Search

Provedite 1 dan u Opatiji

Provedite 1 dan u Opatiji

Savršena vikend destinacija, ponovno!

BURO.

Image: Petar Trinajstić (prva fotografija),
PR,
Milenij hoteli

Zgodni i inovativno uređeni ugostiteljski objekti nalik onima u Londonu ili Parizu savršena su mjesta za provesti subotnje poslijepodne ležernog vikend putovanja u Opatiji

"Nekoć davno bila jednom jedna Opatija..." mogao je glasiti ovaj članak, ali ipak još nije vrijeme za tu rečenicu. Ivo Robić u "Serenadi Opatiji bajnoj" aludira na smiraj u stihovima "snivaj sad Opatijo bajna, ti si najljepša tajna" čime se jasno može opisati stanje u kojem se nalazi ova drevna turistička destinacija. Dugi niz godina ništa se značajno ondje nije događalo, noćni život je potpuno ugašen, shopping jednako tako nemoguć, a čak su je i Riječani počeli zaobilaziti.

Provedite 1 dan u Opatiji (фото 1)

Uprava ovoga grada dugi je niz godina sustavno zanemarivala ovaj turistički biser. Događaji poput maškara i maruna nisu dovoljni za grad s poviješću kao što je Opatija. No, nekoliko posljednjih godina, pogotovo ove 2014. počelo se nešto pozitivno ondje događati. Otvaranje malih restorana odaje pozitivan i poticajan dojam da ipak ima nade povratku staroj slavi.

Provedite 1 dan u Opatiji (фото 2)

Novo uređeni Continental, od milja zvan Cont, upravo je ono što je Opatiji trebalo da bi izgledala svjetski. Odlično uređen prostor raspoređen u nekoliko cjelina u kojemu se nude drugačiji sadržaji kao što su dućan s delikatesama, restoran s otvorenom kuhinjom, slastičarnica. Uz standardnu ponudu kolača, pralina i čokolade iz domaće radinosti u restoranu svake subote dolazi nona koja priprema domaće njoke po drevnoj recepturi, a sve se to dešava uz impresivnu glazbenu podlogu live izvedbe odlične blues pjevačice.

Provedite 1 dan u Opatiji (фото 3)

Jedno od omiljenih opatijskih mjesta koje nije izgubilo na svojoj gastro dominaciji jest Roko gdje ćete probati najbolju pizzu u gradu. Uvijek odlična, a dizajn interijera na nivou; u klasično rustikalnom stilu. Ove se godine proširio, što i govori o popularnosti mjesta tako da danas uz njega imamo i mlađeg brata - Roko 2. Moja preporuka jest povrće s kozicama u woku s tortiljama - zanimljivo sortirano!

Provedite 1 dan u Opatiji (фото 4)
Divan Hemingway restoran na opatijskom mulu uređen je u klasično-mornarskom stilu. Mnogo je tu detalja u prostoru, ali i na meniju, koji čine ovaj prostor ugodnim mjestom za obiteljska ili poslovna druženja. U sklopu Hemingwaya nedavno se otvorio i Papa's American Restaurant koji nudi prave američke hamburgere. Ponuda hrane je probrana i autohtona što i jest ideja ovoga bara, a uređen je s mnogo memorabilija popularnih rock bendova. Odličan hamburger, još bolja američka pita, a dok sve to čekate naručite si čokoladni brownies!

Provedite 1 dan u Opatiji (фото 5)
Novo lice pokazala je i drevna kavana Imperial gdje je danas Wine bar Stephanie uređen poput restorana u New Yorku. Zanimljiva dizajnom, ali i ponudom jest Dalla Nonna; pekara, dućan delicija i zdrave hrane koji se nalazi uz tržnicu!

Provedite 1 dan u Opatiji (фото 6)

Moho u Voloskom, još jedno od omiljenih mjesta, uređeno je u boho stilu što je sušta suprotnost susjednome elegantnom restoranu Le Mandrać. Izbor pizza je velik, koliki i izbor boja, dezena i oblika stolaca. Ovo je mjesto gdje se dolazi ležerno prizalogajiti. Le Mandrać je elitna, moderna i inovativna gastronomska destinacija u kojem nećete ostati ravnodušni ni što se tiče hrane, ambijenta i dizajna interijera, a niti kada stigne račun! Jedan je od 101 najboljih restorana u Europi!

Sve u svemu, Opatija je postala idealnom vikend destinacijom. Uz more odmah ćete zaboraviti na sve radne obaveze!

Provedite 1 dan u Opatiji (фото 7)

Provedite 1 dan u Opatiji (фото 8)

Tekst: Maja Vizjak

Related articles

Buro 24/7 Selection

više