Search

Učenje nikad nije bilo jednostavnije: Znamo na kojih 5 radionica se možete prijaviti već danas

Učenje nikad nije bilo jednostavnije: Znamo na kojih 5 radionica se možete prijaviti već danas

U studenom i prosincu

Tekst: L.L.


Image: Unsplash

Kako bi nadolazeće zimske dane iskoristili na što bolji način, sastavili smo popis radionica na koje se možete prijaviti već danas, a mogle bi vam uvelike pomoći u pronalasku onog čime se u životu želite baviti. Od radionice stvorene za one koji vole pisati preko onih koje preispituju pojmove poput identiteta pa sve do novih saznanja u vinskom i gastronomskom svijetu, vjerujemo kako će na našem popisu baš svatko pronaći nešto za sebe.

Pisanje za buduće pisce, producente, urednike i studente

Masterclass pod nazivom "Emocionalni alati: Dođite do srži priče" u sklopu "The Saturday Session" projekta održat će se u subotu, 30. studenog, vodit će ga američka medijska savjetnica Laurie Hutzler u Novinarskom Domu na adresi Perkovčeva ulica 2, a tema radionice mogla bi zainteresirati pisce, producente, rukovoditelje filmskih fondova, redatelje, urednike, montažere, student i sve one koji su ikada željeli pisati. Riječ je, naime, o radionici koja se bavi načinima razvijanja uvjerljivih likova u scenariju i općenito pisanju. Više informacija možete potražiti na Facebook stranici.

Učenje nikad nije bilo jednostavnije: Znamo na kojih 5 radionica se možete prijaviti već danas (фото 1)

Pitanje identiteta u Pogonu

Pogon, zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade, za drugu je polovicu studenog pripremio bogat program, a između ostalog, tu je i radionica "ID That We Need – Indeed?" koja se bavi pitanjem identiteta. Uz tematsku izložbu, tu je i radionički dio osmišljen kao petodnevni program namijenjen sudionicima različitih generacija koji, kroz niz kreativnih zadataka i samostalni istraživački rad, potiče razvoj stvaralačkih, emotivnih i kognitivnih procesa te utječe na stvaranje osjećaja solidarnosti i društvene kohezije između članova skupine različite životne dobi.

Krajnji rezultat radionice javnosti će biti predstavljen kao sinestetička i interaktivna umjetnička instalacija ("fotoalbum") kroz koju će priče sudionika postati gotovo faktička stvarnost okupljena u nizu boja, osjeta, okusa i ostalih okidača sjećanja. Radionice će se održavati od 18. do 22. studenog, a više informacija potražite na službenoj stranici Pogona.

Vinski razgovori

Želite li pak znati više o vinu i svemu što skriva, tu su "Vinski razgovori" u organizaciji G.E.T. Reporta. Na interaktivnoj radionici, koja se inače održava dva puta mjesečno, upoznati možete zanimljive vinare i njihova vina te s ostalim zaljubljenicima u dobra vina raspravljati o okusima i mirisima. "Vinski razgovori" održavaju se u Caffe baru History na Tkalčićevoj.

Centar za kulturu prehrane

Za sve prave gurmane, odličan odabir bit će radionice kuhanja Centra za kulturu prehrane. Tematske radionice održavaju se nekoliko puta mjesečno, a birati možete one koje se bave egzotičnim azijskim okusima, preko onih na kojima ćete naučiti sve o pripremi tijesta i kolačića, pa sve do vinskih, pivskih i radionica gina. Voditelji i voditeljice iskusni su food blogeri te zaljubljenici u dobru hranu i putovanja, a na gurmanskim druženjima ove vrste uvijek vas čeka i dobra zabava. Više informacija potražite na službenoj ili Facebook stranici.

Učenje nikad nije bilo jednostavnije: Znamo na kojih 5 radionica se možete prijaviti već danas (фото 2)

free_art_-_source multimedijske radionice

Skupna meta-izložba s tematikom računalnih jezika kao temeljem recentne novomedijske umjetnosti u području slobodne kulture odličan je povod da se zainteresirate i za ovo područje umjetnosti i znanosti. Naime, izložbeni postav ovom prilikom predstavlja djela autora i autorica, umjetnika i umjetnica koji kao gradbeni element svojega djelovanja - koriste konceptualni, logički, semantički i aktivirajući potencijal digitalnih lingua franca - programskih, skriptnih i označnih jezika.

Izložbenom programu priključen je i besplatan, a edukativni tematski produkcijski program, ostvaren u suradnji Galerije VN, umjetničke organizacije Format C te projekta Hacklab01 (AKC). Cilj programa jest lokalnim kreativcima ponuditi priliku za integraciju njihovih multimedijskih djela s recentnim novomedijskim slobodnim alatima i time stvoriti nova djela koja će biti naknadno uključena u digitalnu inačicu izložbenog “free_art_-_source” postava. Više informacija potražite na službenim stranicama.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više