Search

Provedite 1 dan na otoku Pagu

Provedite 1 dan na otoku Pagu

Kako provesti dan (ili noć) na jednom od omiljenih hrvatskih otoka

BURO.


Image: PR

Savršeno mjesto za dugotrajna ispijanja kava, luksuzne večere i lude partyje

Otok Pag i mjesto Novalja zajedno čine zanimljivu turističku lokaciju koja se profilirala kao party destinacija, a u isto vrijeme i mjesto za obiteljski odmor. Ovdje sve vrvi mjestima koja privlače turiste kvalitetnom uslugom, zanimljivim sadržajem, a istovremeno pažnju poklanjaju vrhunskom dizajnu. I sve se to događa na 2 do 4 kilometra udaljenosti jednog hit mjesta od drugog. Evo nekih lokacija koje svakako treba posjetiti!

Provedite 1 dan na otoku Pagu (фото 1)

Plažu Zrće treba doživjeti kao koncept plažu s primjerenim sadržajima za zabavu danju i noću. Osim standardno posjećenih klubova Aquarius, Papaya i Kalypso, u novije vrijeme tu su još Noa i Pepermint. Noa je projektiran kao otok te predstavlja nešto što treba pozdraviti i kopirati diljem naše obale. Vizualno se doima vrlo atraktivno bez obzira gledate li iz zraka ili vode, jeste li na njegovom plesnom podiju ili ga promatrate s plaže. Što se tiče dizajna interijera, Pepermint je klub osobno ocjenjujem kao najinventivnije mjesto. Opušteno mjesto za provesti dan, a uzbudljivo za naći se ovdje u večernjoj varijanti. 

Provedite 1 dan na otoku Pagu (фото 2)

Koktel bar Cocomo u Novalji uvertira je pohodima na Zrće. Svake godine nas iznova iznenadi svojim inovativnim dizajnom interijera. Prošle godine bio je uređen u chic stilu gdje je prevladavala bijela boja, godinu prije tema je bila Afrika, a na red je došao i boho chic.

Provedite 1 dan na otoku Pagu (фото 3)

Valis je nešto kao gradska kavana smještena u prizemlju koja se staklenom kliznom stijenom pretvara u zimski vrt. Na prvom katu nalazi se piano i prostrana terasa na kojoj možete uživati ispijajući neko ljetno i osvježavajuće piće. U prizemlju se nalazi shop s vrhunskim delicijama i zdravim proizvodima. Ovo mjesto svojim dizajnom interijera, konceptu i uslužnim radnjama može parirati svjetskim prijestolnicama. Ako se zaželite duha metropole obucite visoke potpetice, uzmite clutch torbicu i pravac Valis. Moja preporuka uz pizzu jesu i kolači, koji su ukusni i kvalitetni poput onih koje se mogu dobiti u legendarnim slastičarnicama europskih gradova.

Boškinac se smjestio na ulazu u Staru Novalju. To je mali hotel, restoran, bar i konoba s osvojene dvije Michelinove zvjezdice u kojem je radio Stéphan Macchi. To je mjesto potpuno drugačije od svega na otoku. Nalazi se podalje od mora u šumi maslina, a uređeno je vrhunskim spajanjem tradicije i suvremenog dizajna. Kada na plaži postane prevruće, pravo je zadovoljstvo doći ovamo i rashladiti se, zauzeti mjesto na kamenim terasicama u hladovini stabala i ručati okruženi mediteranskim ugođajem.

Provedite 1 dan na otoku Pagu (фото 4)

Zadovoljstvo je doživjeti desert u multifunkcionalnom prostoru koji je ujedno recepcija, galerija, piano salon, biblioteka, bar i mjesto za relaksaciju. Desertima se ovdje pristupa s posebnom pažnjom. Svake godine se nudi 4 do 5 slastica koje su jednostavno savršene. Jedne godine to je bila hit štrudla od domaće skute u juhi od šumskog voća, pa sljedeće crème brûlée poslužen u 4 zdjelice s dodacima mediteranskog začina. Lani se moglo uživati u čokoladnom mousseu posluženom u dubokom tanjuru s keksom i sve je to plivalo u sirupu od čokolade i kave. Ove se godine divim jabuci posebno obrađenoj i dekoriranoj sa sitno narezanim listićima od lisnatog tijesta. Sve je to iznimno servirano i dio jedne priče koju će vam ispričati stručno i srdačno osoblje ovoga objekta. Ovdje se sve radi s ukusom, vrhunskim dizajnom, a cjelokupna atmosfera ovoga mjesta će vas oduševiti.

Mislite li da je već kasno za dolazak u Novalju? Otkrit ću Vam jednu tajnu, rujan je idealan mjesec za posjet Pagu!

Provedite 1 dan na otoku Pagu (фото 5)

Provedite 1 dan na otoku Pagu (фото 6)

Tekst: Maja Vizjak

Related articles

Buro 24/7 Selection

više