Search

Ako ste vješti s rukama isprobajte ove odlične DIY projekte

Ako ste vješti s rukama isprobajte ove odlične DIY projekte

Tekst: BURO.


Kada su u pitanju DIY projekti jedno je izvjesno: većina nas gleda ih opčinjeno prateći korak po korak, dok sanjarimo da se i sami latimo pile i šmirgl-papira, ali nekako se to nikada ne dogodi. Slično kao kad pratimo emisije o kuhanju velikih kulinarskih majstora, pa ispratimo svaki kat komplicirane torte da bismo je zaboravili čim se odmaknemo od ekrana. Zato danas mijenjamo perspektivu! Gledamo manje, jednostavnije projekte, one za koje vam nije potrebna članska karta asocijacije majstora. Proljeće je krenulo svojim tokom, usprkos kiši koja se slijeva niz prozor, pa je možda vrijeme da se uhvatite u koštac s "uradi sam" konceptom. Tko zna, možda se kasnije odvažite i za kompleksnije prepravke.

Klupica s kOnOpom

Ako ste vješti s rukama isprobajte ove odlične DIY projekte (фото 1)

Ovaj trik spada među one jednostavne, svima poznate kao „IKEA Hacks“, zahvaljujući kojima možete udahnuti novi život komadima koji postoje u skoro svačijem stanu. U ovom slučaju, zvijezda projekta je IKEA klupica koju je instagramerica Ryia vješto presvukla konopom. Step by step uputstvo pronađite u highlight odjeljku njenog profila, a ovaj projekt može biti i svojevrsna meditacija. Pa kad skupite samopouzdanje možete prijeći na njene ostale DIY prijedloge, neki su vrlo zahtjevni, ali satisfakcija kada ih izvedete je nemjerljiva.

Art projekt

Ako ste vješti s rukama isprobajte ove odlične DIY projekte (фото 2)

Ako imate želju sami napraviti neko umjetničko djelo za svoj dom, sada ste na pravom mjestu. Čak i ako niste veliki talent, moguće je kreirati nešto simpatično što će vašem prostoru dati osobnu notu i što će biti plod rada vaših ruku. Blogerica Tanieka vam u okviru highlight storyja detaljno otkriva kako da napravite umjetnine s teksturom, koristeći boje ali i tekstil. Proučite postupak, odaberite boje i uzorke i prepustite se maloj umjetničkoj igri. Ako ništa drugo, dobro ćete se zabaviti i opustiti.

Krug polica

Ako ste vješti s rukama isprobajte ove odlične DIY projekte (фото 3)

Ovaj trik spada u najjednostavnije u "uradi sam" svijetu, a najbolja stvar od svega jest što se radi o lakoj realizaciji, a velikoj promjeni u interijeru. Blogerica Molly Madfis vodi vas sliku po sliku kroz proces krečenja u obliku kruga kako bi se kasnije tu dodale obične police iste boje. Efekt je sjajan!

SJENILO od rafije

Ako ste vješti s rukama isprobajte ove odlične DIY projekte (фото 4)

Ako vam se čini da su se stolne lampe s raskošnim sjenilima vratile, u pravu ste! Devedesete su uplivale i u svijet interijera, a blogerica Elena Lohse, koja stoji iza bloga This House 5000, je „presvukla“ staru IKEA lampu baš u tom stilu. Elena je pronašla jednu na buvljaku i odlučila je obojiti i pretvoriti u lampu sa sjenilom od rafije koji se savršeno uklapa u aktualne trendove koji nalažu veću upotrebu prirodnih materijala u prostoru. Projekt je super lagan, dovoljno da se i sami upustite u sličnu misiju, možda već danas?

„MrAmOrna“ polica

Ako ste vješti s rukama isprobajte ove odlične DIY projekte (фото 5)

Situacija je sljedeća: živite u iznajmljenom stanu ili trenutno nemate budžet za opsežno renoviranje, ali žarko želite nešto promijeniti. Onda je ova jednostavna promjena za vas, radi se o staroj dobroj samoljepljivoj foliji. Victoria Bradley se odlučila za foliju s uzorkom mramora kako bi učinila svoju kuhinju malo elegantnijom. Ona je presvukla stare drvene police, a vi sličnu stvar možete učiniti doslovno s bilo čim i to u bilo kojem printu koji vam se svidi. Kada se lagano folija počne odljepljivati, skinite je i „presvucite“ ponovo. Poanta je da se time možete igrati koliko god budete željeli, promjena je vidljiva, ali ne i vječna.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više