Search

Vrijeme je za piknik!

Vrijeme je za piknik!

Idealne zagrebačke lokacije


Image: screenshot,
Jordan Whitfield,
Sarah Swinton,
Ruxandra Mateiu

Prvi dani proljeća izazivaju nas na pravi proljetni piknik, a mi vam donosimo nekoliko prijedloga zagrebačkih lokacija za ovaj vikend

Iako možda na prvu djeluje kao kakav klišej, ali piknik je stvarno sjajna vikend ideja ako ga želite provesti okruženi prirodom, ali u gradu. S obzirom na to da su pred nama dva prava proljetna sunčana dana, nema nam ništa drže nego da ih provedemo na otvorenom na druženju s dragim nam ljudima. Naime, Zagreb ima niz lokacija koje su nam u biti pred nosom, a na kojima se možemo instalirati s dekicama, jastučićima, igrama i naravno, nezaobilaznima zalogajima i pićima kako bi malo "podebljali" samu atmosferu. Evo nekih zagrebačkih lokacija koje su nam nadohvat ruke, a koje mogu poslužiti za svojevrsni gradski piknik.

Vrijeme je za piknik! (фото 1)

Cmrok

Iako je Cmrok uglavnom sinonim za omiljeno gradsko sanjkalište zimi, idealna je lokacija i za proljetni piknik. Riječ je o prostranoj livadi, odnosno padini koja s bočne strane ima i gustu šumu ako se zaželite hladovine. Do Cmroka se može vrlo jednostavno doći gradskim javnim prijevozom, osobnim automobilom jer ima parking, a ono najljepše, možete se i prošetati.


Fontane

Iako se možda ne čini kao najidealnije mjesto za piknik jer se radi o lokaciji koja je okružena prometnicama, fontane su ono što definitivno pojačava dojam ovog mjesta, posebice ako se radi o nekoj večernjoj verziji piknika. Rekli bi, sjajna atmosfera, na ne baš tako sjajnom mjestu, ali zanemarit ćemo to.

Vrijeme je za piknik! (фото 2)


Tomislavac

Popularni Tomislavac preko puta Glavnog zagrebačkog kolodvora oduvijek je bio sjajno mjesto za chillanje na travi. Riječ je o jednom od najljepših mjesta u gradu koje okružuje prepoznatljiva zagrebačka arhitektura. Osim livada i šljunčanih stazica, na raspolaganju su vam i klupice kao i prekrasni cvijetnjak i trenutno rascvjetale magnolije koje su pravi znak proljeća. Nakon piknika, možete se prošetati i do samog centra grada koji vam je u neposrednoj blizini.


Medvednica

Zagrebačka gora mjesto je koje u domeni piknika nikako ne biste smjeli zaobići. Osim planinarenja i dobre šetnje do samog vrha Sljemena, znat ćete da ste piknik itekako zaslužili, koji u ovom slučaju možete smatrati svojevrsnom nagradom. Na samom vrhu puno je slatkih i raznolikih lokacija na kojima se možete utaboriti, od travnatih proplanaka do guste šume, a pogled na grad vrijedi milijun dolara.


Maksimir

Naravno, najstariji zagrebački park morao se naći na ovoj listi idealnih piknik lokacija. Nudi puno zelenih livada, a možete se pozicionirati i uz jedno od pet jezera. Na nekima čak možete unajmiti i čamac na vesla pa cijelom pikniku podariti i jednu posve neočekivanu dimenziju. Naravno, ne zaboravite da je Maksimir spomenik parkovne arhitekture čemu u prilog idu paviljoni kao što je recimo Vidikovac i Paviljon jeke i ne zaboravite i na zoološki vrt.

Vrijeme je za piknik! (фото 3)


Jarun i Bundek

Omiljena zagrebačka mjesta za šetnju, vožnju biciklom, ali i za piknike te roštilje. Tu su i šljunčane plaže uz jezero, a na raspolaganju su i drveni paviljoni koji vam mogu poslužiti za malo konkretnije piknik utočište. U svakom slučaju Jarun i Bundek su vrlo slične naravi, a izvanredne gradske točke koje pružaju niz aktivnih piknik mogućnosti.


Savski nasip

Iako tu ljudi uglavnom dolaze tračati ili voziti bicikl, činjenica je da Savski nasip pruža niz mjesta gdje možete postaviti svoju dekicu i uživati u svojim snackovima koje ste si unaprijed pripremili. Ono što će vam se dopasti jest svakako mirnoća koja oduvijek vlada uz rijeku Savu. 


Zrinjevac

Omiljena i nezaobilazna zagrebačka park lokacija u centru grada svakako je Zrinjevac, posebice u proljetnom i ljetnom periodu. Ovdje vam nitko neće zamjeriti ako zasjednete na travnatu površinu i maksimalno se opustite.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više