Search

5 dizajnerskih studija koji boje u interijeru koriste na radikalan način

5 dizajnerskih studija koji boje u interijeru koriste na radikalan način

Fuzija kolorita u raznim izdanjima


Svim navedenim dizajnerima interijera kao i dizajnerskim studijima jedno je zajedničko - smatraju da su boje njihov najmoćniji alat izražavanja

Tamo negdje 1990-ih godina bež je bila nijansa koja je vladala interijerom, točnije zidovima. Sve ostale nijanse bile su ušutkane, a nisu bile niti poželjne, zahvaljujući Kelly Hoppen, predvodnici neutralnosti u smislu boja. No, onda su se u jednom trenutku vratile pločice i to ne one na koje smo navikli. Bile su prepune boja, uzoraka, motiva, a stigle su kao svojevrsna demonstracija i kontra svemu onome što je do tog trenutka vladalo, a to je bila unificiranost u svakom smislu. Danas su boje, živost te njihovo neuobičajeno kombiniranje itekako poželjno i rado viđeno u svim svojim izdanjima. U toj koloritnoj domeni pronašli smo nekoliko dizajnera i dizajnerskih studija prema izboru The Spaces-a koji itekako njeguju radikalni kolorizam u svom radu i koji će vaš život obojiti na način kakav niste ni zamišljali.

 

Dimore Studio

5 dizajnerskih studija koji boje u interijeru koriste na radikalan način (фото 1)
Emiliano Salci i Britt Moran su milanski duo i utemeljitelji Dimore Studija. Njihova premisa u uređenju interijera temelji se na živahnosti i jarkom, bogatom koloru koji su nerijetko naglašeni cijenjenim umjetničkim djelima. U svojem portfoliju mogu se pohvaliti suradnjama s kućama kao što su Hermès i Bottega Veneta i naravno, stambenim te rezidencijalnim interijerima. Kažu kako svojim radom žele upriličiti vizualno kreativno iskustvo, ali na elegantan i sofisticiran način.


India Mahdavi

5 dizajnerskih studija koji boje u interijeru koriste na radikalan način (фото 2)
Pariška dizajnerica India Mahdavi koju nerijetko nazivaju i "kraljicom boja" vratila je pink nijansu na velika vrata, iako se ona izvorno vezala uvijek uz djevojčice. Rekla je kako prije svega voli bojama pridavati uvijek neku dozu opasnosti. Surađivala je na tom polju s poznatim brendovima kao što su RED Valentino, ali i s famoznom slastičarnicom Ladurée koja je poznata po svojim najboljim i ultimativnim macaronsima. Ističe da je veselje u bojama njezina najbitnija stavka.


Faye Toogood

5 dizajnerskih studija koji boje u interijeru koriste na radikalan način (фото 3)
Faye Toogood ističe kako nema službeno obrazovanje u interijerima što znači da u njezinoj glavi nema nekih posebnih pravila. Omiljena boja joj je mint koja joj je nekako uvijek baza, a onda se na nju nerijetko nastavljaju nježno plava i siva, točnije srebrna. Smatra kako bijela nije najbolji izbor za osvježavanje interijera te da u tu svrhu postoji niz boljih načina i ideja.


Studio Modijefsky

5 dizajnerskih studija koji boje u interijeru koriste na radikalan način (фото 4)
Riječ je o studiju koji se specijalizirao za prostore kao što su barovi i restorani. Igra kolorom njihova je najbitnija stvar u radu. Moderan dizajn u njihovom slučaju uvijek je naglašen jarkim akcentima koji su onda još podebljani izražajnošću samih tekstura i materijala. Vjeruju u boje kao u najmoćniji alat izražavanja.


Guillermo Santomà

5 dizajnerskih studija koji boje u interijeru koriste na radikalan način (фото 5)

Igra svjetlosti i moćnih te izražajnih boja u kombinaciji sa sjenama i refleksijama vodilja su stvaralaštva Guillerma Santomà. Ono što ćemo prvo primijetiti u njegovom radu svakako je čarobna zaigranost u sklopu ravnih strogih ploha, dok će se boje često naći i na stropovima prostora. Karakteristično u svemu jest jedna nijansa koja se provlači vrlo nametljivo, ali s druge strane prilično suptilno kroz interijer. Naravno, prema tom konceptu uredio je i svoj vlastiti dom koji najbolji pokazatelj onoga što u svom radu preferira i obožava.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više