Search

Svjetski eko hoteli koji će vas oduševiti

Svjetski eko hoteli koji će vas oduševiti

Hoteli s predznakom 'eco friendly'

Image: promo

Vrijeme je za povratak čovjeka prirodi!

Suvremeni stil život danas zahtjeva itekako puno više brige za okoliš. A to su prepoznale i velike firme koje sintagmu 'eco friendly' neizostavno uvode u svoje rječnike. I za svjetske hotele suživot s prirodom postaje nužnost koliko god je to moguće. U ovom slučaju trendu se lakše prilagođavaju manji privatni hoteli koji na svojim lokacijama najčešće obrađuju lokalnu organsku farmu, a mnogi od njih su od početnog ranča, odnosno, poljoprivrednog zemljišta izrasli u prekrasna opuštajuća zdanja. Čini se kako gosti sve više cijene taj povratak čovjeka prirodi, a bilo je i vrijeme! Predstavljamo vam neke od eko hotela koji će vam se jako svidjeti.

Post Ranch Inn, Big Sur Kalifornija

Svjetski eko hoteli koji će vas oduševiti (фото 1)

Ovaj čaroban hotel na obiteljskom ranču svoja je vrata otvorio prvi puta 1992. godine, ali tradicija seže dalje u povijest. Post Ranch Inn prvotno je bio samo radni ranč obitelji koji je s vremenom prerastao u luksuzni resort koji svojim gostima nudi savršen spoj luksuza, odmora i ujedinjenja s prirodom. Ekologiji i arhitekturi koja se savršeno uklopila u pitoreskno okruženje kalifornijske obale posvećena je velika pažnja. Od trenutka kada stignete po vas će doći šofer u Lexus Hibridu, energija se štedi solarnim pločama, bungalovi su napravljeni od samoodrživih materijala i savršeno uklopljeni u okruženje u kojem rastu isključivo autohtone biljke. Sistem čišćenja hotela je biorazgradiv, a kao dio autohtone faune ovdje žive neke zaštićene životinjske vrste poput plavog Smith leptira, kalifornijske crvenonožne žabe i kalifornijskog kondora.

Bardessono, Yountville, Kalifornija

Svjetski eko hoteli koji će vas oduševiti (фото 2)

Ovaj zeleni dragulj američke doline Napa jedno je od onih mjesta za pravo opuštanje i odmor. Savršen spoj modernog luksuza i jednostavne elegancije života na selu gdje je priroda glavni izvor hedonističkih užitaka poput hrane i vina. Restoran je baziran na svježim namirnicama s lokalne farme, pušenje je potpuno zabranjeno, čak i električnih cigareta, vožnja biciklom je poželjna, a postoje vrtovi unutar hotela na kojima se proizvodi čak i domaća kava. Posebna pažnja posvećena je potpuno organskim materijalima počevši od eksterijera i interijera sa što manje potencijala za izazivanje alergija, a u sobe su ugrađeni veliki prozori kako bi prirodna svjetlost doprla u što većim količinama. Hotel je osvojio i nagradu među najboljim Green Organic Spa destinacijama.

Hotel Terra Jackson Hole, Teton Village, Wyoming

Svjetski eko hoteli koji će vas oduševiti (фото 3)

Smješten blizu Teton nacionalnog parka ovaj se hotel nalazi u idealnom zelenom prirodnom okruženju te također nosi veliki eko predznak. Ono čime se vole podičiti je LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) certifikat što ga svrstava u elitnu skupinu američkih hotela. Hotel električnu energiju 100% dobiva iz alternativnih izvora poput vjetra, sunca i hidro sustava. Materijali poput celuloznih vlakana, recikliranog čelika, sistemi za konzervaciju vode, prirodan protok zraka, samo su dio liste detalja kojima se poklanja pažnja. Ovo je jedno od omiljenih američkih zimskih lokacija gdje ćete, ukoliko se uputite u ugodnu šetnju, možda susresti i soba u obližnjoj šumi.

Los Poblanos Historic Inn & Organic Farm, Albuquerque, New Mexico

Los Poblanos Historic Inn & Organic Farm

Ovo povijesno imanje datira još iz 1932. i jedno je od onih čarobnih mjesta američkog Juga. Okruženo je poljima lavande, drvećem topole i organskom farmom te je savršeno mjesto za pravi odmor u prirodi. Ideja vlasnika je sačuvati upravo taj izvorni način života s juga. Zato je posebna pažnja posvećena samoodrživom stilu života, a posebice uzgoju organske hrane kojom se opskrbljuje restoran. U blizini se nalazi Državni park Rio Grande Nature Center i Kulturni centar Pueblo Indijanaca, a kažu da je ovo mjesto gdje se dolaze promatrati ptice. Možemo samo zamisliti stupanj mira koji ovdje vlada.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više