Search

5 trendova koji će vladati svijetom interijera u 2021. godini

5 trendova koji će vladati svijetom interijera u 2021. godini

Tekst: BURO.


Je li itko na početku 2020. godine očekivao da ćemo ovoliko vremena provesti kod kuće? Nitko! Ponovno smo se upoznali s prostorom koji smo nekada kreirali za sebe, otkrivajući sve njegove vrline i mane. Mnogi od nas su opsesivno pretraživali Instagram i Pinterest u potrazi za novim rješenjima kojima bi mogli osvježiti svoj životni prostor. Prioriteti su skrenuli s polja bukiranja egzotičnih putovanja, na stvaranje vlastite kućne oaze. I naravno da smo s više pažnje pratili trendove u svijetu dizajna. A oni su u 2020. godini nalagali više organskih oblika, prirodne materijale i komade s pričom. Tako nekako će se trendovi kretati i u novoj 2021. godini s još većim naglaskom na održivom dizajnu i dizajnu koji djeluje utješno, „kao da će nas zagrliti“, jer je to definitivno ono što nam je sada potrebno. Hvatajte bilješke.

Organski oblici

5 trendova koji će vladati svijetom interijera u 2021. godini (фото 1)
5 trendova koji će vladati svijetom interijera u 2021. godini (фото 2)

Ovo je trend koji smo gledali kako se razvija cijele prošle godine. Krenuo je stidljivo, iz art galerija i od inovativnih dizajnera, a nastavio je tako munjevito da se pitamo hoće li nam u kući ostati ijedan ugao i oštri kut? Ne žalimo se, oblici namještaja koji podsjećaju na onaj iz sedamdesetih godina 20. stoljeća, djeluju zabavno i lako se uklapaju u interijer. Postoji sve više tvrtki srednjeg cjenovnog ranga koje su svoj dizajn usmjerile upravo u tom smjeru, tako da očekujemo i invaziju od strane pristupačnih lanaca prodavaonica namještaja. Zaobljeni komadi će vašem domu donijeti atmosferu mira i nježnosti.

Čupave tkanine

5 trendova koji će vladati svijetom interijera u 2021. godini (фото 3)
5 trendova koji će vladati svijetom interijera u 2021. godini (фото 4)

Krenulo je tako što su odjednom sve modne influenserice, ali i modne tvrtke odjednom postali eksperti za kultne fotelje, a onda su ti modeli dobili svoju verziju za moderno doba i to od tkanine s teksturom. Bukle ne ide nikuda i ne možemo, a da ne priznamo kako se tome jako radujemo. Toplina, udobnost i ušuškanost nisu nešto čega se želimo odreći.

Originalna umJetnost

5 trendova koji će vladati svijetom interijera u 2021. godini (фото 5)
5 trendova koji će vladati svijetom interijera u 2021. godini (фото 6)

S toliko galerija i umjetnika čiji portfolio možete pogledati online i uz toliko specijaliziranih sajtova koji nude umjetničke printeve po pristupačnim cijenama izabrati djelo baš po svom ukusu nikada nije bilo lakše. To je također i sjajna prilika da podržite mlade umjetnike koji su na početku svoje karijere. Bitno je samo odvojiti malo vremena za guglanje i pustiti se kao Alisa u taj čaroban svijet.

Vintage komadi

5 trendova koji će vladati svijetom interijera u 2021. godini (фото 7)
5 trendova koji će vladati svijetom interijera u 2021. godini (фото 8)

Sve je više sajtova, ali i Instagram profila koji nude originalne stare komade koji su u dobrom stanju i koji vas mogu dobro poslužiti i u godinama koje dolaze. Budući da trendovi naginju sedamdesetim i osamdesetim godinama, neki zaboravljeni komadi namještaja su iznenada iskočili u prvi plan. Ono što je najbolje jest činjenica da ako se ne radi o nekim kultnim modelima, cijene su umjerene i sve što vam je potrebno jest oštro oko i brzi prsti da prvi zgrabite namještaj koji se pojavljuje u ponudi pošto se radi o limitiranom broju. Ako ste vješti s DIY projektima to može biti i prilika da uposlite prste i spasite neki komad koji nije u sjajnom stanju i udahnete mu novi život.

Eklektika

5 trendova koji će vladati svijetom interijera u 2021. godini (фото 9)
5 trendova koji će vladati svijetom interijera u 2021. godini (фото 10)

Minimalizam, što je to? Od kad smo prešli na maksimalnu stranu svijeta ne možemo ni zamisliti da smo živjeli u blistavo bijelim interijerima ispunjenim Skandi vibrom. To nije loše, ali mix and match sistem je još bolji! U 2021. godini nećemo igrati na sigurno kada je interijer u pitanju i ne bojimo se rizika. Slobodno miješajte teksture, nijanse i printeve sve dok ne dobijete svoju dobitnu kombinaciju i prostor ne personalizirate baš po svom ukusu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više