Search

Paper & Stuff je hrvatski brend personaliziranih rokovnika u koji smo se zaljubili, a onda otkrili da nude i puno više

Paper & Stuff je hrvatski brend personaliziranih rokovnika u koji smo se zaljubili, a onda otkrili da nude i puno više

Razgovarali smo s Ivanom Vokal, vlasnicom brenda Paper and Stuff

Tekst: Lidija Lončarić


Image: Privatna arhiva

Rokovnici i uredski pribor u domišljatim bojama, veličinama i uzorcima, naučili smo kroz godine, neophodan su dodatak svakoj torbi bez obzira kojim se poslom bavili. Kreiranje vlastitih je pak sasvim posebna priča. Na tu je ideju među prvima došla Ivana Vokal, vlasnica brenda i tvrtke Paper & Stuff. Ivana je, naime, imala sjajnu ideju pa pokrenula posao kreiranja planera za različite namjene, a s godinama je posao proširila i na druga područja te tako danas na njezinoj web stranici možete naručiti personalizirani uredski pribor i poklone, stvarati svoje, a sve to po iznimno pristupačnim cijenama. Pitali smo je koliko je vremena bilo potrebno kako bi svi ti divno ukoričeni, još mirisni rokovnici napokon izašli iz njezine radionice, što sve nudi i na koji način i sami možemo sudjelovati u kreiranju te, naravno, kako do divnih Paper & Stuff rokovnika doći.

 

Paper & Stuff je hrvatski brend personaliziranih rokovnika u koji smo se zaljubili, a onda otkrili da nude i puno više (фото 1)

 

Ivana nam je otkrila kako je dizajn zaslužna ona, dok je za tehnički dio zadužen obiteljski print studio D.R.I.M. Do pokretanja svog brenda, govori nam Ivana, radila je uobičajene studentske poslove dok se napokon nije pronašla. Od studija sociologije i pedagogije krenula je u posve drugom smjeru i upustila se u izradu vlastitih rokovnika, koje i sama obožava, i obiteljski print studio odjednom je dobio posve novu svrhu. Tako je prije pet godina od hobija odlučila napraviti ozbiljan posao, onaj u koji se ulaže ogromna količina truda, pokušaja i promašaja, uspjeha i padova da bi na kraju dobila originalne primjerke uredskog pribora upakirane u divan, svevremenski dizajn. Rekla nam je kako nije od onih koji slijepo prate trendove već sve voli stvarati od samog početka i objasnila po čemu je zapravo Paper & Stuff jedinstven brend na tržištu.

"Ono po čemu smo posebni jest činjenica da nudimo potpunu personalizaciju proizvoda. To znači da klijent može samostalno kreirati korice kao i unutrašnjost svoga planera, ali i vizuale naših drugih proizvoda. Svoje klijente smatram kreativnim suradnicima i tijekom godine se trudim osluškivati njihove želje, potrebe i upite koje onda nastojim uklopiti u nove proizvode. Koji stil planiranja najviše koriste, preferiraju li opširnije zapisivati ili samo bilježiti najnužnije svakodnevne obaveze, koje boje i uzorci ih najviše privlače. Upravo u toj dvosmjernoj komunikaciji mene i klijenata leži glavna nit vodilja kod osmišljavanja novih proizvoda svake nove sezone", rekla nam je Ivana.

 

Paper & Stuff je hrvatski brend personaliziranih rokovnika u koji smo se zaljubili, a onda otkrili da nude i puno više (фото 2)

 

U ponudi Paper & Stuff brenda tako možete pronaći namjenske planere i rokovnike, koji su ujedno i najpopularniji proizvodi u asortimanu, tematske primjerke poput studentskog planera, dnevnika vjenčanja, onog namijenjenog zapisivanju recepata, planer putovanja, stolne i dnevne planere. Ove je godine, objašnjava nam, proširila asortiman pa su se tako u ponudi našli i proizvodi namijenjeni obožavateljima DIY projekata. Radi se o personaliziranim party detaljima kao što su naljepnice za čaše, natpisi za zid i ukrasi za slastice. Tu su i majice koje klijenti, uz male smjernice, mogu u potpunosti sami dizajnirati, a Ivana dodaje kako se novosti koje je uvela posebno sviđaju budućim mladenkama i njihovim kumama te kako će u nadolazećim sezonama još veću pažnju posvetiti asortimanu namijenjenom vjenčanjima.

“Volim se našaliti da se kod nas proizvodi mogu složiti kao što slažeš sendvič, biraš korice ili model majice i sadržaj, mi odradimo ostatak i to je to”, smije se Ivana.

Iznimno se ponosi poslom koji je u samo nekoliko godina gotovo sama uspjela podići na noge, kvalitetom svojih proizvoda, ali i suradnjama s velikim brojem domaćih influencerica i drugih kreativaca te im je, baš kao i svim svojim kupcima, neizmjerno zahvalna što su prepoznali vrijednost njezinih umotvorina. Na kraju, želite li i vi sebi jedan originalan rokovnik po samo svom guštu ili pak želite razveseliti najdraže personaliziranim poklonom, posjetite Instagram profilFacebook stranicu Paper & Stuff ili pak se zaputite u web shop gdje možete pronaći sve proizvode na jednom mjestu.

Paper & Stuff je hrvatski brend personaliziranih rokovnika u koji smo se zaljubili, a onda otkrili da nude i puno više (фото 3)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više