Search

Uspomenu na Dubrovnik možete nositi sa stilom

Uspomenu na Dubrovnik možete nositi sa stilom

DB brand


Image: Lena Catt / Dubrovnik on my mind

Kreativnost, hrabrost te odlična ideja na ulice Dubrovnika dovela je sasvim novi brend koji ćete zavoljeti...

Kada putujemo kupujemo suvenire koji će nas podsjećati gdje smo bili te ćemo se možda zbog suvenira poželjeti vratiti. U moru suvenira nije lako biti originalan, a Nei iz Dubrovnika upravo je to pošlo za rukom. Suveniri koji odišu stilom koji definira ljepota Dubrovnika, nosivi su komadi odjeće i nakita koji će vas zasigurno osvojiti na prvi pogled.

Uspomenu na Dubrovnik možete nositi sa stilom (фото 1)

Jednostavnost i praktičnost te kombinacija materijala odgovarat će svakom stilu te upotpuniti svakodnevne odjevne kombinacije, ali ono najbitnije je što će komadić Dubrovnika biti na vama, čime postajete ambasadori jednog od najljepših gradova svijeta. "Spletom okolnosti od najranijih dana često putujem, velik dio djetinjstva provela sam na brodu, zatim studirala u inozemstvu, svaki suvenir koji sam nabavila počeo je sličiti jedan drugome, a nije trebalo dugo da se u jednom trenutku isti suvenir mogao kupiti na Jamajci u Montego Bayu, kao i na Stradunu", komentira Nea te nastavlja "Za mene je to porazno, da zemlja bogata kulturnim nasljeđem prodaje rastafarijance na jednoj od najljepših ulica u Hrvatskoj i Mediteranu. S obzirom na moju poslovnu pozadinu i iskustvo koje sam stekla radeći i putujući, tvrdim da je Hrvatska zemlja s rijetko puno prilika i slobodnog prostora za razvitak na polju gospodarstva i turizma." Ideja za nastanak DB brenda leži upravo u tome. Posebnost Hrvatske trebala bi biti vidljiva i u sitnicama poput suvenira, a Dubrovnik kao vječna inspiracija pogodovala je osnutku ovog originalnog brenda.

Uspomenu na Dubrovnik možete nositi sa stilom (фото 2)

"Koncept ideje i prve skice počela sam razvijati u veljači ove godine. Sve je djelovalo nekako spontano i jednostavno, ali iza svakog detalja stoji mnogo truda i pažnje. Dubrovnik je grad koji je vječna inspiracija upravo zbog jedinstvenosti strukture grada, detalja koji su učinili grad posebnim, kao i povijesne znamenitosti koje čine ovaj grad posebnim već stoljećima", s ponosom i smiješkom komentira Nea.

Uspomenu na Dubrovnik možete nositi sa stilom (фото 3)

Glavni motivi prve kolekcije suvenira su maskeron, sveti Vlaho i župska svatovska naušnica. "Inspiraciju nalazim u Dubrovniku te detaljima u želji da ispričam stoljećima staru priču ovog divnog grada. Svaki kupac suvenira dobiva i karticu DB u kojoj je opisano što su odabrali, koji detalj, te svaka kartica ima jednu staru dubrovačku riječ i njezino objašnjenje", komentira Nea. Zanimljivo je što je kartica zapravo marker za knjigu koji će svakog turista podsjećati na Dubrovnik u trenutku kada svoju omiljenu knjigu bude čitao u nekoj dalekoj zemlji. Sljedeći komad koji možete nositi svakodnevno je ceker Moala koji će vas podučiti dubrovačkom dijalektu koji se među mladima sve rjeđe koristi.

Uspomenu na Dubrovnik možete nositi sa stilom (фото 4)

A komad koji ćete rado nositi tijekom cijele godine je narukvica Rozeta. Rozeta kao poznat motiv svih velikih europskih kultura još od jedanaestog stoljeća zapravo služi kako bi prostoru dala više svjetlosti, a ideja ove narukvice leži u tome da unese svjetlost u život onog tko je nosi te da na svoje odjevne kombinacije doda i dašak Dubrovnika. Ovu ljepoticu krasi pozlata, ali možete je naručiti i u srebru. Kako ovi zanimljivi detalji izgledaju možete pogledati na Stradunu ili pak na Facebook stranici DB brenda. Ovo je poseban detalj koji će vas podsjećati na prekrasan grad, uspomene te biti dobar modni detalj koji ćete rado nositi. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više