Search

Provedite vikend u prekrasnom podravskom kraju

Provedite vikend u prekrasnom podravskom kraju

Büro24/7 preporučuje: Bed&Bike House Repaš 88

Tina Kovačiček


Image: Irena Sinković,
Tina Kovačiček

Sjednite u auto, vlak ili na bicikl i uputite se na gospodarsko imanje Repaš 88 koje će vas oduševiti, kao i kraj u kojem se nalazi. Mi smo se poželjeli vratiti. I hoćemo!

Malo selo Repaš smješteno je u Prekodravlju, blizu granice s Mađarskom. Udaljeno je 30-ak kilometara od Koprivnice, 20-ak kilometara od Đurđevaca i s pravom zaslužuje biti opisano kao "mali komadić raja". Jedan malen, dobro opremljen dućan, jedna crkvica, jedna osnovna škola, DVD Repaš, nogometni klub, beskrajna polja kukuruza i maka te površine šumskog zelenila. Izostanak gužve i galame čini ovo mjesto idealnim za bijeg iz grada. Upravo su tu svoj mir pronašli Irena i Miki te odlaskom iz Zagreba ostvarili svoju slobodu. I učinili odličan potez stvorivši malu oazu u prirodi - Bed&Bike House Repaš 88. Imali smo sreće s njima provesti jedan divan sunčani vikend u Repašu i isprobati sve ono što vam ova destinacija može ponuditi.

Provedite vikend u prekrasnom podravskom kraju (фото 1)


"Naš projekt B&B House je nastao iz želje za mirom i tišinom. Ponijeli smo bicikle i otkrili raj u Prekodravlju. Kilometri i kilometri asfaltiranih cesta, šljunčanih puteva, vožnje kroz šumu i uz Dravu su nas očarali i tu smo stali."

Gospodarstvo u Repašu 88 nudi vam smještaj za šest do osam ljudi uz mogućnost dodatnih ležajeva. Za vrijeme ljetnih mjeseci spavanje na otvorenom nije isključeno jer ispred kuće se nalazi velika zelena livada koja vas zove i na jutarnje hodanje po rosi. Sjećate li se kada ste se posljednji put počastili s tim doživljajem? Iz iskustva vam preporučujemo da biste trebali ponovno! Ovdje ćete za doručak imati prilike probati svježe i zdravo povrće ubrano iz vrta koji se nalazi uz kuću te potvrđuje bogatstvo ovakvog stila života. 

Provedite vikend u prekrasnom podravskom kraju (фото 2)

Dvorište i okućnicu zajedničke površine 600 četvornih metara još nazivaju i produženim dnevnim boravkom. Ima mjesta za parkiranje, kampiranje, roštiljanje, mali nogomet, badminton, izležavanje ili za koju partiju pikada. A mekana trava vas upravo mami da skinete cipele. Svoj umjetnički doprinos dali su i dečki iz projekta Pimp My Pump i time pogled u dvorište učinili još boljim. Idealno je provesti vikend ovdje s obitelji, djecom, a ljubimci su itekako dobrodošli. Dok će neki uživati u pasivnom odmoru izležavajući se na svježem zraku, drugi se mogu prepustiti aktivnom odmoru.

Provedite vikend u prekrasnom podravskom kraju (фото 3)

Možete uzeti bicikle i istraživati obližnje prirodne ljepote, košaru u ruke pa u šumu po gljive, sjesti uz Dravu i pecati, a u pauzi se i okupati. Ako ste željni likovnih doživljaja došli ste na pravo mjesto. U Hlebinama se nalazi Galerija naivne umjetnosti, a u okolici nekoliko ateljea gdje na licu mjesta možete doživjeti ljepotu stvaranja. U neposrednoj blizini, na jezeru Ješkovo, svoj atelje i kuću ima i poznati kipar i keramičar Dragutin Ciglar Lao, koji svake godine održava međunarodnu koloniju keramike. Vožnja čamcem ili kanuom po dravskim rukavcima te potraga za dabrovima može donijeti dodatno zadovoljstvo. 

Provedite vikend u prekrasnom podravskom kraju (фото 4)

Provedite vikend u prekrasnom podravskom kraju (фото 5)

S obzirom da su vlasnici povezani u mrežu lokalnih proizvođača domaćih proizvoda, ovdje možete organizirati domjenke ili pak razne radionice. Kao profesionalni fotografi s višegodišnjim iskustvom u foto svijetu, vlasnici su u mogućnosti organizirati i malu školu fotografije na otvorenom te foto safari za manje grupe, ali pojedincima u dobi od 12 godina na više. Čist zrak i škola u prirodi zvuče dobro, a uz vrhunske domaćine svaki odmor je ugodniji. Ovdje vam neće dopustiti da vam ponestane ideja za opuštanje.

Provedite vikend u prekrasnom podravskom kraju (фото 6)

Provedite vikend u prekrasnom podravskom kraju (фото 7)

Provedite vikend u prekrasnom podravskom kraju (фото 8)

B&B House Repaš 88 otvoren je cijele godine, a mi se nadamo da smo vam dali dobre razloge da ga posjetite. Stoga, ukoliko ne ulovite jedan od sljedećih sunčanih vikenda koje su najavili, ne dajte se obeshrabriti. Zime u ovom kraju znaju biti bajkovite. Tko zna, možda se i sretnemo!

Provedite vikend u prekrasnom podravskom kraju (фото 9)

Provedite vikend u prekrasnom podravskom kraju (фото 10)

Provedite vikend u prekrasnom podravskom kraju (фото 11)Provedite vikend u prekrasnom podravskom kraju (фото 12)

Provedite vikend u prekrasnom podravskom kraju (фото 13)

Više informacija potražite na www.repas88.com ili Facebook stranici.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više