Search

Pronašli smo najljepši koktel bar u Ljubljani - evo zašto ga morate posjetiti!

Pronašli smo najljepši koktel bar u Ljubljani - evo zašto ga morate posjetiti!

Kolibri Cocktail Bar

Tekst: E.G.


Image: Pr

Kolibri je prvi pravi speakeasy bar u Ljubljani, gdje se služe kokteli iz početaka ovog zanata, vremena prohibicije, suvremeni kokteli te autorske kreacije koje služe kao poticaj za kretanje u novu eru koktela. To je ujedno i objašnjenje za ime Kolibri, inspirirano pticom koja zahvaljujući brzom pokretu krila može stajati na mjestu, ići naprijed ili nazad. Isto tako, zbog svog kljuna, uživa u najslađim plodovima cvijeća, a upravo tako vlasnici ovog bara vide koktele- kao najboljom varijantom među pićima. Iza cijelog projekta stoje Saša Hess, idejni začetnik i dizajner interijera te Luka Kovačić. Hess iza sebe ima iskustva u fotografiji, snimanju spotova i marketingu, zbog čega je proputovao cijeli svijet i imao želju otvoriti sasvim poseban bar. Kad je čuo da se oslobađa jedan skriveni prostor u samom centru grada, dileme nije bilo. Osobno pazi da svaki detalj u interijeru ima smisla i originalnu priču; zavjese je tako nabavljao u Veneciji, dok je namještaj tražen po trgovinama s antikvitetima diljem svijeta. 

Pronašli smo najljepši koktel bar u Ljubljani - evo zašto ga morate posjetiti! (фото 1)

Kako su nam detaljnije objasnili, razlika između drugih sličnih mjesta i ovog speakeasy koncepta je u tome što s barmenima možete uvijek popričati o svojim preferencijama, iskustvima, pa čak i emocijama. I sve to zato da biste mogli dobiti koktel skrojen baš po vašoj mjeri. Nijedan drugi bar u Ljubljani nema takav koncept, a još je jedna specifičnost ovog mjesta ta što ne nude tradicionalna pića. Primjerice, nema gaziranih sokova, kave, čajeva, već samo kokteli s pričom koja seže i do 200 godina u prošlost. Iznimka je napravljena u slučaju male selekcije premium slovenskih vina i craft piva, namijenjenih onima koji ne vole koktele, a žele uživati u opuštenom ambijentu ovog bara. 

Pronašli smo najljepši koktel bar u Ljubljani - evo zašto ga morate posjetiti! (фото 2)

Kad smo ih pitali da nam izdvoje neke must have kreacije sa svoje karte, rekli su nam kako ne vjeruju u takvo što. Umjesto da se svima sugerira jedno te isto piće, savjetuju da razgovarate s barmenima i pronađete nešto za sebe. Isto tako, sugerirali su nam i da svaki put probamo nešto drugo i da se ne bojimo istraživanja. Ipak, ako baš moraju izdvojiti neke koktele, odlučit će se za Tuxedo i Killer In Red. Dok prvi donosi spoj gina, sherry vina, suhog vermuta i absinta, drugi predstavlja jednostavni twist ultimativnog klasika u svijetu koktela, Negronija. Na kraju priče će nas ponovno podsjetiti da se vodimo svojom intuicijom i ne zamaramo pričamo o najboljim koktelima.

Pronašli smo najljepši koktel bar u Ljubljani - evo zašto ga morate posjetiti! (фото 3)

Dodaju i kako je takav koncept nešto na što su morali postupno naučiti svoju klijentelu. Budući da kultura koktela u Ljubljani nije na razini svjetskih metropola, posebnu su pažnju ulagali u edukaciju gostiju, pričajući im priče koje se kriju iza klasičnih kreaciju, poput Old Fashioneda, Manhattana i Dry Martinija. Ipak, rade to s velikom strasti i dobivaju sjajne povratne informacije. Primjerice, vikendima je teško doći do stola bez rezervacije. Cijelu priču upotpunjuju i brojni turisti koji hvale Kolibri na stranicama poput TripAdvisora. Za kraj, rekli su nam kako im sve to daje sigurnost da idu u jako dobrom smjeru.

Pronašli smo najljepši koktel bar u Ljubljani - evo zašto ga morate posjetiti! (фото 4)

Pronašli smo najljepši koktel bar u Ljubljani - evo zašto ga morate posjetiti! (фото 5)

Pronašli smo najljepši koktel bar u Ljubljani - evo zašto ga morate posjetiti! (фото 6)

Pronašli smo najljepši koktel bar u Ljubljani - evo zašto ga morate posjetiti! (фото 7)

Pronašli smo najljepši koktel bar u Ljubljani - evo zašto ga morate posjetiti! (фото 8)

Pronašli smo najljepši koktel bar u Ljubljani - evo zašto ga morate posjetiti! (фото 9)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više