Search

U slučaju da vam je nešto promaknulo ovo su najbolja mjesta otvorena u Zagrebu u 2018.

U slučaju da vam je nešto promaknulo ovo su najbolja mjesta otvorena u Zagrebu u 2018.

Od gastronomije do cafe barova s naglaskom na dizajn interijera


Image: Buro arhiva,
Facebook,
Instagram

Godina 2018. polako je na izmaku i vrijeme je da je pošteno na nekim poljima rezimiramo. Ono s čime smo prvo odlučili krenuti jesu najbolja nova mjesta koja su se otvorila u ovoj godini, a koja su se svojom ponudom, interijerom i nizom drugih parametara istaknula. Kroz cijelu godinu trudili smo se informirati vas o njima pravovremeno i prezentirati vam ih odmah, ekskluzivno kako biste među prvima doznali o čemu je riječ. Sada vas na sve njih redom podsjećamo u slučaju da su vam nekim čudom promaknula ili ako ste na njih jednostavno zaboravili i još niste ulovili priliku posjetiti ih - jer svi znamo kako vrijeme leti, zar ne? U Zagrebu se ove godine otvorilo tako zaista puno atraktivnih lokala od kojih je svaki po nečem poseban i karakterističan, a mi vam u nastavku donosimo pregled nama najdražih i najupečatljivijih koje is samo volimo često posjećivati. Krenimo redom... 

 

Kavkaz

Dugogodišnjoj stagnaciji nekad omiljene gradske lokacije za opuštanje i druženje došao je kraj - na veliku radost nostalgičara za bogatom poviješću metropole, nedavno je predstavljeno novo ruho kultnog Kavkaza.

U slučaju da vam je nešto promaknulo ovo su najbolja mjesta otvorena u Zagrebu u 2018. (фото 1)

Cafe Gymnasium

Naslonjen je na sami Atrij muzeja Mimara te nosi službeni naziv Gymnasium, kao dio nekadašnjeg školskog prostora. Nakon 25 godina postojanja otvara svoja vrata svim ljubiteljima raskošnog, ali ipak toplog interijera, obožavateljima skrivenih mjesta koja pružaju ugodnu i intimnu atmosferu i hedonistima koji vole uživati u dobrom društvu.

U slučaju da vam je nešto promaknulo ovo su najbolja mjesta otvorena u Zagrebu u 2018. (фото 2)

The Garden Bar & Kitchen

Već svima poznati i sveprisutni brend Nicka Colgana, koji je utemeljitelj Garden festivala te ujedno i suvlasnik omiljenog The Garden Breweryja, dobio je svoju ove godine ekstenziju u obliku The Garden Bar & Kitchena, na adresi Preradovićeva 12. Ono što ovo mjesto čini jedinstvenim i atraktivnim, osim što se nalazi u samom središtu grada, jest da je u pitanju mjesto koje je fuzija craft piva, hrane, sjajne glazbe i naravno, sretnih i nasmijanih ljudi.

U slučaju da vam je nešto promaknulo ovo su najbolja mjesta otvorena u Zagrebu u 2018. (фото 3)

Greenery Procaffe 

Greenery Procaffe na adresi Vukovarska 52e instantno je postao "insta-worthy" lokacija u Zagrebu i to zbog dva razloga - kave s porukom i famoznih ljuljački u interijeru.

U slučaju da vam je nešto promaknulo ovo su najbolja mjesta otvorena u Zagrebu u 2018. (фото 4)

Grif Bar Zagreb

Grif Bar Zagreb, novost je u dvorištu Savske 160 te ujedno i dnevna bar varijanta popularnog Vintage Industriala, a koji je s radom relativno nedavno. U pitanju je zapravo totalno cool mjesto u gradu koje će vas prije svega očarati svojim interijerom, koji podsjeća na dnevni boravak svjetskog putnika te će vam akcijskim ponudama, ali i dodatnim programom zasigurno postati jedno od omiljenih mjesta za bijeg koje potencijalno može rezultirati dobrim provodom.

U slučaju da vam je nešto promaknulo ovo su najbolja mjesta otvorena u Zagrebu u 2018. (фото 5)

Beštija

U pitanju je casual bistro, ali s vrlo ambicioznim odnosom prema namirnicama, ali i cijeloj gastro ponudi. Koncept koji su predstavili naglasak stavlja na svježe namirnice, ribu koja nije toliko zastupljena u restoranima, ali i mesnim zalogajima s obzirom na to da su jako ponosni na svog uzgajivača krava iz Drniša u kojeg, kada je meso u pitanju, itekako imaju povjerenja. Svakako biste se trebali tamo zaputiti i doznati što sve i na koji način nude. 

U slučaju da vam je nešto promaknulo ovo su najbolja mjesta otvorena u Zagrebu u 2018. (фото 6)

Fidel Gastro

Zagreb je početkom godine dobio i novu gastro destinaciju zanimljivog imena Fidel Gastro. Riječ je o restoranu u ulici Krste Pavletića 1 (na Trešnjevki u nekadašnjoj Herucovoj tvornici) koji objedinjuje najmoderniju fusion kuhinju, bogatu ponudu vina i urbane ritmove jazza i bluesa.

