Search

Ana Tevšić osmislila novi prostor za pivovaru Medvedgrad

Ana Tevšić osmislila novi prostor za pivovaru Medvedgrad

Proširenje poznatog brenda

Urednik: Tina Kovačiček


Image: PR

Novi prostor, novo ljetno pivo i nove ideje brenda

Pivnica i pivovara Medvedgrad nakon dugih 18 godina postojanja stabilno stoji na vrhu hrvatske scene, što potvrđuju i ljubitelji vrhunskog piva koji redovito pune šarmantne ljetne terase u Tkalčićevoj, Ilici i Adžijinoj. Prošle godine njihov trud prepoznao je i Ratebeer (svjetski nezavisni portal za ocjenjivanje piva) koji je Pivovari Medvedgrad dodijelio nagradu za najbolju hrvatsku pivovaru u 2014. godini, što je svakako poticaj za naprijed. Uz nedavno dodano pivo u stalnu ponudu, Fakin IPA – India Pale Ale, koji je od početka sa svojom gorčinom i aromom osvojio veliki broj fanova, sinoć je na terasi Malog Mede u Tkalčićevoj predstavljeno još jedno ljetno iznenađenje. Radi se o witbieru (Belgijsko pšenično pivo), laganom i osvježavajućem pšeničnom voćnom pivu pod imenom "Ljeto u Zagrebu".

Ana Tevšić osmislila novi prostor za pivovaru Medvedgrad (фото 1)

"Wit je specifično belgijsko pivo koje se proizvodi od ječmenog i pšeničnog slada, te nesladovane pšenice ili zobi koji daju pivu izrazitu mutnoću i blijedu boju, zbog čega se wit pivo često naziva i bijelim pivom. Osim nesladovanih sirovina, također u ovaj tip piva dodaju se začini tipa korijandera, narančina ili limunova kora, čiji okusi i arome dolaze do izražaja, za razliku od drugih "aleova" gdje arome proizlaze iz hmelja. "Ljeto u Zagrebu" napravljeno je od pšeničnog i ječmenog slada te zobi, a dodali smo i korijander, te koru gorke naranče. Ima blagu gorčinu, koja jednim dijelom potječe i od gorke narančine kore. "Ljeto u Zagrebu" ima 5,2 % alkohola te 13 % ekstrakta i više smo nego zadovoljni s našim prvim witom", objasnio je glavni tehnolog pivnice i pivovare Medvedgrad, Božidar Kostanjčar.

Ana Tevšić osmislila novi prostor za pivovaru Medvedgrad (фото 2)

A s novim pivom stigao je i novi prezentacijsko-izložbeni prostor koji potpisuje uspješna mlada dizajnerica Ana Tevšić, te proširenje brenda. "Novi prostor Malog Mede organiziran je tako da predstavlja spoj tradicionalnog i modernog s ciljem da sam prostor služi kao prezentacijsko-izložbeni. U samom prostoru će se moći od jeseni naručiti posebne salate i slasni zalogaji iz pivničke kuhinje, što je samo logičan nastavak uspješnog poslovanja postojećeg prostora.

Ana Tevšić osmislila novi prostor za pivovaru Medvedgrad (фото 3)

Ana Tevšić osmislila novi prostor za pivovaru Medvedgrad (фото 4)

Za samo uređenje korišteni su prirodni materijali poput drva (polovica jedne sobe je cijela obložena drvenim letvama), zatim detalji koji su inače vidljivi samo u proizvodnji (pločice, kašete, boce, kutije). Najviše smo se koncentrirali na predstavljanje pivovare Medvedgrad kroz ilustracije korištene za logotipove piva kako bismo naglasili sve proizvode kroz koherentne dijelove jedne predivno funkcionalne cjeline. Najuočljivija je prostorija s otisnutim ilustracijama koje tvore svojevrstan uzorak, čime smo htjeli pokazati primjenu dobro osmišljenog i kvalitetnog grafičkog dizajna u interijeru. Ovo je samo početak korištenja novog prostora, koji će najesen donijeti mnogo noviteta i događanja!" rekla nam je sama dizajnerica Ana Tevšić o ovoj odličnoj suradnji.

Ana Tevšić osmislila novi prostor za pivovaru Medvedgrad (фото 5)

Ana Tevšić osmislila novi prostor za pivovaru Medvedgrad (фото 6)

Ana Tevšić osmislila novi prostor za pivovaru Medvedgrad (фото 7)

Ana Tevšić osmislila novi prostor za pivovaru Medvedgrad (фото 8)

Ana Tevšić osmislila novi prostor za pivovaru Medvedgrad (фото 9)

Ana Tevšić osmislila novi prostor za pivovaru Medvedgrad (фото 10)

Ana Tevšić osmislila novi prostor za pivovaru Medvedgrad (фото 11)

Ana Tevšić osmislila novi prostor za pivovaru Medvedgrad (фото 12)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više