Search

Najljepše terase i vrtovi hotela na hrvatskoj obali

Najljepše terase i vrtovi hotela na hrvatskoj obali

Split, Dubrovnik, Rovinj, Lovran


Image: PR

Četiri divne terase hotela na hrvatskoj obali okružene rajskim vrtovima i arhitekturom u kojima ćete se potpuno opustiti

Villa Astra – Lovran

Hotel Villa Astra mali je mediteranski komadić raja na hrvatskoj obali. Sastoji se od dviju elegantnih vila sagrađenih istovremeno početkom 20. stoljeća, koje predstavljaju savršen primjer venecijanske cvjetne gotike, i ujedno su jedan od najvrednijih primjera arhitekture te vrste. Vile su smještene u Lovranu, malom i intimnom gradiću u srcu Kvarnera. Okružuje ih magični mediteranski energetski vrt u kojem se, osim egzotičnih biljaka, nalaze i točke koje služe za održavanje balansa i podizanje frekvencija. Kvaliteta lokacije je izuzetno visoka tako da se može osjetiti iscjeljujuća moć prirode kroz energiju koja vam pruža duboko opuštanje, mir, smirenost i osnaživanje. Vrt ovih vila ima direktan pristup 12 km dugoj obalnoj šetnici – Lungomare, gdje se može osjetiti miris lovora, koji predstavlja simbol preobražaja i vječnog života. Vila također ima vanjski bar i grijani vanjski bazen.

Hotel Park – Split

Hotel Park jedan je od najstarijih i najprestižnijih hotela pod Marjanom. Smješten je nedaleko od stare gradske jezgre, na elitnoj lokaciji neposredno uz najpoznatiju splitsku plažu Bačvice, a sve od svog osnutka 1921. godine središte je bitnih društvenih i političkih događanja u Splitu i regiji. Hotel je nedavno u potpunosti renoviran i nakon rekonstrukcije koja je trajala punih deset mjeseci svojim je gostima ponovno otvorio svoja vrata. Duša ovog hotela oduvijek je bila prostrana terasa s pogledom na more na kojoj je i sam Tin Ujević napisao svoje najljepše stihove. Terasa je omiljeno odredište brojnih Splićana za ispijanje prve jutarnje kave i zasluženo se smatra jednom od najljepših terasa u Splita.

Hotel Lone – Rovinj

Šest etaža hotela Lone smještenog uz more i park šumu Zlatni rt, otvaraju spektakularan pogled na okoliš iz svih smještajnih jedinica. Prostor ispred hotela obuhvaća kompleks bazena, terase za sunčanje, terasu restorana L, restorana ON, bara u lobiju i terasu uz bar pokraj bazena. Površina terase za sunčanje je 2350 četvornih metara. Gostima je na raspolaganju 200 ležaljki na šest razina, a sa svake se pruža prekrasan neometani pogled na uvalu Lone. Prekrasna ljetna pozornica povezana s novim restoranom savršeno je mjesto za opuštanje i romantično promatranje zalaska sunca. Do plaže udaljene svega 50 m stiže se kratkom stazom.

Villa Sheherezade – Dubrovnik

Villa Sheherezade izgrađena je dvadesetih godina prošlog stoljeća, a legenda o velikoj ljubavi iz koje je proizašla ideja o gradnji ovog spomenika ljubavi, podsjeća na ljubavnu priču o Taj Mahalu, pa je stoga, kao i zbog elemenata orijentalne arhitekture, često nazivaju Taj Mahalom Mediterana. Ovo arhitektonsko remek-djelo zadivljuje posjetitelje svojim živopisnim terasama i orijentalnom arhitekturom, a okruženo je šarenim rajskim vrtovima, palmama i čempresima i proteže se na površini od 4000 četvornih metara. Villa Sheherezade posjeduje i privatnu plažu s predivnim otvorenim bazenom i jacuzzijem.


Related articles

Buro 24/7 Selection

više