Search

Tri restorana iz kojih uvijek naručujemo hranu u redakciju

Tri restorana iz kojih uvijek naručujemo hranu u redakciju

Tekst: Ana Dukić

Gastronomija je oduvijek bila vrlo važna prezentacijska točka Hrvatske i Zagreba, pogotovo posljednjih nekoliko godina. Ne iznenađuje nas što svake godine otvaraju novi restorani koji u želji da budu prepoznati kreiraju sasvim nove, kreativne kombinacije kako bi svojim gostima pružili jedinstven doživljaj. Kao tim koji voli dobru klopu i još bolje druženje, za vas smo izdvojili tri restorana iz kojih uvijek naručujemo hranu u vrijeme pauze za ručak.

Kut

U maloj zalogajnici smještenoj u Varšavskoj ulici, koju je otvorila chefica Ivana Bekavac, osjećat će te se kao doma. Uz šarene boje na fasadi i fora natpisi na stolcima, odmah će vam biti jasno da se radi o jednom zaista cool mjestu. Svakog dana pripremaju jela od svježih namirnica, koja su lagana i ukusna. Ponuda se bazira na poslovnim ručkovima koji su svaki dan drugačiji. Tako možete odabrati između 3 ili 4 jela koja su nastala u trenutku inspiracije i koja neće razočarati vaše nepce. Nas je oduševio oslić, vege zdjela i ćufte u umaku s krumpirom, koje svakako trebate probati.

SOI Fusion

SOI Fusion je lokacija u gradu gdje se uvijek traži stol više, mjesto gdje se stolovi za vrijeme ručka i večere brzo pune, a zbog cjelokupne se usluge i atmosfere osjećate kao da ste u nekoj od od europskih metropola. Restoran nudi uslugu dostave i svoje omiljeno jelo možete naručiti na adresu ili ga uzeti za van. Kao stalni gosti ovog restorana u Ilici 50, sigurni smo da ćete se i vi oduševiti ponudom azijske hrane u centru Zagreba. Naša preporuka je njihov Kung Pao i odlična Katsu piletina.

Otto&Frank

Obožavamo comfort food, a Otto&Frank ima odličnu gastro priču u Tkalčićevoj ulici na broju 20. Restoran nudi hranu koja je svakodnevna i nepretenciozna, a opet nije masna i teška. Otto & Frank je zamišljen kao opušteni bar u kojem će se ekipa družiti oko stola s hranom, pivima i pomno biranim vinima. Recepti koje su osmislili daju moderan štih nekim tradicionalnim jelima, no istovremeno koketiraju i sa street food konceptom. U našoj redakciji se redovito jede burger od junećih obraza, pogotovo kad nam je potrebno nešto slasno i ukusno.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više