U slučaju da vam je nešto promaknulo ovo su najbolja mjesta otvorena u Zagrebu u 2018. (фото 7)

Glow bar 

Strogi centar Zagreba postao je bogatiji i za novi bar u kojem možete probati vrhunska pića i kavu... Riječ je o Glow baru koji zauzima dvoetažni prostor u Preradovićevoj ulici, proteže se na 70 četvornih metara, a za njegovo uređenje je zaslužan višestruko nagrađivani studio Brigada. Dizajnom i unutarnjim uređenjem htjeli su stvoriti prostor koji će svojim prostornim kvalitetama i atmosferom rezonirati prema mlađoj, urbanoj publici otvorenoj za nove stvari i novu jedinstvenu ponudu pića i najkvalitetnije kave.

U slučaju da vam je nešto promaknulo ovo su najbolja mjesta otvorena u Zagrebu u 2018. (фото 8)

Non Plus Ultra - Coffee Shop

Kao što i sam naziv kaže, ovo novije zagrebačko mjesto je baš Non Plus Ultra. U pitanju je coffee shop na adresi Šestinski vijenac 2, a zamijetili smo ga na Instagramu. Ono što nam je prvo upalo u oko jest atraktivna i vrlo odvažna zidna tapeta koja krasi i dominira interijerom ovog urbanog mjesta koje je instantno osvojilo mnoge. Jasno je i zašto!

U slučaju da vam je nešto promaknulo ovo su najbolja mjesta otvorena u Zagrebu u 2018. (фото 9)

Gluten bar

Noviji projekt inovativnog arhitektonskog studija ovogodišnje je hit mjesto u Zagrebu - urbani i podjednako šarmantni Bistro Gluten, smješten u Sesvetskoj ulici 3, u žarištu poslovne i administrativne zone Kennedyjevog trga. U svega jednom danu otkad je otvoren, ružičasti su se zidovi novog zagrebačkog bistroa proširili društvenim mrežama, ostavljajući ljubitelje lijepih interijera zaljubljenima.

U slučaju da vam je nešto promaknulo ovo su najbolja mjesta otvorena u Zagrebu u 2018. (фото 10)

Figa Garden by Henrik

Henrik caffe bar, jedan od prvih kafića u Zagrebu, koji se na istoj lokaciji nalazio 42 godine, nedavno je zamijenio café i bar Figa Garden by Henrik, nazvan prema smokvi koja raste u tom istom dvorištu. Stari obiteljski kafić u potpunosti je preuređen i sada živi s nekim posve novim interijerom i novom terasom, a zamišljen je kao mjesto za cjelodnevno uživanje, od prve jutarnje kave i kroasana, pa sve do afterwork gina ili večernjeg pića prije izlaska. 

U slučaju da vam je nešto promaknulo ovo su najbolja mjesta otvorena u Zagrebu u 2018. (фото 11)

Haustor Haus

Ako imalo pratite zagrebačku gastro scenu, Haustor Haus niste mogli propustiti. Smješten upravo u dvorištu zgrade, u Masarykovoj ulici 26, dijelu grada koji je svaki mjesec bogatiji za jedno novo mjesto. Danas Haustor Haus već ima redovite posjetitelje i obožavatelje, a ono čime se ističe jest spajanjem jednostavnih jela kojima vlasnik i kuhar Lovro Smetiško daje jedan drugačiji "touch". Ovaj restoran jako je brzo postao odlična stanica za ručak.

U slučaju da vam je nešto promaknulo ovo su najbolja mjesta otvorena u Zagrebu u 2018. (фото 12)

Brokenships Bistro

Odnedavno je na zagrebačkom Gornjem gradu otvoren novi bistro koji je već zaintrigirao brojne turiste, ali i Zagrepčane. Riječ je o Brokenships bistrou otvorenom u sklopu Muzeja prekinutih veza. Gotovo svi relevantni svjetski muzeji svojim posjetiteljima nude mogućnost da predahnu uz dobar zalogaj u muzejskom restoranu ili bistrou. Tako posjetiteljima otvaraju mogućnost da i kroz gastronomsku ponudu iskuse kulturu zemlje u kojoj se nalaze. 

U slučaju da vam je nešto promaknulo ovo su najbolja mjesta otvorena u Zagrebu u 2018. (фото 13)

Egoist bar

Smješten u sklopu nove luksuzne stambene zgrade u zagrebačkom Cvjetnom naselju, na adresi Veslačka 17, novi Egoist bar je dizajniran da bude udobno i urbano mjesto za svakog. Svojom prostranošću i modernim dizajnom u kojem se isprepliću industrijska arhitektura i raskoš bakra i svjetlucavih sivih tonova prožetih posebnom rasvjetom lako će vas navesti da se osjećate kao gost nekog svjetski poznatog bar. 
U slučaju da vam je nešto promaknulo ovo su najbolja mjesta otvorena u Zagrebu u 2018. (фото 14)

Leave a comment

više