Search

Zagrijte se uz ove fine tople juhe

Zagrijte se uz ove fine tople juhe

Büro 24/7 preporučuje mjesta u Zagrebu

Tekst: Tina Kovačiček


Image: John Pavlish,
PR

Najbolje je vrijeme za nešto toplo i "na žlicu"!

Dok vani nemilice sniježi, većina vas je vjerojatno usmjerena prema raznim idejama kako se najbrže ugrijati. Nama je prvo na pamet pala ideja o finoj toploj juhi. Vrlo "zimski" od nas, priznajemo. Topla juha koja će skliznuti niz grlo i zagrijati sve putem, a pri tome nas i fino nahraniti, idealan je izbor za zimsko vrijeme. Ako vam se ne da biti sam svoj majstor, kao što je to Jamie Oliver, čijim se receptima možete inspirirati ovdje, uvijek se možete uputiti na jednu od ovih zagrebačkih lokacija gdje vas ponuda neće razočarati, a svaka od njih ima svog asa u rukavu. Bitno da je jušno i toplo. 

Potato House – Masarykova 19
Naš odabir: boršč 

Zagrebačko mjesto poznato po dobrim juhama i prihvatljivim cijenama, a nama je jedna od najdražih ruski boršč od cikle, kupusa, rajčice, paprike, mrkve i junetine. Ovdje ga rade na jedinstven ruski način!

Pivovara i pivnica Medvedgrad – Ilica 49, Tkalčićeva 36
Naš odabir: pivnički gulaš Medvedgrad

Osim što ćete ovdje kušati njihovo odlično kućno pivo koje već godinama rade po provjereno dobroj recepturi, uz njega će vam pasati provjereno ukusan pivnički gulaš. Pripremaju ga od najfinijeg junećeg vrata s domaćim noklicama, a serviraju uz kiflice sa sirom i čvarkuše.

Umami – Skalinska 3, Horvaćanska 75
Naš odabir: curry juha s lećom

Svi vi koji volite istočnjačku kuhinju znate da je curry nezaobilazan, iako ga preferiraju istančana nepca zbog njegove aromatičnosti. Restorani Umami prava su azijska gastro oaza, a naš najdraži odabir je curry juha s lećom.

Zagrijte se uz ove fine tople juhe (фото 1)

Nishta – Masarykova 11/1
Naš odabir: brudetto

Ako birate organski, veganski i vegetarijanski, znate za restoran Nishta. Često ćete naići na nove stvari na jelovniku jer bitno je da je svježe i sezonski, a nama jedna od najdražih juhica je njihov brudet.

Cantina – Trg Drage Iblera
Naš odabir: minestrone

U nedavno otvorenoj Cantini možete probati domaću talijansku juhu minestrone. Znate da je osnovni sastojak svježe povrće koje se ovdje priprema prema tradicionalnoj recepturi.

Stari Fijaker - Mesnička 6
Naš odabir: Domaća goveđa juha
Kada govorimo o legendarnom Starom Fijakeru jedna misao opisuje mjesto - domaća hrvatska kuhinja. Kao da vam ju pripema baka koja najfinije kuha. Ovdje nemojte zaobići goveđu juhu čiji će vam se domaći rezanci topiti u ustima.
 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više