Search

Upoznajte Mateu Halilović, veliku kreativku koja će vam na najljepši način olakšati prosinačku ludnicu

Upoznajte Mateu Halilović, veliku kreativku koja će vam na najljepši način olakšati prosinačku ludnicu

Kroz 20 jednostavnih tutorijala

Tekst: Lidija Lončarić


Image: Matea Halilović

Inače magistra pedagogije i fonetike, otvorena, komunikativna i kreativna Matea Halilović Instagram populaciji poznatija je po onom jednom profilu na kojem se uvijek nalaze najbolje ideje za uređenje doma. Blog Little Things by Matea vodi već dvije godine, no i prije toga se, otkrila nam je, do it yourself projektima bavila na svom Instagram profilu. A onda se ovih blagdana odlučila posvetiti velikom projektu od čak 20 manjih, "uradi sam" projektića koje od početka prosinca svakoga dana dijeli na svom Instagramu. Kada smo vidjeli njezine ideje i način na koji ih realizira, odmah smo znali kako je u pitanju osoba koju želimo pitati za nekoliko blagdanskih savjeta.

Upoznajte Mateu Halilović, veliku kreativku koja će vam na najljepši način olakšati prosinačku ludnicu (фото 1)

Tako smo Mateu kontaktirali pa otkrili koliko je zapravo bilo zahtjevno osmisliti čak 20 projekata, koliko je planiranja i vremena posvetila istima, ali i gdje pronalazi svu tu inspiraciju. Ona nam je zatim otkrila kako osmisliti projekt za svaki dan u prosincu i nije bilo toliko zahtjevno koliko fotografiranje čitavog procesa te kako je zapravo sve samo stvar dobre organizacije.

"Puno je truda uloženo u ovaj projekt, ali nije mi žao kada vidim sve te pozitivne reakcije koje je izazvao. Projekt sam najavila s nekoliko pripremljenih postova i okvirnom idejom za ostatak. Neke sam ideje odbacila i zamijenila drugima, ali otprilike sam pokrila sve teme koje sam i u početku planirala. Trebalo je puno planirati jer bilo kakav nepredviđeni događaj bi me izbacio iz tračnica. Trudila sam se imati barem dva potpuno gotova posta u pripremi dok radim na novima.

U blagdansko vrijeme imam toliko inspiracije da bih mogla i 40 projekata osmisliti. Neke ideje sam vidjela na Pinterestu pa izvela u svojoj verziji, neke ideje su došle nakon što sam u trgovini vidjela dekoraciju i zaključila da ja to mogu sama izvesti. Puno sam ideja imala i puno fotografija spremljenih u 'inspiracija' no trebalo je to filtrirati i izabrati ono što će ljudima biti jednostavno za izraditi i prije svega, korisno", rekla nam je Matea.

Upoznajte Mateu Halilović, veliku kreativku koja će vam na najljepši način olakšati prosinačku ludnicu (фото 2)

Kao najdraži od mini "uradi sam" projektića odabrala je drvce od kuglica na platnu za koje kaže kako ju je na kraju oduševilo te je sigurno kako će ga kao dekoraciju koristiti još godinama, dok su joj najviše vremena oduzimali projekti koji su imali faze sušenja, poput glinenih ukrasa ili drvene zvijezde koju je također uvrstila u svoj 20-dnevni veliki projekt.

"Veselila sam se svakom projektu, jer nevjerojatan je osjećaj imati u rukama nešto što je nastalo od tvoje ideje, zato toliko i volim DIY projekte. A publiku je, potpuno neočekivano, najviše razveselio onaj najjednostavniji, s autićima i drvcem. Zaista nisam mislila da će baš taj izazvati toliko dobre reakcije", rekla nam je Matea, a mi odmah dodali kako se pridružujemo oduševljenju autićem s drvcem u staklenci ili, još bolje, ispod staklenog zvona. Genijalno!

Upoznajte Mateu Halilović, veliku kreativku koja će vam na najljepši način olakšati prosinačku ludnicu (фото 3)

Matea kaže kako su reakcije na njezin projekt divne, kako joj statistika bloga i Instagram profila nikada nije bila ovako dobra te dodaje kako je uloženi trud i dobiveni uspjeh zbilja dokaz da se sve isplati. Ipak, dodaje, puno više od brojeva vesele ju fotografije koje svakodnevno dobiva u svom virtualnom poštanskom pretincu. Upravo zato, zanimalo nas je planira li uskoro organizirati kakvu radionicu za nas s nešto manje spretnosti u rukama.

"Primam doslovno na stotine fotografija projekata koji su inspirirani mojim postovima. To mi je nevjerojatno! Radionice su svakako smjer u kojem bih htjela ići iduće godine. Već neko vrijeme razmišljam o tome, čak sam i imala jednu ponudu ove godine no zbog punog rasporeda sam morala odbiti."

Upoznajte Mateu Halilović, veliku kreativku koja će vam na najljepši način olakšati prosinačku ludnicu (фото 4)

Kada si domišljat i od ruke ti idu detalji koji zatim izazivaju puno veselja, očekivanja su svakom novom idejom sve veća pa nas je zanimalo kako Mateini najbliži danas reagiraju na njezinu kreativnost i očekuje li se od nje da svake godine pripremi još mrvicu bolje ukrase i poklone od onih koje je osmislila prethodne godine. Također, na kraju smo Mateu pitali i ima li već ideja za iduću godinu s obzirom na to da će ovogodišnji projekt biti itekako teško nadmašiti.

"Sad kad kažem da nemam još ni jedan poklon pripremljen, ispasti ću licemjerna. No, uz ovaj tempo to jednostavno nije bilo moguće. Neće moji najbliži ostati zakinuti, ne brinite, sve ću ja to nadoknaditi u zadnjem adventskom tjednu. Mislim da sam si poprilično podigla ljestvicu, jer ako im poklonim nešto što sam objavila na blogu, gubim faktor iznenađenja budući da su to već vidjeli.

A iduća godina, vidjet ćemo. Znam da narednih mjesec dana neću ni selotejp primiti u ruku, a kada dođem k sebi htjela bih uložiti u blog. Vrijeme je da ga podignem na višu razinu te da mu se dodatno posvetim kroz cijelu godinu, a ne samo u blagdanskom periodu. U svakom slučaju, vidjela sam da interesa ima i dobila ogromnu podršku te mi je to motivacija za dalje", rekla je na kraju Matea, a mi se već bacamo na testiranje nekog novog do it yourself projekta koji je osmislila.

Upoznajte Mateu Halilović, veliku kreativku koja će vam na najljepši način olakšati prosinačku ludnicu (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više