Search

Alpska koliba koja poziva na zimsku avanturu

Alpska koliba koja poziva na zimsku avanturu

U selu Megève u blizini St. Moritza


Belgijski dizajner Lionel Jadot u eklektičnom je stilu renovirao kolibu u švicarskim Alpama koja je izgrađena još davne 1870. godine

Prije nego što je St. Moritz bio luksuzna destinacija svih ljubitelja zimske zabave, a selo Megève uopće bilo izgrađeno, na jednom od alpskih obronaka nalazila se drvena farma. Danas, gotovo 150 godina kasnije, ona je renovirana i pretvorena u zimsku kolibu iz snova. Okružena bjelinom, njen interijer donosi dašak boje u zimsku monotoniju. Dizajner Lionel Jadot drvenu unutrašnjost ispresijecanu gredama pretvorio je u eklektičan prostor u kojem se rustikalni, vintage i chic boemski stil samo naizgled "sudaraju", a zapravo tvore jedan skladan prostor u kojem bismo uživali. Materijali kao što su mekano krzno i koža suprotstavljeni su metalu, kamenu i drvetu, a sve je upotpunjeno detaljima inspiriranim Orijentom te odiše toplinom kakva je prijeko potrebna u hladno doba.

Alpska koliba koja poziva na zimsku avanturu (фото 1)

Glavna soba je zamišljena kao otvoren prostran prostor u kojem svi dijelovi komuniciraju bez pregrada te je konstantno dostupan pogled na fascinantnu okružujuću prirodu kroz veliku staklenu stijenu koja zamjenjuje cijeli jedan zid. Tako su se njoj smjestile dnevna soba s udobnim sofama koje zovu na odmor, blagovaonica, kuhinja te soba za čitanje. Iz glavne prostorije put vodi na ostakljenu grijanu terasu s dodatnim jedaćim stolom s koje pogled "puca" na Mont Blanc. Iz sobe se spuštaju stepenice koje pak vode u odvojene spavaću sobu i kupaonicu gdje se nalazi kada isklesana iz jednog komada granita.

Koliba jasno odstupa od tradicionalnog izgleda zimskih odmarališta, no odnosi prvu nagradu za originalan dizajn i toplu atmosferu.

Alpska koliba koja poziva na zimsku avanturu (фото 2)

Alpska koliba koja poziva na zimsku avanturu (фото 3)

Alpska koliba koja poziva na zimsku avanturu (фото 4)

Alpska koliba koja poziva na zimsku avanturu (фото 5)Alpska koliba koja poziva na zimsku avanturu (фото 6)Alpska koliba koja poziva na zimsku avanturu (фото 7)Alpska koliba koja poziva na zimsku avanturu (фото 8)Alpska koliba koja poziva na zimsku avanturu (фото 9)Alpska koliba koja poziva na zimsku avanturu (фото 10)

Alpska koliba koja poziva na zimsku avanturu (фото 11)Alpska koliba koja poziva na zimsku avanturu (фото 12)Alpska koliba koja poziva na zimsku avanturu (фото 13)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više