnevno niču na hrvatskom tržištu jedan nam je posebno privukao pažnju. Priznajemo, jedne smo od onih kojima su domovi prepuni mirisnih svijeća pa nas je vijest o osnivanju brenda Nerina Candles koji u Hrvatskoj proizvodi svijeće od prirodnog voska u minimalističkom pakiranju posebno razveselila. Tako je hrvatsko tržište postalo bogatije za brend koji se specijalizirao upravo za proizvode namijenjene dekoraciji doma - mirisne svijeće koje su izrađene ručno i s puno ljubavi u radionici Nerine Fornažar Kežman, osnivačice brenda.

Mirisne svijeće s hrvatskim potpisom? Može! (фото 1)

Ideja o svijećama rodila se u proljeće prošle godine i prvotno je bila samo hobi, koji je uz brojne pozitivne komentare i nagovaranje, danas izrastao u unosan mali posao na koji je vlasnica brenda itekako ponosna. "U to vrijeme sam miksala i kemijala sa sastojcima te su samo bliži prijatelji i obitelj uživali u mojim kreacijama mirisa. Prije nego sam se odvažila odnijeti svijeće kao poklon prijatelju na Hvar povodom otvaranja bara protekao je dug period istraživanja i isprobavanja. Sve sastojke, od samog voska, preko eteričnih i mirisnih ulja do pamučnih i drvenih fitilja, trebalo je odabrati i isprobati kako bi se dobio kvalitetan proizvod kojeg sam zamislila. Vjetar u leđa dali su mi veoma pozitivni komentari već u prvoj večeri gorenja svijeća kod prijatelja u baru, te sam nakon toga odlučila svima koji žele omogućiti da uživaju u 'mirisnim paketićima, kako ih ja zovem, u intimi svojih domova", izjavila je.

Mirisne svijeće s hrvatskim potpisom? Može! (фото 2)

Svijeće brenda Nerina Candles se izrađuju od prirodnog sojinog voska, jer je želja vlasnice bila napraviti kvalitetan proizvod koji je u sinergiji s prirodom. Koje su prednosti svijeća od prirodnog voska? Nastaje od prirodnog izvora (biljka soje) koja je obnovljiv izvor energije, dok je parafin derivat nafte koji nastaje od neobnovljivog izvora energije, talište mu je na puno nižoj temperaturi pa svijeće duže gore od parafinskih, ne dolazi do štetnih otpuštanja plinova kao kod parafinskih svijeća. Čađa koja se lovi na stijenke čaše je svedena na minimum, dok je kod parafinskih veoma vidljiva, eterična ulja se ravnomjernije otpuštaju u sojinom vosku nego u parafinu, pa je i sam miris prirodniji i ravnomjeran do potpunog izgaranja svijeće.

Mirisne svijeće s hrvatskim potpisom? Može! (фото 3)

Nerina Candles trenutačno u ponudi ima sedam različitih mirisa, koji dolaze u dvije veličine - 170 i 100 grama. U bogatoj ponudi možete pronaći mirise Lavender & Rosemary, Cedarwood & Jasmine, Citrus Mist, Peppermint Frost, Cotton Blanket, Cocoa Cashmere, Winter Fairytale te Lavander Fields na koji je osnivačica brenda posebno ponosna jer za njega koristi čisto eterično ulje lavande iz Istre. Uz spomenuta punjenja, brend u ponudi ima i gift boxeve koji dolaze u dvije veličine te osim samih svijeća sadrže i bočicu eteričnog ulja, vrećicu suhe lavande i šibice. Više detalja o proizvodima možete pronaći na službenom webshopu te na Instagram i Facebook profilima brenda.

Mirisne svijeće s hrvatskim potpisom? Može! (фото 4)

Mirisne svijeće s hrvatskim potpisom? Može! (фото 5)

Mirisne svijeće s hrvatskim potpisom? Može! (фото 6)

Mirisne svijeće s hrvatskim potpisom? Može! (фото 7)

Mirisne svijeće s hrvatskim potpisom? Može! (фото 8)

više