Search

Zašto brze dijete baš nikada ne djeluju i što isprobati umjesto njih?

Zašto brze dijete baš nikada ne djeluju i što isprobati umjesto njih?

Škola mršavljenja može biti odličan izbor

Tekst: Promo


Image: Buro247hr arhiva,
PR

Ako ste ikada isprobali neku od brzih trendi dijeta i sami vjerojatno znate da one gotovo nikada ne djeluju. Nude brzo rješenje za gubitak kilograma, no izostavljaju čitav niz ključnih faktora u procesu mršavljenja. Što onda isprobati umjesto njih?

Mediji nas neprestano bombardiraju s fotografijama savršenih tijela i nude nam brza rješenja za mršavljenje u obliku spomenutih dijeta i brzih programa za vježbanje. No, u takvim je programima za mršavljenje izostavljen niz faktora koji su ključni da bi dijeta i vježbe donijeli vidljiv rezultat. Za pravi je rezultat stoga nužan multidisciplinaran pristup, odnosno sinergija rada psihologa, nutricionista i farmaceuta.

Takav program može se pronaći u školama za mršavljenje poput one Nutricionističkog savjetovališta Farmacia koju vode doc. dr. sc. Darija Vranešić Bender, mag. nutr. Mirja Jošić te psiholog i magistar farmacije. Polaznici njihove Škole mršavljenja stječu znanja i vještine kojima će moći prepoznati vlastita emocionalna stanja koja ih tjeraju na prekomjerno jedenje, uvidjeti socijalne situacije u kojima jedu više, razviti stil ponašanja kojem je cilj konzistentno pridržavanje jelovnika, prepoznati pogreške u mišljenju koje dovode do uznemirenosti i izbjeći sociokulturalna okupljanja u kojima se prekomjerno jede.

Zašto brze dijete baš nikada ne djeluju i što isprobati umjesto njih? (фото 1)

Njihova šestomjesečna Škola mršavljenja temelji se na grupnom radu što je također jedna od važnih stavki u procesu mršavljenja budući da razna istraživanja pokazuju kako polaznici programa mršavljenja sudjelovanjem u grupnom radu gube više kilograma u usporedbi s osobama koje to pokušavaju samostalno. U program Škole je uz to uključeno inicijalno uzimanje nutritivne anamneze uz mjerenje sastava tijela te periodična kontrolna mjerenja i individualna savjetovanja. Nutricionisti polaznicima sastavljaju individualne jelovnike, a oni se tijekom trajanja programa mijenjaju tri puta sukladno godišnjem dobu i osobnim potrebama.

Grupni susreti u Školi će se održavati dva puta mjesečno u skupinama od najviše 10 osoba u prostoru Nutricionističkog savjetovališta Farmacia (Ilica 11, Zagreb), a prijaviti se možete na mail info@vitamini.hr do 20. ožujka 2017.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više