Search

5 predmeta hrvatskih dizajnera koje želimo u kuhinji

5 predmeta hrvatskih dizajnera koje želimo u kuhinji

Odličan produkt dizajn s hrvatskim potpisom


Image: PR

Odabrali smo pet zanimljivih i praktičnih predmeta koje bismo rado imali u vlastitoj kuhinji!

Kuhinja. Mjesto gdje se događaju fine, mirisne, ukusne stvari. I definitivno mjesto koje na poseban način zaokuplja našu pažnju. Osim što iz nje potječu divote koje uveseljavaju naše nepce, u njoj želimo naći i praktične dizajnerske predmete koje volimo gledati i koristiti. Odabrali smo njih pet s hrvatskim potpisom koje ćete definitivno poželjeti imati. Jer mi jesmo!

Handy Bowl by Lidia Boševski

Višenamjenska praktična zdjela iz opusa Chocolate Collection Lidie Boševski ručno je izrađena od smeđe gline i impregnirana pčelinjim voskom što je čini vodootpornom te nudi mogućnost serviranja najrazličitije hrane ili tekućine. Može služiti i kao vaza za poljsko cvijeće ili manje bukete. Šarm Handy Bowl zdjele je upravo u tome što će joj svatko naći drukčiju, ali uvijek vrlo praktičnu namjenu! Svaka zdjela je unikat, a moguća su manja odstupanja u boji i obliku. I baš zato će vaša biti posebna!

Hotflat by Ljiljana Kolundžić

Mlada dizajnerica Ljiljana Kolundžić potpisuje seriju podmetača Hotflat idealnih za vruće i hladne posude. Stare staklene boce raznih boja, oblika i veličina pretvaraju se u nove predmete - podmetače. Boce od vina ili vode se zagrijavaju i procesom prešanja postaju ravne plohe koje na sebi mogu držati vruće predmete ili poslužiti hranu. Praktično i vizualno dojmljivo za vidjeti na stolu.

Bu by Filip Havranek i Kristina Lugonja

Marenda je kultni obrok naših prostora koji slikovito prenosi mentalitet stanovnika. Segment tog malog gastronomskog doživljaja ilustriran je kroz redizajn bukare - autohtone dalmatinske drvene čaše, koja sugerira specifičan način uživanja u vinu.

Paperpot by Ana Tevšić

Set od tri papirnate teglice s potpisom dizajnerice Ane Tevšić sjajan je detalj svakom kuhinjskom prozoru. Paperpot je specifičan po izboru materijala, napravljen je od nepropusnog i nepoderivog materijala. Gustoća ovih polietilenskih vlakana mu daje izdržljivot i nepropusnost, a izgledom i lakoćom podsjeća na papir. Paperpot možete bojati, gužvati ili spljoštiti - ništa im neće biti. Idealan za sadnju cvijeća i začinskog bilja; samo prekrijte dno sa slojem vate kako bi se zemlja bolje primila i posadite što god želite ili trebate! 

Set za mlince by Vlatka Leskovar

Ovaj precizan set za mlince osmišljen je kao koncept pod imenom "Dematerijalizirana uspomena". Mlinci su specifičnost hrvatske kuhinje i omiljeni prilog pečenoj peradi, a rade se od pšeničnog brašna, soli i vode. Valjaju se tanko i peku na vrućoj ploči. Ovaj set za mlince sastoji se od tri valjka u koje stane precizna količina sastojaka za pripravljanje finih domaćih mlinaca. U ovom slučaju možete se samo prepustiti domaćem gastro doživljaju.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više