Search

Je li ovo najljepši odvjetnički ured koji ste vidjeli?

Je li ovo najljepši odvjetnički ured koji ste vidjeli?

Tekst: BURO.


Nekoliko puta smo pisali o novim trendovima kada je u pitanju dizajn interijera poslovnih prostora. Tendencije nalažu da sada sve izgleda bolje, humanije i prilagođeno djelatnosti koja se vrši u prostoru. Na svu sreću koncept dosadnih ureda koji su ispunjeni stolovima identičnog izgleda su iza nas. Kreativne industrije su prevladale i sada je uobičajeno vidjeti sjajno uređene medijske urede, ali pomak se događa i u odvjetničkom svijetu. Pronašli smo jedan ured koji nas je oborio s nogu.

Je li ovo najljepši odvjetnički ured koji ste vidjeli? (фото 1)
Je li ovo najljepši odvjetnički ured koji ste vidjeli? (фото 2)

 

SCEG Architetti su osmislili interijer za Studio Agora odvjetnički ured u Torinu u kojem su uspjeli unijet duh zabave i umjetnosti u profesiju od koje to tradicionalno ne očekujemo. Agora označava glavni trg u polisu, mjestu gdje se pretresaju političke, religijske i ekonomske teme. Taj koncept je studio SCEG preuzeo kao ključan u osmišljavanju dizajna. Kazali su da im je želja bila da reinterpretiraju klasicizam u suvremenom svijetu.

 

Je li ovo najljepši odvjetnički ured koji ste vidjeli? (фото 3)
Je li ovo najljepši odvjetnički ured koji ste vidjeli? (фото 4)
Je li ovo najljepši odvjetnički ured koji ste vidjeli? (фото 5)

 

Od odvjetničkog ureda bismo očekivali bijele zidove, jednostavan, ali luksuzan namještaj i gomilu enciklopedija. SCEG su odlučili razbiti sve te stereotipe. Čim klijenti zakorače u lobi susreću se s vibrantno plavom bojom poda, a ista se nijansa povremeno pojavljuje i kao detalj na komadima namještaja. Upotrijebljena je i na nekoliko zidova. Uz tu plavu boju, tu su siva i smeđa koje su izabrane s namjerom da se istakne pulsirajuća energija plave boje.

 

Je li ovo najljepši odvjetnički ured koji ste vidjeli? (фото 6)
Je li ovo najljepši odvjetnički ured koji ste vidjeli? (фото 7)
Je li ovo najljepši odvjetnički ured koji ste vidjeli? (фото 8)

 

Iako kompletan prostor djeluje privlačno poput nekog muzeja suvremene umjetnosti, sala za sastanke je ta koja je inspirirana svojevrsnom kombinacijom umjetničke galerije i dnevne sobe. Stolice presvučene sivom tkaninom raspoređene su oko zakrivljenog stola od kamena koji izgleda kao da je prskan bijelom bojom. Na jednoj strani stola je postavljena ružičasta skulptura čiji oblik podsjeća na isprepletene figure umjetničke slike koja se nalazi na zidu nasuprot.

 

Je li ovo najljepši odvjetnički ured koji ste vidjeli? (фото 9)
Je li ovo najljepši odvjetnički ured koji ste vidjeli? (фото 10)

 

Ovo je interijer koji se može proučavati satima jer je toliko svjež i nekonvencionalan da nas ispunjava naletima inspiracije i nadahnuća. Savršeno!

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više