Search

Ako pripadate klubu ljubitelja retro namještaja, otkrivamo vam stranicu na kojoj klasične komade možete kupiti po manjoj cijeni

Ako pripadate klubu ljubitelja retro namještaja, otkrivamo vam stranicu na kojoj klasične komade možete kupiti po manjoj cijeni

Tekst: BURO.


Image: BURO.

Najbolji komadi namještaja su oni vintage, originalni, no za avanturu kupovine polovnog namještaja potrebno vam je strpljenje Dalaj Lame, oštro oko i brzi refleksi. Pretraživanje oglasa može biti zabavna aktivnost, ali ako tražite nešto konkretno, potraga se može pretvoriti u pakao beskrajnog scrollanja. Zato su tu stranice koji nude opciju pažljivo odabranog sadržaja, čitavi timovi ljudi bave se ponudom artikala, organiziraju ih u smislene cjeline i kupovinu vintage komada čine iskustvom od pet zvjezdica.

Ako pripadate klubu ljubitelja retro namještaja, otkrivamo vam stranicu na kojoj klasične komade možete kupiti po manjoj cijeni (фото 1)

Jedno od takvih online mjesta je Franckly, stranica na kojoj možete pronaći namještaj, rasvjetu, posuđe i dekoracije. Franckly je nastao kao dio webshopa Finnish Design Shop koji postoji od 2004. godine i koji se profilirao kao trgovina sa suvremenim i klasičnim namještajem visoke kvalitete koji traje godinama.

S obzirom na to da su se htjeli više posvetiti održivom razvoju, izbor je, logično, pao na trgovinu korištenim namještajem u dobrom stanju, prilikom koje se svaki komad ručno bira, a u njihovoj se bazi sada nalazi više od 300 najznačajnijih dizajn brendova.

Ako pripadate klubu ljubitelja retro namještaja, otkrivamo vam stranicu na kojoj klasične komade možete kupiti po manjoj cijeni (фото 2)

Kako kažu oni stoje iza svega u ponudi otuda i naziv "Franckly" - oni se zalažu za otvoren, iskren i direktan pristup u komunikaciji. Riječ "frankly"(iskreno) je dobila slovo "c" kako bi odali priznanje slavnom finskom dizajneru Kaju Francku, pioniru održivog dizajna i jednom od prvih ambasadora teorije cirkularnosti po kojoj dizajn označava način za postizanje bolje kvalitete života. Franck je čvrsto vjerovao da je potrebno stvoriti prelijepe predmete za svakodnevnu upotrebu koji će položiti test vremena.

Ako pripadate klubu ljubitelja retro namještaja, otkrivamo vam stranicu na kojoj klasične komade možete kupiti po manjoj cijeni (фото 3)

I njegovo proročanstvo se ispunilo, upravo na ovoj stranici možete vidjeti komade namještaja koji su dizajnirani prije nekoliko desetljeća, ali i dalje izgledaju kao novi. Osim cijene koju prodavatelj traži za artikl, možete pronaći i informaciju kolika je maloprodajna cijena, kao i sliku realnog stanja stvari. Kako bi svaka primopredaja dobro prošla, Franckly zadržava novac sve dok kupac ne potvrdi da je preuzeo artikl i tada se sredstva prebacuju na račun prodavatelja. Za sada stranica nudi shipping u 10 europskih zemalja, ali (nestrpljivo) očekujemo proširenje mreže.

Leave a comment

više