Search

Ako mislite da su ormari zlatne boje pretjerani, promijenit ćete stav kad vidite ovaj stan!

Ako mislite da su ormari zlatne boje pretjerani, promijenit ćete stav kad vidite ovaj stan!

The Magic Box Apartment

Tekst: D.D.


Image: José Hevia (Raul Sanchez Architects)

Kreativni ljudi inspiraciju mogu pronaći gotovo u svemu, pa su tako arhitekti iz španjolskog biroa Raul Sanchez Architects preuzeli dizajn kutije za nakit i ormare - koji su postali središte stana u Viladecansu, gradiću nedaleko od Barcelone - izradili od sjajnog mesinga. Upravo je taj komad namještaja bio polazna točka za ostatak, vrlo jednostavno uređenog interijera, rezidencijalnog projekta pod nazivom "The Magic Box Apartment" koji se prostire na 110 kvadratnih metara.

Ako mislite da su ormari zlatne boje pretjerani, promijenit ćete stav kad vidite ovaj stan! (фото 1)
Ako mislite da su ormari zlatne boje pretjerani, promijenit ćete stav kad vidite ovaj stan! (фото 2)
Ako mislite da su ormari zlatne boje pretjerani, promijenit ćete stav kad vidite ovaj stan! (фото 3)

Arhitekti Albert Montilla i Valentina Barberio, po želji su stanara stare vile na dva kata, prizemlje uređeno u klasičnom stilu pretvorili u minimalističku oazu koja osvaja upečatljivim detaljima. Kuća je definirana dugačkim nosivim zidom koji razdvaja prostor na dva velika dijela, a otpočetka je želio zadržati taj "kostur" prostora.

Ako mislite da su ormari zlatne boje pretjerani, promijenit ćete stav kad vidite ovaj stan! (фото 4)
Ako mislite da su ormari zlatne boje pretjerani, promijenit ćete stav kad vidite ovaj stan! (фото 5)

Od ulaza u stan u kojem se nalazi prostran hodnik vidljiv je novi zamišljen tlocrt, prostorije su odvojene nizom pregrada i ormara koje ne idu do stropa kako bi sve sobe imale dovoljno svjetla. Kuhinja i blagovaonica spojene su s vrtom bogatim vegetacijom, dok se u drugom dijelu prizemlja, odvojene od zajedničkih prostorija, nalazi niz soba u koje se može doći iz dnevnog dijela stana, a pregradama su povezane, odnosno odvojene, od drugih soba u istom dijelu stana.

Ako mislite da su ormari zlatne boje pretjerani, promijenit ćete stav kad vidite ovaj stan! (фото 6)
Ako mislite da su ormari zlatne boje pretjerani, promijenit ćete stav kad vidite ovaj stan! (фото 7)
Ako mislite da su ormari zlatne boje pretjerani, promijenit ćete stav kad vidite ovaj stan! (фото 8)

Riječ je o tri spavaće sobe i loungeu, a dvije manje spavaće sobe odvaja magična kutija - garderoba izrađena od mesinga, zlatnog sjaja u kojem je skriven ormar, ali i prolaz iz jedne sobe u drugu. Osim toga, stropovi su u tom dijeli visine 350 cm, dok je visina ormara 210 cm pa se na njega može i popeti, a tamo se nalazi dijeljeni prostor između dvije sobe.

Ako mislite da su ormari zlatne boje pretjerani, promijenit ćete stav kad vidite ovaj stan! (фото 9)
Ako mislite da su ormari zlatne boje pretjerani, promijenit ćete stav kad vidite ovaj stan! (фото 10)

Iako je to najupečatljiviji komad namještaja u stanu, izrađen po mjeri, u ostatku interijera korišten je namještaj dizajnerskog brenda Vitra. U većini interijera dominira bijela boja, s pokojim iznenađujućih zahvatom na zidu u nekoj vibrantnoj nijansi - koji naglašavaju tranziciju iz jedne sobe u drugu, dok su podovi drveni ili, u kupaonicama i dijelovima između soba izrađeni od bijelog mikrocementa. Jednostavno, ali efektno - stan u koji bismo se bez pitanja već sutra uselili!

Leave a comment

više