Search

Najbolja nova mjesta u Zagrebu u 2017.

Najbolja nova mjesta u Zagrebu u 2017.

Odabir redakcije

Tekst: E.G.


Image: Arhiva,
Facebook

Trend otvaranja zanimljivih barova, restorana, slastičarnica i drugih sličnih mjesta u Zagrebu se nastavio i u tekućoj godini, a u nastavku pogledajte koja su nas se posebno dojmila!

Sezona Adventa samo što nije i službeno počela, Zagreb se užurbano kiti, a nagađa se i kako će ovogodišnji broj turista srušiti sve rekorde. Međutim, koliko god bilo sjajno da je Zagreb u vrijeme Adventa jedna od najljepših europskih metropola, još je važnije što Zagreb i van blagdanske sezone sada ima bogatu ugostiteljsku ponudu. Naravno, mjesta za napredak i dalje ima, ali svi ćemo se složiti kako je situacija u odnosu na neke prijašnje godine drastično bolja. Drugim riječima, Zagreb sada ima zanimljive tematske barove, etničke restorane, fine dining koncepte, boutique hotele, craft pekarnice i ekskluzivne slastičarnice koji će zadovoljiti i one najzahtjevnije. U nastavku pogledajte Büro 24/7 odabir najboljih novih mjesta u Zagrebu u 2017. godini:

TIME Pastry Shop

Najavljivana kao ekskluzivan koncept koji donosi slastice izrađene prema preciznim tehnikama chefa Roberta Hromalića, ova je slastičarnica i prije otvorenja zaintrigirala mnoge. Robert Hromalić je u partnerstvu s Davorom Bienenfeldom i Matejem Đorđevićem Zagrebu predstavio novu razinu slastičarstva koja mu je kronično nedostajala.Osim samih slastica, na najvišoj su razini i sve ostale komponente, pa dizajn interijera tako potpisuje Ante Vrban, dizajn kutija za pakiranja je osobno birao Robert Hromalić, a pazilo se i na najsitnije detalje.

Najbolja nova mjesta u Zagrebu u 2017. (фото 1)

Xató 

Nakon što je karijeru gradio na mjestima poput Mundoake i Makronove, chef  Tvrtko Šakota je nastavio suradnju s Marinom Medakom i otvorio jedno posebno zanimljivo mjesto u strogom centru grada. "Xató" je restoran orijentiran na suvremenu kuhinju, testiranje granica domaće publike i ponudu vrhunskog gastronomskog iskustva. Prema mnogim uvaženim gastro kritičarima, riječ je o jednom od najmodernijih restorana u zemlji, dostojnom Michelinove zvjezdice.

Najbolja nova mjesta u Zagrebu u 2017. (фото 2)

Botaničar

Smješten na Marulićevom trgu, ovo je jedan od najljepše uređenih barova u gradu. Interijerom, logično, dominira velika količina zelenog bilja, a prostor obiluje i prirodnom svjetlosti, zbog čega je savršen za opušteno ispijanje kave. Isto tako, "Botaničar" se profilirao kao jedno od omiljenih gradskih mjesta za razne kulturne manifestacije, poput predstavljanja knjiga. 

Najbolja nova mjesta u Zagrebu u 2017. (фото 3)

Hugo's

Ovaj bar nije samo mjesto koje ćete rado posjećivati radi odlične kave, velikog izbora pića ili super noćnih provoda - Hugo's je novo mjesto u Zagrebu koje će vam pružiti mnogo više. Interijer ovog lokala pravo je arhitektonsko ostvarenje u skladu sa svim standardima današnjice u poimanju lijepoga, koje će vas zadiviti ambijentom i uređenjem.

Najbolja nova mjesta u Zagrebu u 2017. (фото 4)

50 A Burger & Champagne Bar

Lociran je u samom centru grada, na Europskom trgu, a fokus je stavljen na gurmanske burgere te tzv. pića s potpisom. Tim predvodi Amerikanka Adena Lavin, pa ne čudi da ponudu opisuje kao suvremenu američku kuhinju s dodatkom okusa iz različitih zemalja svijeta. Osim što ćete ovdje uvijek jesti ukusna jela i piti zanimljiva pića, možete računati i na sjajnu opuštenu atmosferu uz najbolje zvuke hip hopa.

Najbolja nova mjesta u Zagrebu u 2017. (фото 5)

Boogie

Klub se nalazi u strogom centru grada, na adresi Margaretska 1, na križanju Ilice i Cvjetnog trga, a nastao je iz potrebe da Zagreb dobije punokrvni jazz klub kakav i zaslužuje. "Boogie" se prostire na tri etaže, te u sebi nosi tri zasebne atmosfere. U prizemlju se nalazi bar, na katu lounge, u podrumu klub. Drugim riječima, za kakav god način konzumacije jazza ste raspoloženi, ovdje ćete naći što tražite. 

Najbolja nova mjesta u Zagrebu u 2017. (фото 6)

Program

Martićeva ulica u Zagrebu postala je bogatija za jedan totalno cool i unikatan bar, a zove se Program bar. Kako su nam rekli sami vlasnici, obične stvari su stavljali na neobična mjesta. Zaigrali su se, jer smatraju da je život igra u kojoj trebamo biti spontani i slobodni. Potrudili su se tako stvoriti neobičan i zanimljiv prostor s jako puno detalja kako bi gostima osigurali osjećaj ugodne, razigrane i opuštene atmosfere. Htjeli su izazvati dobru, pozitivnu reakciju, a u tome su i uspjeli. 

Najbolja nova mjesta u Zagrebu u 2017. (фото 7)

Veganšpek

Ideja i vizija Veganšpeka je da ljudima ponudi zdravu hranu, u svim oblicima, bez obzira na njihova osobna uvjerenja, opredjeljenja i stavove, poštujući njihov osobni izbor. U Veganšpeku kuhaju svježu i sezonsku hranu pokazujući pritom kako svakodnevnim prehrambenim navikama i ispravno kombiniranim i pripremljenim namirnicama možemo pozitivno utjecati na naše svakodnevne izazove i tako poboljšati kvalitetu života.

Najbolja nova mjesta u Zagrebu u 2017. (фото 8)

Pupitres

Nastao kao logičan nastavak rada sommelierke Jelene Šimić Valentić u promicanju vinske kulture i vinarstva, posebice hrvatskih autohtonih sorti, Pupitres će pod njezinim vodstvom već od ovog tjedna nuditi vinske radionice i edukacije o vinima, sljubljivanju vina s hranom, aromama, vinskim regijama i glasovitim vinima iz cijeloga svijeta, što se može vidjeti po maloj vinskoj biblioteci, vinoteci, ali i vinskoj karti bara.

Najbolja nova mjesta u Zagrebu u 2017. (фото 9)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više