Traži

Atraktivna vila na otoku Krku sa spektakularnim bazenom

Atraktivna vila na otoku Krku sa spektakularnim bazenom

U ribarskom naselju Pinezići


Fotografija: PR

U šarmantnom ribarskom naselju Pinezići na otoku Krku svoje mjesto pronašla je sjajno projektirana moderna vila, čiji je izgled inspiriran mediteranskim ambijentom u koji je uklopljena

Pinezići su malo i slikovito ribarsko mjesto koje se nalazi na jugozapadnoj strani otoka Krka. Smješteno je između dva najveća turistička centra, grada Krka i Malinske. Naselje je to koje je izuzetno mirno te je savršeno za odmor iz snova, a sami Pinezići su idealna početna točka za mnogobrojne izlete po otoku ili možda susjednim otocima. Upravo je tu svoje mjesto pronašla i nova kamena spektakularna vila čiji projekt potpisuje cijenjeni arhitektonski studio Lotus Architecti, u suradnji s Denisom Škiljanom iz Degrad Development Group-e. Prirodni kamen i drvo u kombinaciji sa staklom bili su glavni elementi i vodilja u stvaranju ove arhitektonske ljepotice. Sama inspiracija, kako kaže tim koji stoji iza ovog projekta, kreirana je i proizašla je iz samog ambijenta u koji je i uklopljen. 


Kuća ima tri spavaće sobe, open space dnevni boravak, kuhinju i blagovaonicu koje su uz dobro osmišljenu protočnost prostora vezane uz vanjsku terasu. Tu je i kamin koji će odličan ugođaj stvoriti i za vrijeme onih hladnijih dana u godinu. Spoj starog i modernog pronalazi se u svakom segmentu ovog objekta koji se može pohvaliti i s otvorenim pogledom na more te netaknutu prirodu iz baš svih prostorija kuće. No, ono što ipak nekako najviše plijeni pažnju jest bazen čija je jedna stijena u potpunosti staklena i naravno okrenuta prema spomenutom pogledu na morsku pučinu. Upravo taj faktor je glavni akcent i dominacija koja nimalo ne može proći nezapaženo. Ono što još jedino možemo nadodati jest kako je i u ovom slučaju projekta s potpisom Lotusa sinergija moderne arhitekture i mediteranskog okruženja itekako zadovoljena i impresivna. 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više