Search

Ako još niste gledali masterclass dizajnerice Kelly Wearstler, prepišite trikove koje je iskoristila u svom prostoru

Ako još niste gledali masterclass dizajnerice Kelly Wearstler, prepišite trikove koje je iskoristila u svom prostoru

Tekst: BURO.


Kelly Wearstler je suvremena dizajnerska velesila, ova dizajnerica se nonšalantno poigrava s trendovima u svijetu interijera nekako uspijevajući ostati korak ispred svih. Upravo zbog toga ona je predavačica u okviru online satova na Masterclass platformi. Ako niste gledali njeno predavanje, bez brige i kroz promatranje interijera s njenim potpisom može se mnogo zaključiti o tome kako smjelo razmišljati pri uređenju i postoji li uopće granica pri eksperimenitranju i ako da, gdje se ona nalazi. Za te suptilne zaključke najbolja ideja je da proučite prostore koje je dizajnirala za sebe i svoju obitelj kao što je ova kuća na plaži u Los Angelesu.

Ako još niste gledali masterclass dizajnerice Kelly Wearstler, prepišite trikove koje je iskoristila u svom prostoru (фото 1)
Ako još niste gledali masterclass dizajnerice Kelly Wearstler, prepišite trikove koje je iskoristila u svom prostoru (фото 2)

 

Kuća je originalno sagrađena 1953. godine i prostire se na tri parcele što ju je od starta činilo rijetkom nekretninom, uz to se svojim retro izgledom isticala u susjedstvu u dijelu Broad Beach gdje su uglavnom sve kuće modernijeg izgleda. Ova kuća ima četiri spavaće sobe, veliki vrt sa zadnje strane i prostran dok koji direktno izlazi na plažu pružajući nesmetani pogled na ocean. Također, kuća ima i „holivudski pedigre“. Z a svoju kćerku sagradio ju je Frank A. Garbutt, suosnivač studija Paramount Pictures, a kasnije ju je otkupio glumac Carroll O’Connor zvijezda sitcoma „All in the Family“. No, usprkos svemu tome, kuća je provela tri godine u oglasniku prije nego što ju je Kelly pronašla i dala zanimljivu ponudu.

 

Ako još niste gledali masterclass dizajnerice Kelly Wearstler, prepišite trikove koje je iskoristila u svom prostoru (фото 3)

 

Ona je bila u potrazi za kućom u kojoj bi s obitelji provela mjesece pandemije i ostala je očarana originalnom arhitekturom, velikim prozorima i savršenom lokacijom. Pronašla je vlasnika i predložila mu je da kuću iznajmi na nekoliko mjeseci, ali da ju za to vrijeme i dalje pokazuje potencijalnim kupcima. Iako je znala da se radi o limitiranom periodu koji će provesti u ovoj kući, Kelly se bacila na posao i renovirala je sve što je mogla.

 

Ako još niste gledali masterclass dizajnerice Kelly Wearstler, prepišite trikove koje je iskoristila u svom prostoru (фото 4)
Ako još niste gledali masterclass dizajnerice Kelly Wearstler, prepišite trikove koje je iskoristila u svom prostoru (фото 5)

 

Izbacila je čupavi tepison i dosadan namještaj i uselila je europske komade u mid century stilu koji izgledaju kao stvoreni za unutrašnjost kuće čiji su zidovi prekriveni drvenim panelima i gdje postoje japanska vrata i plafoni. Konkretno, u dnevnu sobu je ubacila sofu koju su Afra i Tobia Scarpa tijekom sedamdesetih dizajnirali za brend Cassina, kao i „Control“ lampu iz pedesetih američkog dizajnera Mitchella Bobricka. Veliki dio komada koje je iskoristila za „glanc“ ove kuće već je imala u svojoj vintage kolekciji. Radi se o vrlo obimnoj zbirci, budući da je njena majka diler antikvitetima. Kelly je kupovala posebne komade širom svijeta čekajući priliku da ih upotrebi u nekom interijeru.

