Search

Ovaj produženi vikend mogli biste se osvježiti na jednom od hrvatskih riječnih kupališta

Ovaj produženi vikend mogli biste se osvježiti na jednom od hrvatskih riječnih kupališta

A najpopularnija su...


Image: David Straight,
童 彤,
Antonina Bukowska

Jeste li znali da na Korani, Mrežnici, Dravi, Kupi... možete potražiti idilična kupališta i pravo ljetno riječno osvježenje?

Ako je vaš godišnji odmor završio, ne brinite jer kroz cijelo ljeto ostaju vam vikendi koje možete kvalitetno iskoristiti. Iako će vikendaši po osvježenje krenuti uglavnom put mora, možda biste ovaj put mogli učiniti iznimku. Jeste li razmišljali da dan provedete na jednom od kupališta hrvatskih rijeka, jer realno, zaista ih ima mnogo i osvježenje je ovdje neupitno, a doživljaj i priroda jedinstveni.

Ovaj produženi vikend mogli biste se osvježiti na jednom od hrvatskih riječnih kupališta (фото 1)

Mnogima će odmah na pamet prva pasti Mrežnica, i to kupalište kod Duge Rese. Tamo je popularni Otok Ljubavi u mjestu Belavići koji je sjajna lokacija za sve ljubitelje netaknute prirode. Naime, priroda je ovdje doista očaravajuća, i mjesto je idealno za sve one koji cijene malo intimniju atmosferu i ne volite gužve. Tu je naravno i Kopika na Dravi u Osijeku. Naime, osječka Copacabana pravi je spas od vrućina za Osječane u ljetnim mjesecima i uvijek je rado posjećena, a kupalište nudi i niz drugih sadržaja koji će biti odlični posebice za roditelje s djecom. Ako vam je Osijek u blizini, svakako iskoristite čari koje nudi Drava. Nećete požaliti!

Ovaj produženi vikend mogli biste se osvježiti na jednom od hrvatskih riječnih kupališta (фото 2)

Grad na četiri rijeke, Karlovac jasno, nudi niz kupališta, a ono najpopularnije je Foginovo na Korani. Kao i prethodno navedeno, i ovo nudi niz sadržaja kao što su skakaonice, aqua park, dio za vaterpolo, kao i beach bar. Omiljeno mjesto Siščana u ljetnim mjesecima svakako je kupalište Zibel na Kupi, a ono koje možda i nije toliko razvikano, ali je jednako prekrasno jest kupalište na Uni kod Kuljana (u blizini Hrvatske Kostajnice). Dno je pjeskovito, a lokalci nerijetko znaju istaknuti kako je najbolje mjesto za kupanje ono kod starog mlina. A ako ste skloni ribolovi, Una je u ljetnim mjesecima za to idealna. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više