Search

Tri stvari koje možete raditi večeras zato što je petak: Koncert, izložba ili večera prema Michelinovoj preporuci

Tri stvari koje možete raditi večeras zato što je petak: Koncert, izložba ili večera prema Michelinovoj preporuci

Prema izboru redakcije

Tekst: BURO.


Image: Unspash,
Noel,
Press Umjetnički paviljon

Jeste li razmišljali gdje večeras? Bez obzira na odgovor, imamo tri zanimljiva priijedloga za vas. Možda vam pomognu da večeras učinite nešto što i niste planirali ispočetka, ali bi moglo učiniti vaš petak drugačijim. Na rasporedu su koncert, izložba u kasniji sat od očekivanog ili pak večera u nekom od preporučenih zagrebačkih restorana s ovogodišnje Michelinove liste.

Koncert Hindi Zare u Tvornici kulture

Novu sezonu koncertnog serijala Musicology Barcaffè Sessions otvara izvođačica koja po prvi put dolazi u Zagreb. Riječ je o svjetski poznatoj francusko-marokanskoj kantautorici Hindi Zahri, divnog baršunastog glasa te dobitnici prestižne nagrade "Constantin" i "Victoires de la Musique". Koncertom Hindi Zahre otvara se druga sezona Musicology koncertnog serijala koji je doveo neke od najvirtuoznijih svjetskih glazbenika u Zagreb. Riječ je o nizu glazbenih događanja kojima se predstavlja novi koncept koncertno - festivalskog iskustva. Tako posjetioci koncerata imaju priliku uživati u klupskim nastupima velikih svjetskih jazz, blues, funk, r'n'b zvijezda koje obično nastupaju u većim prostorima. Na ovaj način se kreira intimni kontakt između izvođača i publike koji se izgubio u velikim dvoranama i na festivalima. Prva godina koncertnog serijala koju su obilježili rasprodani koncerti glazbenih virtuoza, intimna atmosfera kao i druženje publike i glazbenih zvijezda nakon koncerata, odlično je primljena kod zagrebačke publike.

 

Izložba Alexandera Caldera koja je otvorena sve do 22 sata

Uobičajeni Dugi petak je zadnji petak u mjesecu kada je izložbeni prostor Umjetničkog paviljona otvoren za publiku do 22 sata. Danas je ujedno i prvi dan kada je izložba Alexandera Caldera otvorena za javnost. Posjetite među prvima izložbu u večernjim satima i prepustite se magiji skulpturalnog pokreta najslavnijeg američkog kipara 20. stoljeća do 22 sata.

Alexander Calder, Trois personnages, 1963., gvaš na papiru, 75 x 108 cm,  Centre Pompidou - Musée national d'art moderne - Centre de création industrielle, Pariz, Francuska.  Photo courtesy of Centre Pompidou, MNAM-CCI, Dist. RMN-Grand Palais / Philippe Migeat © 2019 Calder Foundation, New York / Artists Rights Society (ARS), New York.

Večera u nekom od zagrebačkih restorana s Michelinove liste

Ove godine je izašlo treće izdanje međunarodnog Michelinovog vodiča kroz restorane za Hrvatsku. Na listi preporuka dobrih restorana s odličnom hranom našlo se novih sedam imena u Hrvatskoj od kojih je čak šest u Zagrebu. Naš prijedlog je upravo večera u jednom od njih, a to su redom preporučeni Pod zidom, Tač, Tekka, Time, Agava te Noel koji je ove godine dobio i svoju prvu Michelinovu zvjezdicu. Inspriracije za kuhinje variraju od Mediterana do azijskih utjecaja, a na vama je da odaberete.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više