Search

Atraktivna vila na otoku Krku sa spektakularnim bazenom

Atraktivna vila na otoku Krku sa spektakularnim bazenom

U ribarskom naselju Pinezići


Image: PR

U šarmantnom ribarskom naselju Pinezići na otoku Krku svoje mjesto pronašla je sjajno projektirana moderna vila, čiji je izgled inspiriran mediteranskim ambijentom u koji je uklopljena

Pinezići su malo i slikovito ribarsko mjesto koje se nalazi na jugozapadnoj strani otoka Krka. Smješteno je između dva najveća turistička centra, grada Krka i Malinske. Naselje je to koje je izuzetno mirno te je savršeno za odmor iz snova, a sami Pinezići su idealna početna točka za mnogobrojne izlete po otoku ili možda susjednim otocima. Upravo je tu svoje mjesto pronašla i nova kamena spektakularna vila čiji projekt potpisuje cijenjeni arhitektonski studio Lotus Architecti, u suradnji s Denisom Škiljanom iz Degrad Development Group-e. Prirodni kamen i drvo u kombinaciji sa staklom bili su glavni elementi i vodilja u stvaranju ove arhitektonske ljepotice. Sama inspiracija, kako kaže tim koji stoji iza ovog projekta, kreirana je i proizašla je iz samog ambijenta u koji je i uklopljen. 

Atraktivna vila na otoku Krku sa spektakularnim bazenom (фото 1)
Kuća ima tri spavaće sobe, open space dnevni boravak, kuhinju i blagovaonicu koje su uz dobro osmišljenu protočnost prostora vezane uz vanjsku terasu. Tu je i kamin koji će odličan ugođaj stvoriti i za vrijeme onih hladnijih dana u godinu. Spoj starog i modernog pronalazi se u svakom segmentu ovog objekta koji se može pohvaliti i s otvorenim pogledom na more te netaknutu prirodu iz baš svih prostorija kuće. No, ono što ipak nekako najviše plijeni pažnju jest bazen čija je jedna stijena u potpunosti staklena i naravno okrenuta prema spomenutom pogledu na morsku pučinu. Upravo taj faktor je glavni akcent i dominacija koja nimalo ne može proći nezapaženo. Ono što još jedino možemo nadodati jest kako je i u ovom slučaju projekta s potpisom Lotusa sinergija moderne arhitekture i mediteranskog okruženja itekako zadovoljena i impresivna. 
Atraktivna vila na otoku Krku sa spektakularnim bazenom (фото 2)Atraktivna vila na otoku Krku sa spektakularnim bazenom (фото 3)Atraktivna vila na otoku Krku sa spektakularnim bazenom (фото 4)Atraktivna vila na otoku Krku sa spektakularnim bazenom (фото 5)Atraktivna vila na otoku Krku sa spektakularnim bazenom (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više