Search

Ames namještaj: Spoj tradicionalne kolumbijske tehnike pletenja i vrhunskog dizajna

Ames namještaj: Spoj tradicionalne kolumbijske tehnike pletenja i vrhunskog dizajna

Tekst: BURO.

Image: BURO.

Kako se živa u termometru približava 30 stupnjega, napokon smo osvijestili da ćemo ipak nekako vidjeti kupaće kostime (ovo smo definitivno trebali shvatiti nekoliko homemade kruhova ranije), trčati po plićaku i najbitnije, da bismo svoje terase, dvorišta i vikendice trebali konačno dovesti u red. U to ime, donosimo vam priču o jednom fantastičnom brendu - Ames je ime koje je sinonim za vrlo kvalitetne komade za korištenje vani, a pored kvalitete na prvu osvaja i dizajnom!

Ames namještaj: Spoj tradicionalne kolumbijske tehnike pletenja i vrhunskog dizajna (фото 1)

Brend je osnovala Kolumbijka Ana María Calderón Kayser 2006. godine u Njemačkoj, a tijekom godina surađivala je s drugim dizajnerima na posebnim kolekcijama, radeći na očuvanju i vrednovanju tradicionalnih kolumbijskih tehnika izrade. Ono što je posebno bitno za istaknuti je činjenica da su u fokusu proizvodnje metode koje su održive i da se pri izradi koriste obnovljivi resursi.

Ames namještaj: Spoj tradicionalne kolumbijske tehnike pletenja i vrhunskog dizajna (фото 2)
Ames namještaj: Spoj tradicionalne kolumbijske tehnike pletenja i vrhunskog dizajna (фото 3)

S dizajnerom Sebastianom Herknerom razvila je kolekciju "Caribe", koja kroz oblike i boje odaje počast živopisnoj Kolumbiji. Korišteni su prirodni materijali, a zbog ručne izrade svaki komad je jedinstven. Ove godine na sajmu Maison Object u Parizu predstavili su nove komade iz te linijen kolekcije pa su tu nove, još odvažnije boje, kao i detalji od talijanskog mramora. Ovog puta inspiracija je bila priroda kolumbijske regije Hulia, koja je poznat po pustinji Tatacoa i rijeci Magdaleni. Boje oslikavaju zemlju, pustinju i vodu, a pleteni dijelovi izrađeni su od recikliranih plastičnih niti, spojenih tradicionalnom tehnikom pletenja pod nazivom "Momposino". Također, Herkner je asortiman proširio i novim tepisima od vune u zemljanim tonovima, ležaljkama i mrežama za ljuljanje...

Ames namještaj: Spoj tradicionalne kolumbijske tehnike pletenja i vrhunskog dizajna (фото 4)

Dizajnerica Pauline Deltour je ovogodišnjoj kolekciji pridodala zeleno zidno ogledalo iz serije "Killa" koje je posebno po tome što je izrađeno od vlakana Iraca palmi koje se inače koriste za kreiranje panama šešira.

Ames namještaj: Spoj tradicionalne kolumbijske tehnike pletenja i vrhunskog dizajna (фото 5)
Ames namještaj: Spoj tradicionalne kolumbijske tehnike pletenja i vrhunskog dizajna (фото 6)

Bez sumnje, ovi fantastični komadi nisu samo lijepi, već su i dobri za planet te predstavljaju odličnu temu za razgovor. Proučite Ames ponudu i razmislite o tome da uselite nekoliko njihovih kreacija u svoj dom.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više