Search

Zaboravite na Pariz, Veneciju i slično... Ovo su najromantičniji europski gradići koje trebate posjetiti

Zaboravite na Pariz, Veneciju i slično... Ovo su najromantičniji europski gradići koje trebate posjetiti

Ne toliko razvikane šarmantne lokacije koje su vam možda prošle ispod radara


Image: Instagram,
Facebook,
screenshot

Znamo da jako volite Pariz, Veneciju, Firencu... kao i svi parovi na ovom svijetu. Možda je stigao trenutak da ove godine za Valentinovo, koje nam se bliži (14. veljače) ipak odaberete neku malo drugačiju i posebniju destinaciju za romantično vikend putovanje, ako to uopće planirate? Umjesto navedenih razvikanih gradova u Europi postoji još mnogo šarmantnijih koji bi jednako tako mogli poslužiti u romantične svrhe, a u kojima možda i nećete zateći toliko ljudi te konačno vidjeti i neke druge, nekomercijalne stvari. U nastavku vam donosimo popis od njih nekoliko koji bi vas mogli zanimati. Neki od njih su udaljeniji, neki su pak u neposrednoj blizini, ali vjerujemo kako će svatko pronaći ipak nešto za sebe. 


Giethoorn, Nizozemska

Zaboravite na Pariz, Veneciju i slično... Ovo su najromantičniji europski gradići koje trebate posjetiti (фото 1)

Ovo je zaselak na sjeveru Nizozemske koji nazivaju Venecijom sjevera. Ističe se velikim brojem kanala po kojima se možete voziti gondolama, ali i drvenim mostovima. Kažu i kako je ovdje neobično tiho i da možete tu tišinu čuti. 

Hallstätt, Austrija

Zaboravite na Pariz, Veneciju i slično... Ovo su najromantičniji europski gradići koje trebate posjetiti (фото 2)

Udaljen je tek sat vremena od Salzburga. Ovo slatko mjesto osvojit će vas svojim tržnicama, ugodnim restoranima koji će biti idealni za romantičnu večeru. UNESCO ga je stavio pod svoju zaštitu zbog crkvi koje datiraju još iz 12. stoljeća. 

Taormina, Italija

Zaboravite na Pariz, Veneciju i slično... Ovo su najromantičniji europski gradići koje trebate posjetiti (фото 3)

Kažu kako je ovo jedno od ljepših mjesta, čemu doprinosi i činjenica je gradić smješten na litici iznad mora. Pogled na Etnu će vas hipnotizirati kao i nanizani kafići jedan uz drugi u gradu. Tu je i jedan od omiljenih hotela na svijetu - Belmond Grand Hotel Timeo. 

Soglio, Švicarska

Zaboravite na Pariz, Veneciju i slično... Ovo su najromantičniji europski gradići koje trebate posjetiti (фото 4)

Smješten je u Alpama tik uz talijansku granicu. Kažu kako je ovo zapravo raj sam za sebe. Ovdje ćete moći uživati u svježem planinskom zraku i mirisati ruže u čuvenom vrtu Palazzo Salis. 

Bled, Slovenija

Zaboravite na Pariz, Veneciju i slično... Ovo su najromantičniji europski gradići koje trebate posjetiti (фото 5)

Nema ništa romantičnije od mjesta Bled i istoimenog čarobnog jezera. Ako je odluka pala na ovu destinaciju, onda svakako morate otići na vožnju brodom, ali i posjetiti otočić na kojem je crkvica. Šetnica oko velikog jezera je isto aktivnost koja se ne propuša, bilo po danu ili u noćnim satima kada će vas obasjavati mjesečina.

Aveiro, Portugal

Zaboravite na Pariz, Veneciju i slično... Ovo su najromantičniji europski gradići koje trebate posjetiti (фото 6)

Kućice u bojama bombona, raskošni vrtovi, kanali prepuni brodica, samo su neki od detalja koji ovo mjesto u Portugalu čine šarmantnim. Ovdje će vam uvijek savjetovati da odete na piknik ispod neke palme ili na vožnju brodom. Kad vam to dosadi sigurno će vas privući živahnost iz obližnjih cafea, a o plažama da i ne govorimo. 

Benasque, Španjolska

Zaboravite na Pariz, Veneciju i slično... Ovo su najromantičniji europski gradići koje trebate posjetiti (фото 7)

Ovo mjesto izgleda kao neko selo u švicarskim Alpama, no ipak je riječ o sjevernoj Španjolskoj. Navodno je jedno od najljepših, a tome u prilog ide prekrasna priroda, vina iz te regije, gastronomija. Kako biste što bolje doživjeli ovo mjesto savjetovat će vam da odete na planinarenje. 

Annecy, Francuska

Zaboravite na Pariz, Veneciju i slično... Ovo su najromantičniji europski gradići koje trebate posjetiti (фото 8)

Sanjivo alpsko mjesto fuzija je mostova i brdašaca koji su, prema riječima lokalaca, idealni za prosidbu i vječno sjećanje na sam taj čin. Gradić je idealan za duge šetnje i obilazak.

Geiranger, Norveška

Zaboravite na Pariz, Veneciju i slično... Ovo su najromantičniji europski gradići koje trebate posjetiti (фото 9)

Ovo mjesto razglednica je sama za sebe. U biti je raj za foodieje, s naglaskom na čokolaterije, trgovine sa sirevima. S obzirom na to da je u pitanju fjord, ne biste trebali propustiti vožnju brodom kako biste vidjeli i spektakularni vodopad u blizini. 

Iseo, Italija

Zaboravite na Pariz, Veneciju i slično... Ovo su najromantičniji europski gradići koje trebate posjetiti (фото 10)

Como je možda uvijek pri vrhu kada se govori o mjestima na jezeru, ali njemu opasno može parirati i Iseo koji je puno mirniji, manje napučeniji i vrlo romantičan. S jedne strane mjesta gledate na jezero, a s druge na planinu. U svakom slučaju, šarm ovog gradića osvojit će vas odmah. 

Izvor: Vogue Living

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više