 

Ako još niste gledali masterclass dizajnerice Kelly Wearstler, prepišite trikove koje je iskoristila u svom prostoru (фото 6)

 

Ipak, ona je svjesna da je ključ svakog privlačnog interijera koji ima ne sais quoi dimenziju u balansu i kombiniranju različitih utjecaja. Kako bi postigla eklektičnost kojoj teži ona je dodala i kreacije mladih dizajnera od kojih se najbolje tek očekuje kao što je crna kožna klupa kalifornijskog dizajnera Chucka Moffita. Lukas Gschwandtner austrijski dizajner potpisuje stolicu u kombinaciji čelika i gipsa koja izgleda kao nedovršena skulptura.

 

 

Ono što je svemu dalo kul notu je obilato korištenje biljaka u prostoru u čemu joj je pomogao studio za pejzažnu arhitekturu Art Luna. Tropske biljke stavila je u moderne tegle i pozicionirala ih je u najosunčanije djelove. Trpezarija je praktično „zatrpana“ raslinjem koje daje živost drvenom stolu i stolicama, kao i Noguchi papirnatom lusteru koji je centru sobe. Kada su otvoreni prozori i struji povjetarac s oceana, brišu se granice između unutrašnjosti i okoline.

 

Ako još niste gledali masterclass dizajnerice Kelly Wearstler, prepišite trikove koje je iskoristila u svom prostoru (фото 7)

 

Ovaj interijer predstavlja ozbiljnu kombinaciju stilova, ali zapravo se naslanja na prethodni rad dizajnerice. Na primjer, njena kuća u Los Angelesu je uređena u španjolskom kolonijalnom stilu i potiče iz 1926. godine, ima sličan boho duh i intimnu atmosferu. Kako je interijer posebno osmišljavala za dane pandemije i karantene sve je okrenuto ka namještaju idealnom za odmor, ali i zabavu. Naravno, kako je morala raditi od kuće postoji i opremljeni ured u kojem dominira zeleni mramorni stol Maria Bellinija, ali je ovu prostoriju tijekom tih mjeseci koristila samo dva puta tjedno. Zbog toga što nisu očekivali goste, mjesta za sjedenje u dnevnoj sobi ima malo, odnosno taman toliko koliko je bilo potrebno Kelly i njenoj obitelji koji su u boravku sjedeli navečer kako bi kartali i igrali društvene igre.

 

 

Kasnije se pokazalo kako kuća ima i drugih vrlina koje su probudile nova zanimanja, zbog kuhinje koja je otvorena ka blagovaonici Kelly se zabavljala i kraj pećnice kroz eksperimente s hranom. U vrt je dodala mrežu za odbojku, ali i odvojeno mjesto za logorsku vatru što je zabavilo njene sinove koji nisu išli u školu, niti su se mogli družiti s prijateljima.

 

Ako još niste gledali masterclass dizajnerice Kelly Wearstler, prepišite trikove koje je iskoristila u svom prostoru (фото 8)
Ako još niste gledali masterclass dizajnerice Kelly Wearstler, prepišite trikove koje je iskoristila u svom prostoru (фото 9)

 

Magija koju Kelly nosi sa sobom vrlo brzo je urodila plodom, čim su se pojavile fotografije kako prostor sada izgleda kuća je za samo mjesec dana pronašla svog kupca, programera koji voli surfati i kojeg je inspirirala njena vizija očuvanja i obnove građevine u mid century stilu. Novi vlasnik će dodatno dotjerati samo toalete i pozabaviti se dvorištem, iako je Kelly po odlasku odnijela svoj namještaj to mu nije smetalo. Kako je dizajnerica rekla, uživala je u prilici da staroj kući pruži malo pažnje i svijetu pokaže njen pun potencijal kroz kreiranje nove atmosfere. Odlična lekcija!

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više