Search

Savršen dan u Parizu? Možete ga proživjeti ovog trenutka. Saznajte više!

Savršen dan u Parizu? Možete ga proživjeti ovog trenutka. Saznajte više!

Tekst: BURO.


Image: BURO.

Sjećate se da smo još u prvim danima situacije zvane karantena došli na ideju da premostimo nedostatak normalnog života uz zvukove koji su inače namijenjeni relaksaciji i pripremi za spavanje. Čini se kako imamo istomišljenike diljem svijeta. Tim online magazina My Little Paris lansirao je mikro site na kojem možete "prošetati" Parizom od jutra do mraka, uz pomoć različitih zvukova.

Savršen dan u Parizu? Možete ga proživjeti ovog trenutka. Saznajte više! (фото 1)
Savršen dan u Parizu? Možete ga proživjeti ovog trenutka. Saznajte više! (фото 2)

Ideja iza njihovog mini projekta "Les Bruits de Paris" jes da umjesto da po cijele dan slušamo kako aplikacije zvrndaju, na neki način proživimo trenutke koji francusku prijestolnicu čine tako magičnom i privlačnom. Vrlo lijepo dizajnirana, jednostavna i prije svega funkcionalna stranica  će vas kada kliknete "play" dovesti do zvuka koji pripada vremenu u kojem ste zalutali na stranicu. Pa tako, ako kliknete u podne "ulijećete" u špicu gužve malog bistroa u Parizu, u kojoj možete čuti konobara koji obavještava goste da još nema slobodnog stola, sudaranje tanjura, zveckanje sitnih eura o rub stola, a gotovo i da ćete moći osjetiti miris svježe kave.

Savršen dan u Parizu? Možete ga proživjeti ovog trenutka. Saznajte više! (фото 3)

Naravno, to je samo prijedlog, a na vama je da odlučite za koju ste zvučnu kulisu trenutačno raspoloženi. Postoji sveukupno 12 opcija, odnosno možete pratiti kako se dan razvija do 2 ujutro (kada se barovi zatvaraju – čak postoji i zvučni zapis kraja smjene u barovima ulici Oberkampf u 11. arondismanu), a svaka od opcija traje više od 30 minuta, sasvim dovoljno da vam kroz glavu prođu misli "hmmmm ovo je malo čudno", preko "oh, pa opuštajuće je" pa sve do kompletnog prepuštanja atmosferi.

Savršen dan u Parizu? Možete ga proživjeti ovog trenutka. Saznajte više! (фото 4)
Savršen dan u Parizu? Možete ga proživjeti ovog trenutka. Saznajte više! (фото 5)

Virtualno možete svratiti i na tržnicu i slušati kakofoniju svih zvukova, kupce, prodavatelje, utovar i istovar... Čak se možete "provozati" i metroom. A možda je najljepša varijanta proljetno popodnevno pićence na obali rijeke Seine - zažmirite i moći ćete osjetiti sunce i povjetarac. Probajte i putovanje na ovakav način, odlutajte u mislima. Garantirano opušta!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više