Search

Novo cool mjesto u Rijeci

Novo cool mjesto u Rijeci

Bar Bar

BURO.


Image: Ivan Vranjić

Bar Bar (Pod Kaštelom 3) otvoren je sredinom prosinca prošle godine i već je postao omiljeno okupljalište Riječana

Svjež i zanimljiv koncept koji je Rijeci ponudio Bar Bar, obogatio je riječku gastro scenu i stvorio još jedno mjesto u kojem posjetitelji mogu uživati od jutarnje kave pa sve do večernjeg zalogaja. Marko i Senad, koji stoje iza projekta, kazali su da čak i sam datum otvorenja (12.12.) nosi određenu simboliku. Naime, na taj je dan rođen veliki Frank Sinatra, Beatlesi su na taj dan 1965. odsvirali svoj posljednji concert u Walesu, a Marconi je davne 1901. na 12.12. poslao prvi prekooceanski radio signal.

bar bar

Puno je truda uloženo svaki detalj Bar Bar prostora, a kao glavna i odgovorna navodi se Lina Ernjak, projektantica kompletnog interijera koja je u stvarnost provela neke od ideja vlasnika. Za zanimljive ilustracije zaslužna je Lea Jurin. Po riječima vlasnika uređenje prostora trajalo je dulje od očekivanog, ali je konačan rezultat više nego zadovoljavajući. Pazilo se na svaki detalj i dekoracije koje čine ovaj prostor još atraktivnijim: "BAR BAR je zalogajnica satkana od jednostavnih i nadasve svakodnevnih elemenata (detalja) koji se prostorno objedinjuju u jednu kompaktno-konglomeratsku bezvremensku cjelinu. Detalji su raznoliki: stupovi od gize, rimsko kamenje (pod zaštitom riječkog konzervatorskog odjela), mali prozorčić, strop s otiskom dasaka, stropna rasvjeta koja projicira toplinu kroz prostor, specifičan razmještaj lampi stvara kućnu, toplu atmosferu (vrlo se lako jačina svjetla može podesiti ili isključiti).

bar bar

bar bar

Ploče za pisanje iznad šanka i kuhinje te one na prošijanama služe nam kao oglasne ploče ponude (muzikantskog, tekućeg ili gastronomskog segmenta) ili na njih ispišemo neku simpatičnu dosjetku koja nam je u tom danu pala na pamet. Posebno smo smo ponosni na naše take&share razglednice koje se mogu uzeti pri ulazu ili izlazu iz BAR BAR-a. Tako uvijek možete uza sebe imati uspomenu na nas ili je možete poslati dragoj osobi u svijet te je pozvati da nam se pridruži", poručili su Marko i Senad.

bar bar

bar bar

Tijekom cijelog tjedna, ovisno o prilici, svoje goste vole počastiti večerima akustične svirke:
utorkom se ljuljuškaju uz momka na gitari, razigranim četvrtkom pjevuše uz akustične duete dok vikendom plešu uz raspjevane akustične trojce do kasnih noćnih sati ili DJ setove.

gastro

Što se same gastro ponude tiče u Bar Bar bistrou možete popiti jutarnju kavu uz prhki kroasan ili kekse s džemom i bademima. Za one koji žele nešto fino prigristi, na meniju su sitni zalogaji spravljeni od svježih namirnica koje se nabavljaju na riječkoj placi. U ponudi su mesni i riblji tartar, tuna s povrćem, pršut i sir, losos i razni vegetarijanski zalogaji. Ukusnu hranu možete spariti s nekim od vina koja se nude, a pored onih hrvatskih, lista sadrži i francuska, španjolska, čileanska i toskanska vina.

bar bar

bar bar

bar bar

bar bar

bar bar

bar bar

bar bar

Službena Facebook stranica: www.facebook.com/barbar.rijeka

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više