Search

Vraćamo se jednostavnom životu, zapratite ova 3 profila na Instagramu kako biste vidjeli kako izgleda život na selu

Vraćamo se jednostavnom životu, zapratite ova 3 profila na Instagramu kako biste vidjeli kako izgleda život na selu

Tekst: BURO.


Image: BURO.

Novi termin "fugu" otprilike nalaže da se "ugasimo" nakratko i povučemo iz užurbanosti u bilo kakvu vrstu mjesta koja bi nas vratila prirodi uz nadu da ćemo se vratiti i sebi samima. Sve je više onih koji su histeriju grada i svjetlost koja se nikada ne gasi zamijenili mirnim životom na selu koji kombinira neke od prednosti modernog života s tradicijom. Svi osjećamo potrebu za povezivanjem sa zemljom i možda je idealan trenutak da, s obzirom na to da je čitavi planet napokon zastao, osluhnemo je li došlo vrijeme da tu potrebu i produbimo. Danas vam predstavljamo tri Instagram profila koji prikazuju scene iz upravo takvog života. Lagani ritam, korištenje lokalnih namirnica i život u skladu s vremenskim prilikama i sezonom. Zapratite ih, ako razmišljate o promjeni životnog stila ili, čak, selidbi.


@irenemylife

Vraćamo se jednostavnom životu, zapratite ova 3 profila na Instagramu kako biste vidjeli kako izgleda život na selu (фото 1)
Vraćamo se jednostavnom životu, zapratite ova 3 profila na Instagramu kako biste vidjeli kako izgleda život na selu (фото 2)
Vraćamo se jednostavnom životu, zapratite ova 3 profila na Instagramu kako biste vidjeli kako izgleda život na selu (фото 3)

Irene živi sa suprugom i sinovima u fantastičnoj starinskoj kući u unutrašnjosti Engleske. Osim toga što kuća izgleda kao iz bajke, dvorište je apsolutno predivno, svi koji je prate po sezonama mogu pratiti cvjetanje njezinog vrta, svakih nekoliko tjedana, tu su nove boje i praktički je nemoguće ne likeati njezine svakodnevne fotografije. Imanje potječe iz 1570. godine, a ona se često šali da se radi o "500 godina staroj rupi koja jede novac". Usprkos toj šali sve izgleda besprijekorno i nimalo nalik tome, od kada živi na tom mjestu Irene je izgradila terasu, staklenik, mali vrt gdje uzgaja rajčicu, grašak i začinsko bilje za potrebe svoje porodice. Interijer je u klasičnom britanskom stilu i da, naravno, posjeduje veliku samostojeću kadu u kupaonici koja je postavljena nasuprot masivnog ogledala sa zlatnim okvirom. Želimo!


@growingwildthings

Vraćamo se jednostavnom životu, zapratite ova 3 profila na Instagramu kako biste vidjeli kako izgleda život na selu (фото 4)
Vraćamo se jednostavnom životu, zapratite ova 3 profila na Instagramu kako biste vidjeli kako izgleda život na selu (фото 5)
Vraćamo se jednostavnom životu, zapratite ova 3 profila na Instagramu kako biste vidjeli kako izgleda život na selu (фото 6)

Teško što može biti više idilično nego stara kuća na brdu u Italiji. Katrien i njezin muž kupili su staru tradicionalnu kamenu kuću okruženu kilometrima šume. Iako im je odmah bilo jasno da je potrebno dosta popravki i ulaganja, nisu se uplašili, već su započeli projekt svog života. Malo po malo, kuća je dobila novi izgled i to je postao dom i njihovih blizanaca koji sada imaju osam godina. Pored načina života, na njezinom profilu će vas oduševiti i same slike, sve je u malo tamnijim tonovima, pa scene iz njihovog obiteljskog života podsjećaju na kadrove neke dobre serije.


@homesweethomestead

Vraćamo se jednostavnom životu, zapratite ova 3 profila na Instagramu kako biste vidjeli kako izgleda život na selu (фото 7)
Vraćamo se jednostavnom životu, zapratite ova 3 profila na Instagramu kako biste vidjeli kako izgleda život na selu (фото 8)
Vraćamo se jednostavnom životu, zapratite ova 3 profila na Instagramu kako biste vidjeli kako izgleda život na selu (фото 9)

Ako više naginjete realnim scenama na Instagramu vrijeme je da otkrijete profil Julie Letowski. Na njezinom feedu vidjet ćete jedan miran obiteljski život, naime, ona se prije nekoliko godina odlučila odseliti iz grada pa živi u unutrašnjosti države Maine gdje su dani dugi, a život dobar. Bavi se izradom keramike, a brine se i o njihovim životinjama na imanju. Ovaj profil pružit će vam potrebnu dozu eskapizma, a obratite pažnju na duhovite opise slika. Inspiracija čeka.

Leave a comment

više