Search

Arhitekt hrvatskih korijena otkrio novi paviljon galerije Serpentine

Arhitekt hrvatskih korijena otkrio novi paviljon galerije Serpentine

Smiljan Radić

Image: Buro247.ru

48-godišnji Smiljan Radić je najmlađi arhitekt u povijesti galerije Serpentine koji je dobio priliku projektirati njen slavni privremeni paviljon

Među arhitektima koji su do sada radili na projektiranju paviljona su Rem Kolhaas, Oscar Niemeyer, Frank Gehry i Zaha Hadid, no ovoga puta je galerija odabrala manje poznato ime. Smiljan Radić je Čileanac hrvatskih korijena koji se za stvaranje paviljona inspirirao prirodom te stvorio organični oblik koji izgleda poput školjke. Poluprozirno zdanje od fiberglasa stoji na nekoliko uporišnih kamena i osvijetljeno je iznutra što baca umirujuću nježnu svjetlost na okolinu. Kamenje se odlično uklopilo u okruženje Kensingtonskih vrtova kao da je oduvijek tamo, dok se paviljon prirodno smjestio na njih.

Arhitekt hrvatskih korijena otkrio novi paviljon galerije Serpentine (фото 1)

Na području od 350 kvadratnih metara nalazi se caffe bar u kojem će se održavati čitanja poezije i različite tematske večeri te koncerti. Novi paviljon galerije Serpentine ostaje otvoren do 19. listopada.

Arhitekt hrvatskih korijena otkrio novi paviljon galerije Serpentine (фото 2)

Arhitekt hrvatskih korijena otkrio novi paviljon galerije Serpentine (фото 3)Arhitekt hrvatskih korijena otkrio novi paviljon galerije Serpentine (фото 4)Arhitekt hrvatskih korijena otkrio novi paviljon galerije Serpentine (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više