Search

Nova mjesta zbog kojih se isplati (ponovno) posjetiti London

Nova mjesta zbog kojih se isplati (ponovno) posjetiti London

Barovi, restorani, hoteli


Image: Promo

Mnogima omiljeni europski grad prošle godine postao je bogatiji za niz novih mjesta, a mi smo izdvojili najnovija koja su nas se dojmila na prvi pogled

Dok mnogi sanjaju London i vraćaju mu se uvijek kada imaju priliku za to, mnogi ga izbjegavaju jer je hektičan, brz i konfuzan. London je sve što možete poželjeti i u njemu baš svatko može naći svoj kutak za sebe. Bilo da se radi o vikend posjetu na kazališnu predstavu i ludi noćni provod ili pak duljem boravku, ovaj grad stalno nudi neka nova mjesta, a s njima i nove avanture. Istražili smo ponudu novih mjesta i izdvojili neka u kojima možete jesti, tulumariti, spavati ili samo kupovati. 

Hotel Leman Locke - Aldgate, East London 

Genijalan novi hotel, otvoren krajem listopada dizajniran je kao nešto novo, svježe i moderno u gradu, a glavna ideja vlasnika bila je da nije samo hotel već ugodno mjesto u kojem možete jesti, spavati i živjeti. 168 apartmana uključuje sve što je potrebno za ugodan boravak, uključujući odličnu kuhinju (tvrde da ju shvaćaju jako ozbiljno), super brzi WiFi, 24-satni vratar i zadivljujući pogled na grad. Inteligentni dizajn inspiriran je feng shui stilom i tako čini mini utočište za bijeg iz užurbanog centra grada. 

Nova mjesta zbog kojih se isplati (ponovno) posjetiti London (фото 1)

Deptford Market Yard - South London 

Deptford Market Yard je nova šoping destinacija u južnom Londonu. Tim koji stoji iza projekta nada se povezivanju malih poduzeća sa širom publikom. Ovo područje smatra se jednim od skrivenih dragulja u pogledu gastronomije i kupovine, a posjetitelji ovdje mogu pronaći samo najbolje s lokalne maloprodajne scene. Ilustracije poznate umjetnice Jessice Childs, cvjećarne i najrazličitiji butici, smješteni su u zanimljivim prostorima koji imaju jedinstven karakter. Za one koji su zainteresirani za hranu više nego za kupovinu, ovdje mogu pronaći okuse Jamajke, kućice sa sirevima, fine kave, koktele i još mnogo toga. 

Nova mjesta zbog kojih se isplati (ponovno) posjetiti London (фото 2)

Disrepute - Soho 

Koktel bar Disrepute je odličan dodatak barskoj sceni na Kingly Cort's-u, a smješten je tamo gdje je nekad bio Kingly Club u koji je zalazila Audrey Hepburn 60-ih godina. Inspiriran svojim bogatom povijesti skandala i sramote, prati ga loš glas. Poznato je da tamo zalazi i londonski premijer sa svojom strankom, tako da gosti ovdje mogu očekivati svašta. Koktel bar Disrepute miješa bezvremensku kvalitetu, zajedno s kulturom 60-ih godina i velikom ljubavi prema kulturi ispijanja koktela. Popis koktela je ručno napisan i pored svakog koktela stoji neka mala priča. Mjesto koje se može neobavezno posjetiti, ali postoji i mogućnost članstva. 

Nova mjesta zbog kojih se isplati (ponovno) posjetiti London (фото 3)

Emilia's Crafted Pasta - Central London 

Ovo je jedno od najnovijih mjesta za prizalogajiti u Londonu, otvoreno prije nekih mjeseca dana i već uspješno donosi komadić Italije u englesku prijestolnicu. Na obali, točnije na Saint Catherine Docks možete kušati svježu domaću tjesteninu i pritom uživati u lijepom pogledu. Autentična, tradicionalna talijanska jela od sada su dostupna u samom srcu grada, a pesto s parmezanom i bolognese s malo bešamela su sve ono što možete poželjeti kada naručite tanjur pašte u talijanskom restoranu. 

Nova mjesta zbog kojih se isplati (ponovno) posjetiti London (фото 4)

Kova Patisserie - Central London 

Sladokusci moraju posjetiti novo mjesto, japansku slastičarnicu u kojoj će uživati u tortama od palačinki, spoznati kulturu ispijanja kave i čaja bez da kupite kartu za Japan. U koje god doba navratili ponuda nikad nećete iznevjeriti. Najveći specijalitet koji treba probati su gore navedene torte, takozvane Mille Crepes koje su izrađene od slojeva palčinki između punjenih s kremom od pudinga. Palačinke od matcha čaja su najtraženije, ali i druge vrste su jako popularne, uključuju vaniliju, čokoladu i sezonsko voće. Desert je ovdje možda i njihova najveća snaga, a tako misle i u redakciji britanskog izdanja časopisa Vogue koja ju je svrstala u jednu od najboljih slastičarnica u Londonu. 

Nova mjesta zbog kojih se isplati (ponovno) posjetiti London (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više