Search

Želite se bolje organizirati ili smiriti um? Ove aplikacije će vam pomoći u tome

Želite se bolje organizirati ili smiriti um? Ove aplikacije će vam pomoći u tome

Tekst: BURO.


Image: BURO.

Osjećate se zaglavljeno u loopu neodlučnosti? Ili imate prilično nezdravu vezu s telefonom zbog koje ne možete obaviti pola dnevnih dužnosti? Ili sve češće preispitujete svoju svrhu na ovom planetu? Potpuno nam je jasno da suvremeni život može donijeti osjećaj nespokoja i vjerojatno nema osobe koju ne muči barem jedna od ovih dijagnoza. Ali bez straha, jer kako bi rekao profesor Louise Wilson "problem sadrži prokleto rješenje". Ako se ne možemo u potpunosti isključiti jer smo svi poluovisni o mobitelu, onda barem da nam ti naši pametni ponude neku pomoć i ostvare neki pozitivan utjecaj na naš san, raspoloženje i mentalno zdravlje. Predstavljamo vam najbolje aplikacije za isprobati. Da olakšate glavu, raščistite kaos po njoj i malo zen života ponesete svuda sa sobom.

NAJBOLJA APLIKACIJA ZA… EGZISTENCIJALNU KRIZU

Slušati: Happy Not Perfect

Želite se bolje organizirati ili smiriti um? Ove aplikacije će vam pomoći u tome (фото 1)

Želim da znati više: Što ja radim? Gdje idem? TKO SAM JA? Ovu aplikaciju je napravila i pokrenula nekadašnja TV voditeljica i dizajnerica asesoara, a danas žena koja plovi tech biznisom Poppy Jamie i bazirana je na različitim pitanjima i vježbama koje nam daju uvid u pravo stanje stvari, koje govore gdje smo i kako smo. Ima veoma korisne vježbe poput "izazova suosjećanja" koje pomažu da izađemo iz ravnodušne "meh" faze, pitajući se recimo "što bih posavjetovao nekom tko proživljava isto što i ja?"

PREUZMI HAPPY NOT PERFECT

NAJBOLJA APLIKACIJA ZA... PREVIŠE DNEVNIH OBAVEZA

Slušati: Insight Timer

Želite se bolje organizirati ili smiriti um? Ove aplikacije će vam pomoći u tome (фото 2)

Želim znati više: Ova aplikacija je pokupila nekoliko nagrada za specifičan pristup online meditaciji koji spaja savjete stručnjaka kako se nositi sa stresom, smanjuje anksioznost i umiruje um. Idealna je za one kojima je potrebna jednu sesija smirivanja uma koju mogu ugurati u gust raspored između dva sastanka i jednog conference calla. Kratke meditacije se biraju na osnovu toga koliko imate slobodnog vremena i vrlo je jednostavno raditi ih onako usput, tijekom dana.

PREUZMI INSIGHT TIMER

NAJBOLJA APLIKACIJA ZA… ANKSIOZNOST NA POSLU

Slušati: Buddhify

Želite se bolje organizirati ili smiriti um? Ove aplikacije će vam pomoći u tome (фото 3)

Želim znati više: Još jedna aplikacija koja se neometano uklapa u raspored kakav god bio je Buddhify, u kojoj su sesije podijeljene na različite "sekcije" tijekom dana i moguće je pronaći najrelevantnije vježbe za taj dio dana, kao i najrelevantnije nama samima, shodno problemu koji pokušavamo da riješimo. Posebni favoriti su one sesije koje se mogu poslušati tijekom pauze za ručak ili večernje meditacije prije spavanja ili, pak, kada se borimo s nesanicom zbog previše misli koje ne žele ugasiti.

PREUZMI BUDDHIFY

NAJBOLJA APLIKACIJA ZA… SLOBODNO VRIJEME

Slušati: Colorfy

Želite se bolje organizirati ili smiriti um? Ove aplikacije će vam pomoći u tome (фото 4)

Želim znati više: Bojenje kao sistem smirivanja uma je poznato već neko vrijeme, a sve je počelo bojenjem mandala koje zbog svoje minucioznosti i posvećenosti zaista traže i skreću pažnju s problema te smiruju um. Od dječje aktivnosti, do smirenja za odrasle, bojanke su veoma zgodan sistem, a Colorfy crtkanje i bojenje prenosi s papira u digitalni svijet, u kojem se možete izgubiti satima bojeći geometrijske dezene i slike. Ili čak i vlastite crteže, za one malo talentiranije.

PREUZMI COLORFY

Leave a comment

više