Search

Šetnja zagrebačkim dvorištem u Vlaškoj ulici

Šetnja zagrebačkim dvorištem u Vlaškoj ulici

Mali bar, Karijola, Hostel 63 i vinoteka Vintesa

Image: PR

Stari zagrebački gradski kutak pretvoren u pravu malu oazu za sve koji znaju uživati u životu

Hedonistički se Zagreb, u onom najboljem smislu, doista probudio. Sve je više mjesta na karti grada koja šarmiraju interijerom, ponudom, uslugom i raznolikošću. Sve je više razloga za šetnju gradom i zadržavanje u centru, u ona lijena, ali i radna popodneva. U takav jedan gradski kutak pretvoreno je i staro zagrebačko dvorište u Vlaškoj 63.

Prvo se tamo sa svojim Malim barom "doselila" Ana Ugarković, jedno od prvih i najdražih gastro lica s malih ekrana. Mali bar postao je omiljeno mjesto za ugodna duženja uz fini zalogaj i dobru čašu vina ili pive. Svakog dana nudi se niz hladnih i toplih opcija u skladu sa sezonom i ponudom na tržnici. Spravlja se ono što je toga jutra stiglo na Dolac, a pri tome se u obzir uzimaju oni koji vole meso, ali i oni kojima to nije izbor. Mali bar se uvečer pretvara u mjesto za "predizlazak" gdje nakon nekoliko tanjurića slasnih zalogaja, možete krenuti dalje u provod.

Vlaška

Gastro ponuda ovog živog zagrebačkog dvorišta proširila se dolaskom, po mnogima najbolje pizzerije u Zagrebu, Karijole. Ove godine dodijeljena joj je nagrada za izvrsnost prema Trip Advisoru, što potvrđuje dosljednost u kvaliteti. Uživati u hrskavoj pizzi na prekrasnoj ljetnoj terasi nikad nije bilo ljepše, a možete isprobati i wine bar na gornjem katu kojim je proširena lokacija pizzerije u Vlaškoj. Izvrsna vina po prihvatljivim cijenama nemojte propustiti. 

Vlaška

Kad smo već kod vina, u dvorištu se nalazi i vinoteka Vintesa. Distribucijska tvrtka i vinoteka bavi se prodajom te promoviranjem vina i vinara iz regije i rado će vas ugostiti na raznim degustacijama i druženjima. Saznajte, otkrijte, guštajte!

Vlaška

Posljednji gost koji se pridružio ovom zagrebačkom "društvu" je novi dizajn hostel jednostavnog naziva Hostel 63 prema kućnom broju adrese na kojoj se nalazi. Hostel broji 36 ležaja u dvije dvokrevetne sobe, dvije sobe s bračnim krevetima na kat i šest četverokrevetnih soba osmišljenih kao spavaći vagoni. Zgrada je potpuno renovirana i pretvorena u novi zanimljiv hostel s namještajem uglavnom rađenim po mjeri, dok je ostatak kupljen u IKEI. Odlično novo mjesto za sve privremene stanovnike Zagreba, koji iako samo u prolazu, ovdje se mogu osjećati ugodno. A u dvorištu Vlaške 63 to nije teško!

Šetnja zagrebačkim dvorištem u Vlaškoj ulici (фото 1)

Šetnja zagrebačkim dvorištem u Vlaškoj ulici (фото 2)

Šetnja zagrebačkim dvorištem u Vlaškoj ulici (фото 3)

Šetnja zagrebačkim dvorištem u Vlaškoj ulici (фото 4)

Šetnja zagrebačkim dvorištem u Vlaškoj ulici (фото 5)

Šetnja zagrebačkim dvorištem u Vlaškoj ulici (фото 6)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više