Traži

Vrhunska vina i sicilijanske delikatese u centru Zagreba

Vrhunska vina i sicilijanske delikatese u centru Zagreba

Jeste li već posjetili Wine & Gourmet shop Žižula?

A.P.


Fotografija: John Pavlish

Zagreb je postao bogatiji za ekskluzivan Wine & Gourmet shop koji nudi najbolje od najboljeg kad su u pitanju vina i delicije

Strogi centar grada oživio je s brojnim novim prostorima, počevši od malih šarmantnih bistroa do novih koncept dućana i trgovina u kojima Zagrepčani i turisti mogu pronaći vrhunske hrvatske i inozemne proizvode. Jedan od takvih prostora je Žižula, odlično dizajniran Wine & Gourmet shop (Radićeva 3) koji svoje kupce dočekuje s vrhunskom selekcijom vina i odabranih proizvoda koji pozivaju na hedonizam. U Žižuli ništa nije prepušteno slučaju pa tako ni samo ime, koje je inspirirano legendom koja govori o Odisejevim mornarima koji se nisu htjeli vratiti kući jer su halucinirali uslijed ispijanja rakije od žižule.

Žižula

Vlasnica Žižule kazala nam je da je svaki proizvod odabran nakon dogovora s proizvođačima i u skladu s našim tržištem koje je novo za mnoge od njih: "Vina su vrhunskih proizvođača koji ne pristaju na kompromise i lakša rješenja o čemu svjedoče brojne nagrade i priznanja na svjetskoj razini. Kod svih vina riječ je o najnaprednijoj tehnologiji koja se u osnovi vraća na klasični tradicionalni pristup obradi zemlje i grožđa: ručne selekcije i preše, metode zaustavljanja aroma i mirisa, sadnja biljaka koje sprečavaju ili nagovještavaju (npr. ruža) bolesti... Žižula sa svim vinarima razgovara, dogovara se i bira vina koja će ih predstavljati na relativno novom (za njih) tržištu. Neka od njih su: Antinori, Dante Rivetti, Terredora, D'orta e de Conciliis..."

Žižula

Žižula

"Žižula ima 'samo' delikatese sa Sicilije (Sicilian Exquisiteness) jer ni ona sama ne pristaje na kompromise u hrani i ni u onome što se naziva gurmanskim. Riječ je o firmi koja se nalazi u podvulkanskoj zoni (izuzetno mineralna i hranjiva zemlja) u kojoj svaki proizvod dolazi od autohtonog sjemena (primjerice Hrvatska ima samo 4 % sačuvanog sjemena) i puni se na ručni način bez dodavanja aditiva. Imaju proizvode koji obogaćuju i oplemenjuju amaterske i profesionalne kuhinje: butarda od tune, reducirana vina, brašno od pistacije, ručno izrađene čokolade (po južnoameričkim recepturama koje su španjolski mornari preuzimali i prenosili na Siciliju, mjesto Modica bilo je španjolska luka, zajedno s robom), med (eukaliptus, majčina dušica, delikatesni med s bademima i pistacijom, limun i naranča; njihovi limuni i naranče drukčija su vrsta od naših te dozrijevaju 4-5 puta godišnje), džemovi (murva/dud, jabuke s Etne, kruške i kakao...), marmelade (limun, mandarine, naranče; autohtone crvene naranče rijetke su u Europi), tjestenine (sastojci su samo durum pšenica i voda; dizne od bronce), paštete (češnjak, artičoka i pistacija, koromač, rajčica i kapari), namazi (badem, lješnjak).

Žižula

Također, u Žižuli se mogu ekskluzivno kupiti ručno izrađene lampe i reflektori industrijskog dizajna Arteferrum, između ostalog i unikatne stolne lampe. Žižula surađuje s DIZ/VIZ-om, tvrtkom koja je sudjelovala u vizualnom i prostornom uređenju (a i dalje će sudjelovati u izmjenama identiteta trgovine jer volimo mijenjati ideje i realizacije) te će se ovdje moći kupiti i njihova rješenja poput nosača za boce, stolice i drugih proizvoda. "

Žižula

Žižula

Žižula

Žižula

Žižula

Žižula

Više informacija potražite na: www. facebook.com/žižula

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor