Traži

Ovo su ultimativni Instagram profili posvećeni 90-ima

Ovo su ultimativni Instagram profili posvećeni 90-ima

Nostalgična era preplavila omiljenu društvenu mrežu


Fotografija: Instagram

90-ih se nikako ne možemo zasititi, posebice kada je riječ o inspiraciji u modnom segmentu današnjice, kojem je upravo taj period u većini slučajeva očigledna baza. Isto vrijedi i u filmskoj te tv produkciji kada su 90-e nerijetko postale referenca za vizualni moment. Povedeni time donosimo vam nekoliko odličnih Instagram profila koji su svojevrsni "throwback" u spomenuto razdoblje...

Bilo da je u pitanju moda ili tv i filmska produkcija, nije bitno, činjenica je da u posljednje vrijeme sve više nailazimo na niz odličnih Instagram profila koji su nostalgično posvećeni eri 90-ih. Upravo je sve što je imalo veze s tim periodom u smislu estetike ono što osjetimo i pronalazimo nerijetko i danas. Naime, 90-e su se uspješno prometnule, nametnule i implementirale i u sadašnjost na svim poljima i nikome to nije teško palo. Dapače, skrolajući upravo po tim profilima prisjetili smo se nekih momenata i iz svog života, kao i poznatih lica u nekim posve drugim, mlađim izdanjima. S obzirom na to sve skupa odabrali smo nekoliko ultimativnih Instagram profila koje je predložio Konbini, a koji vrve inspiracijom 90-ih. Jednostavno ih morate pratiti jer će vam prije svega uvijek izmamiti osmijeh na lice i vratiti vas instantno u prošlost koju se zasigurno voljeli.

 

She's Vague: anti-Vogue

A post shared by SHE'S VAGUE (@shesvague) on

Iza ovog profila stoji navodno "jedna bogata kućanica" iz Melbournea koja je odlučila prikupiti i servirati pozamašnu kolekciju "zločestih" ikona koje su vladale 90-ima. Tu su tako Janet Jackson, Kelis, Mariah Carey, Cameron Diaz, Drew Barrymore, Britney Spears i Paris Hilton s neizbježnim našminkanim usnama prepunih sjaja, Juicy trenirkama i tzv. playboy manikurama.


90's Cigarettes: najbolje godine

A post shared by @90scigarettes on

Ovo je idealan profil za sve Clueless fanove. No, isto tako, osim toga, mogli bi ga prozvati i ponovnim okupljalištem u stilu 90-ih gdje možemo vidjeti Winonu Ryder u svojoj goth fazi, DiCaprija s dugom kosom tzv. talijanka frizurom, ali još neke poznate osobe iz mladosti kao što su Brad Pitt, Gwyneth i Johnny Depp. Radost i nostalgija dio su i ovog odličnog profila.


90's Supermodels Daily: zlatna era

Ako su vam dosadile Bella Hadid, Kendall Jenner i slične, onda je ovo profil za vas. Upravo ovdje možete vidjeti tko su bili ikonički modeli i kako je izgledao svijet modelinga u zlato doba 90-ih koje su obilježile jedne i jedine Kate Moss, Naomi Campbell, Stephanie Seymour, Helena Christensen i Claudia Schiffer.


90's Kurt: kralj grungea

A post shared by @90s.kurt on

Ovaj profil posvećen je neprežaljenom frontmenu Nirvane, Kurtu Cobainu, i njegovim životnim fazama i borbama kroz foto galeriju. No, osim svoje glazbe, bit će upamćen i kao ikona stila sa svojim uglavnom izblijedjelim trapericama, oversized džemperima, bendovskim majicama, a koji je ujedno utjecao na cijelu jednu generaciju i sve one koje su dolazile kasnije.


80's_90_00’s: kultne ikone

A post shared by 80s 90s 00s (@80s_90s_00s) on

Ako se volite prisjetiti pojedinih filmskih scena i likova ovog razdoblja onda je ovaj profil prava riznica koju morate pratiti. Osim toga, prepun je i kultnih filmskih citata, a neke filmske uspješnice koje možemo izdvojiti, a koje su dio ovog profila su i Sharon Stone "Basic Instinct", Winona Ryder u "Reality Bites" te Uma Thurman i John Travolta kako plešu u filmu "Pulp Fiction". Naravno, tu priča tek počinje…


90's Babes: sex simboli grunge ere

Stajliš kombinacije djevojaka, bilo modela ili glumica, neiscrpni su momenti koji su definitivno obilježili 90-e. Osim toga, ovdje se nerijetko mogu naći i novije generacije tvz. influencerica koje se danas nerijetko u svojim odjevnim izdanjima referiraju upravo na tu eru.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor