Traži

Provedite 1 dan u Opatiji

Provedite 1 dan u Opatiji

Savršena vikend destinacija, ponovno!

BURO.


Fotografija: Petar Trinajstić (prva fotografija),
PR,
Milenij hoteli

Zgodni i inovativno uređeni ugostiteljski objekti nalik onima u Londonu ili Parizu savršena su mjesta za provesti subotnje poslijepodne ležernog vikend putovanja u Opatiji

"Nekoć davno bila jednom jedna Opatija..." mogao je glasiti ovaj članak, ali ipak još nije vrijeme za tu rečenicu. Ivo Robić u "Serenadi Opatiji bajnoj" aludira na smiraj u stihovima "snivaj sad Opatijo bajna, ti si najljepša tajna" čime se jasno može opisati stanje u kojem se nalazi ova drevna turistička destinacija. Dugi niz godina ništa se značajno ondje nije događalo, noćni život je potpuno ugašen, shopping jednako tako nemoguć, a čak su je i Riječani počeli zaobilaziti.

Uprava ovoga grada dugi je niz godina sustavno zanemarivala ovaj turistički biser. Događaji poput maškara i maruna nisu dovoljni za grad s poviješću kao što je Opatija. No, nekoliko posljednjih godina, pogotovo ove 2014. počelo se nešto pozitivno ondje događati. Otvaranje malih restorana odaje pozitivan i poticajan dojam da ipak ima nade povratku staroj slavi.

Novo uređeni Continental, od milja zvan Cont, upravo je ono što je Opatiji trebalo da bi izgledala svjetski. Odlično uređen prostor raspoređen u nekoliko cjelina u kojemu se nude drugačiji sadržaji kao što su dućan s delikatesama, restoran s otvorenom kuhinjom, slastičarnica. Uz standardnu ponudu kolača, pralina i čokolade iz domaće radinosti u restoranu svake subote dolazi nona koja priprema domaće njoke po drevnoj recepturi, a sve se to dešava uz impresivnu glazbenu podlogu live izvedbe odlične blues pjevačice.

Jedno od omiljenih opatijskih mjesta koje nije izgubilo na svojoj gastro dominaciji jest Roko gdje ćete probati najbolju pizzu u gradu. Uvijek odlična, a dizajn interijera na nivou; u klasično rustikalnom stilu. Ove se godine proširio, što i govori o popularnosti mjesta tako da danas uz njega imamo i mlađeg brata - Roko 2. Moja preporuka jest povrće s kozicama u woku s tortiljama - zanimljivo sortirano!


Divan Hemingway restoran na opatijskom mulu uređen je u klasično-mornarskom stilu. Mnogo je tu detalja u prostoru, ali i na meniju, koji čine ovaj prostor ugodnim mjestom za obiteljska ili poslovna druženja. U sklopu Hemingwaya nedavno se otvorio i Papa's American Restaurant koji nudi prave američke hamburgere. Ponuda hrane je probrana i autohtona što i jest ideja ovoga bara, a uređen je s mnogo memorabilija popularnih rock bendova. Odličan hamburger, još bolja američka pita, a dok sve to čekate naručite si čokoladni brownies!


Novo lice pokazala je i drevna kavana Imperial gdje je danas Wine bar Stephanie uređen poput restorana u New Yorku. Zanimljiva dizajnom, ali i ponudom jest Dalla Nonna; pekara, dućan delicija i zdrave hrane koji se nalazi uz tržnicu!

Moho u Voloskom, još jedno od omiljenih mjesta, uređeno je u boho stilu što je sušta suprotnost susjednome elegantnom restoranu Le Mandrać. Izbor pizza je velik, koliki i izbor boja, dezena i oblika stolaca. Ovo je mjesto gdje se dolazi ležerno prizalogajiti. Le Mandrać je elitna, moderna i inovativna gastronomska destinacija u kojem nećete ostati ravnodušni ni što se tiče hrane, ambijenta i dizajna interijera, a niti kada stigne račun! Jedan je od 101 najboljih restorana u Europi!

Sve u svemu, Opatija je postala idealnom vikend destinacijom. Uz more odmah ćete zaboraviti na sve radne obaveze!

Tekst: Maja Vizjak

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor