Search

Arhitekt Filip Rašković predlaže dekoracije za blagdane

Arhitekt Filip Rašković predlaže dekoracije za blagdane

Tekst: BURO.

Arhitekt Filip Rašković je uredio drvenu kućicu u prirodi daleko do gradske vreve i buke. Okružena šumom, ova kućica je idealno skrovište od svih stresnih situacija, ali i savršeno mjesto za božićni dekor jer odiše toplinom. Naravno da smo se upitali kako to izgleda kada je Filip dekorira i napravi blagdanski ugođaj.

Arhitekt Filip Rašković predlaže dekoracije za blagdane (фото 1)
Arhitekt Filip Rašković predlaže dekoracije za blagdane (фото 2)

Odgovor smo dobili brzo i glasi – prelijepo. Filip je pretvorio dnevni boravak u zonu veselja, ali je ostao vjeran svom stilu koji podrazumijeva minimalizam i decentne igre bojama. U njegovoj interpretaciji božićna dekoracija se vrti oko zelene, nježno sive, krem bijele i crvene kao jedinog jarkog akcenta. Opći dojam je jako skandinavski.

Arhitekt Filip Rašković predlaže dekoracije za blagdane (фото 3)

“Inspiracija je uvijek u okruženju, a u ovom slučaju sam imao tu sreću da je okruženje priroda. Za dekoraciju sam koristio elemente koje sam našao u krugu od 100 metara od kuće. Novogodišnji dani me uvijek asociraju na provjerenu kombinaciju crvene i zelene boje i to je ono što ostaje urezano iz djetinjstva kao lightmotiv blagdana” – kazao je Filip.

Arhitekt Filip Rašković predlaže dekoracije za blagdane (фото 4)
Arhitekt Filip Rašković predlaže dekoracije za blagdane (фото 5)

Odlučio se za prirodni bor koji će ponovno zasaditi kada blagdani prođu. Prilikom dekoriranje se trudio istaknuti ljepotu tih prirodnih elemenata te im je prepustio vodeću ulogu, uz dodatak lampica koje su samo naglasile ljepotu.

Na blagdanskom stolu centralni dio dekoracije je napravljen od grančica bora, a nešto slično je izveo i u formi visećeg ukrasa gdje je pustio grane bora i bobice da vise iznad stola. Iluziju je izveo pomoću najlonskog konca kojim je pričvrstio aranžman za visilice. Devet crvenih svijeća u crnim jednostavnim svijećnjacima su najupadljiviji element, a i dalje su jako decentne. Tu su i malena drvca u posudama, kao i božićne kuglice koje se mogu koristiti kao name placement. Lampice, nešto bobica, kao i podmetači za čaše od drveta su detalji koji zaokružuju priču kreirajući skladnu cjelinu.

Lako se možemo zamisliti za ovim stolom uz čašu vina i prijatelje s kojima nazdravljamo početak dugo iščekivane 2021. godine.

Arhitekt Filip Rašković predlaže dekoracije za blagdane (фото 6)

U ovom prostoru ima malo ukrasa koje tradicionalno vežemo za praznike: umjesto klasičnih dekoracija koristio sam veći broj svjećica koje daju poseban ambijent prostoru ako ih stavite u većoj količini. Igra svjetlosti u interijeru je uvijek zanimljiv dio za razradu tako da savjetujem korištenje nekoliko manje prigušenih izvora svjetlosti.

Arhitekt Filip Rašković predlaže dekoracije za blagdane (фото 7)

A kako da sami kreiramo ovu bajku? "Potrebna vam je blizina neke šume i čaša dobrog vina (smijeh). Prebacite se na jedno popodne u offline mode i provedite vrijeme u prirodi. Inspiracija će vam sama doći.” – kazao nam je Filip. 

Pamtimo i pratimo!

Arhitekt Filip Rašković predlaže dekoracije za blagdane (фото 8)
Arhitekt Filip Rašković predlaže dekoracije za blagdane (фото 9)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više