Search

5 komada namještaja koji su popularni na društvenim mrežama

5 komada namještaja koji su popularni na društvenim mrežama

Svi ih imaju

Tekst: D.D.


Image: Instagram

Postoje određeni detalji za dom ili pak, komadi namještaja koji uživaju jednaku popularnost na Instagramu poput majice Supreme, torbe Chloé Nile ili čizama preko koljena Balenciaga...

Putem društvenih mreža dobili smo uvid u život slavnih i influencera, koji nemali broj puta, kad pokazuju što su odjenuli taj dan na fotografiji "uhvate" i dio svog interijera. Jednako kao što biraju sličnu odjeću i modne dodatke i kad je uređenje interijera u pitanju, mogu se primijetiti određene sličnosti. Pa se tako u domovima modnih influencerica Roberte Benteler i Leandre Medine može pronaći dizajnersko ogledalo Ultrafragola koje nosi potpis talijanskog dizajnera Ettorea Sottsassa. Osmišljeno u sedamdesetima, danas se ogledalo neobičnog oblika s ružičastim neonskim svijetlima koristi za snimanje savršenih #OOTD fotografija. Cijena ručno rađenog komada iznosi oko 8000 eura.

 

Crno-bijeli tepih francuskog brenda La Redoute toliko je popularan da ima vlastiti profil na Instagramu. Razlog tomu je što čupavi tepih u marokanskom stilu pristaje u svaki dom, bez obzira na to je li uređen u skandinavskom, rustikalnom, industrijskom ili klasičnom stilu. Tepih tradicionalnog izgleda krasi apstraktni uzorak, a mnogima je privlačan i zbog cijene. Naime, može se kupiti u tri veličine, a cijena onog dimenzija 120x170 cm iznosi oko 600 kn. Tepih je prikupio preko 3.000 pratitelja na profilu, a vlasnica britanskog fashion i lifestyle bloga The Edited, Erica Davies jedna je od onih koja ga ima u svom domu.

 

Nezaobilazni detalj u interijerima ove godine bio je i bijeli krzneni tepih manjih dimenzija koje su brojne blogerice, poput Lucy Williams, koristile i kao prekrivač na sofama i stolcima. Dlakavi komad daje interijeru dojam luksuza, a može se, po vrlo prihvatljivoj cijeni, nabaviti u brojnim salonima namještaja poput švedske IKEA-e. Cijena tepiha Ludde od ovčje kože iznosi oko 300 kn.

 

Upečatljiv prekrivač britanskog umjetnika Daniela Fletchera jednako atraktivno izgleda na sofi, kao i na zidu, a Mooney Throw krasi blagovaonicu zvijezde social medija, brend konzultantice Katherine Ormerod. Cijena umjetničkog dijela izrađenog od pamuka iznosi 230 dolara.

 

Još jedan must-have među influencericama je i mramorni stolić. Koristi ga i vlasnica The Frugality bloga, Alex Stedman, a u dućanima se mogu naći dizajnerski komadi te jeftinije verzije. Iako su najpopularniji oni okrugli, ništa manje atraktivni nisu ni pravokutni ili pak, ovalni.

 

A post shared by Alex Stedman (@thefrugality) on

Related articles

Buro 24/7 Selection

više