Search

7 idiličnih grčkih vila za sve ljubitelje dobrog dizajna

7 idiličnih grčkih vila za sve ljubitelje dobrog dizajna

Arhitektura i dizajn visoke estetike


Image: The Spaces,
PR

Teško je odoljeti ljepoti grčkih otoka. Od Krete do Santorinija, ovaj niz od čak 6.000 otoka i otočića ima za svakoga ponešto - pješčane plaže, vulkanski teren i velika, prostrana imanja maslinika. Otoci su ovdje i velika inspiracija za arhitekte i dizajnere koji su upravo na nekima od njih stvorili reprezentativna remek-djela, a mi vam u nastavku donosimo nekoliko grčkih vila i kuća za odmor koje možete unajmiti već ovo ljeto, a koje se ističu svojom estetikom na koju nitko ne može ostati ravnodušan.

 

Paros Villa, Paros

7 idiličnih grčkih vila za sve ljubitelje dobrog dizajna (фото 1)

Ova elegantna kuća je, kako i sami vlasnici ističu, super ugodna za boravak, elegantna i praktična. U njoj se ističe selekcija vintage komada namještaja na koju su ponosni. Ima tri spavaće sobe, kino projektor s platnom, ali i privatni bazen s pogledom na obližnje otoke.


Villa Nemésis, Nisyros

7 idiličnih grčkih vila za sve ljubitelje dobrog dizajna (фото 2)

Ova minimalistička vila je kombinacija starinskog i modernog utjecaja, a u gradnji je korišten lokalni kamen, odnosno kameni kubusi. Okružena je impresivnom prirodom i pogledom kakav se rijetko viđa. Uživancija je ovdje zagarantirana.


Kechria Villas, Skiathos

7 idiličnih grčkih vila za sve ljubitelje dobrog dizajna (фото 3)

Iza ovog projekta stoji nagrađivani grčki arhitekt, a čine ga tri samostalna objekta, odnosno vile s pogledom na obližnju plažu. Svaka od njih dolazi s privatnim bazenom i terasom, a sve ih odlikuje moderno uređenje i staklene stijene te naravno, dizajnerski namještaj.


Villa Baios, Mykonos

7 idiličnih grčkih vila za sve ljubitelje dobrog dizajna (фото 4)

Ova kuća svojevrsni je oblik mimikrije s obzirom na to da je njezina fasada djelomično od kamena kakav se može vidjeti posvuda u njezinoj blizini. Riječ je o objektu koji kombinira staro i novo, koje se savršeno isprepliće u svakom njezinom dijelu. Svojim gostima na raspolaganje nudi privatnu plažu kao i bazen, ali i terasu koja će odlično poslužiti za večernje zabave. Može primiti do 14 osoba.


Villa 7, Kreta

7 idiličnih grčkih vila za sve ljubitelje dobrog dizajna (фото 5)

Ova rezidencija pravi je primjerak moderne arhitekture. Uključuje sve skupa sedam raskošnih prostorija dok su podovi i stropovi uglavnom ostakljeni. U interijeru prevladava industrijski stil popraćen s upravo takvim elementima, kombinacija drva i betona. Proteže se na 300 četvornih metara i može primiti do 8 osoba.


Villa Aela, Paros

7 idiličnih grčkih vila za sve ljubitelje dobrog dizajna (фото 6)

Ova kamena kuća već neko vrijeme privlači pažnju. Naglašena je kamenim kubusima od kojih je načinjena. Ima sedam spavaćih soba koje su prostrane te imaju visoke stropove. Dnevni boravak i blagovaonica su u formi open spacea koji se sjajno nadovezuje na vanjsku terasu koja vodi prema bazenu i loungeu. Sam pogled na obalu mora doista nema cijenu.


Villa Kalos, Ithaka

7 idiličnih grčkih vila za sve ljubitelje dobrog dizajna (фото 7)

Riječ je o restauriranom objektu za čiji je današnji impresivan izgled zaslužan bračni par, ujedno i vlasnici. Kamen ovdje u svakom obliku vodi glavnu riječ, posebice kada je u pitanju okućnica, odnosno interijer. Slična priča je i u interijeru. Ovo je mjesto u kojem ćete najbolje osjetiti atmosferu samog lokaliteta.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više