Search

Büro 24/7 izbor: najljepši hrvatski interijeri u 2016. godini

Büro 24/7 izbor: najljepši hrvatski interijeri u 2016. godini

Privatne kuće, vile, stanovi, apartmani...


Image: Buro arhiva

Na jednom mjestu okupili smo i napravili Büro 24/7 izbor najljepših hrvatskih interijera. Podsjetite se još jednom zajedno s nama na sve što smo po tom pitanju objavili u 2016. godini...

U 2016. godini zavirili smo u niz reprezentativnih stanova, vila, kuća i apartmana u Hrvatskoj koji su nas svojim rješenjima, idejama, uređenjem, lokacijama i realizacijom zaista oduševili. Iza njih naravno stoje i većinom hrvatski arhitekti i dizajneri, kao i njihovi vrijedni timovi, a u nastavku vam donosimo Büro 24/7  izbor redakcije najboljih privatnih interijera koje smo objavili u ovoj godini...

Moderna rezidencija u Dalmaciji kakvu još niste vidjeli
U Marušićima u blizina Omiša, sa spektakularnim pogledom na dalmatinske otoke, smjestila se "Villa Lastavica" čiji su eksterijer i interijer moderna reinterpretacija podneblja u kojem se objekt nalazi. Ante Nikša Bilić zajedno sa Studijem Antemurales, Sunčicom Mastelić Ivić i Hrvojkom Kalogjerom potpisuje ovaj moderan, ali nimalo tipičan projekt u dalmatinskom podneblju.

Büro 24/7 izbor: najljepši hrvatski interijeri u 2016. godini (фото 1)

Veličanstven zagrebački stan s potpisom Ante Vrbana
"Imam sreću da radim ono što volim", kaže nam Ante Vrban dok nas provodi kroz jedan od najljepših zagrebačkih stanova koji smo u posljednje vrijeme fotografirali. Ante je ugodan domaćin, beskrajno ljubazan, uglađen, elegantan, baš kao što biste ga mogli zamisliti iz intervjua i fotografija s događanja koje ponekad posjeti kad je u Zagrebu.

Büro 24/7 izbor: najljepši hrvatski interijeri u 2016. godini (фото 2)

Čarobni istarski dvori kakve još niste vidjeli
U predivnom istarskom i autentičnom ambijentu okolice Tinjana u blizini Poreča smjestili su se Čarobni Dvori Hydrangea. Riječ je o dvije kamene kuće starosti preko dva stoljeća od kojih je jedna, barem za sada, nedavno udahnula neki posve novi život, naravno, s dozom kombiniranja onog izvornog.

Büro 24/7 izbor: najljepši hrvatski interijeri u 2016. godini (фото 3)

Zagrebački apartman koji će vam uljepšati boravak u metropoli
Mali prostori često se znaju pokazati kao izazov, međutim u ovih 38 kvadrata arhitekti su uspješno doskočili svakom problemu. Zavirite u jedan od najšarmantnijih zagrebačkih apartmana za koji je zaslužan arhitektonski studio Kancelarija.

Büro 24/7 izbor: najljepši hrvatski interijeri u 2016. godini (фото 4)

Impresivan projekt kuće za odmor u Gorskom kotaru
"Priča o nastanku ove kuće možda ima pomalo neuobičajeni slijed. Inverzni, no nimalo ne i krivi proces u promišljanju i osmišljavanju prostora, gdje veliku ulogu doživljaja čini sama priroda. Prvo, prije svega, postojao je orah, drvo koje je činilo savršen prirodni hlad i prvi prostor boravka bez zidova. Zatim s vremenom oko oraha izgrađena je terasa, a tek potom na red dolazi ideja o gradnji kuće." pojasnio nam je odmah na početku Tomislav Soldo, arhitekt koji stoji iza ovog odličnog projekta kuće za odmor u Gorskom kotaru.

Büro 24/7 izbor: najljepši hrvatski interijeri u 2016. godini (фото 5)

Moderna obiteljska kuća s bazenom u Zagrebu
"U pitanju je obiteljska kuća u ne previše atraktivnom zagrebačkom gradskom kvartu, niže razine komunalne opremljenosti u vidu nedostatka kolnih, pješačkih i zelenih površina. Ambijent je to u kojem dominiraju automobili parkirani pred kućama bez predvrtova." riječi su arhitekta Damira Vitkovića kojim je započeo opis svog odličnog arhitektonskog projekta.

Büro 24/7 izbor: najljepši hrvatski interijeri u 2016. godini (фото 6)

Skladan interijerski minimalizam na otoku Pagu
Vlasnici su željeli skladno, jednostavno i moderno uređene apartmane za povremeni boravak, a svoje povjerenje u realizaciji spomenutog dali su dizajnerici interijera Tini Kurpez iz Studija Karas.

Büro 24/7 izbor: najljepši hrvatski interijeri u 2016. godini (фото 7)

Jedan prekrasan stan u Splitu
"Vizija mi je bila ostvariti unutrašnjost koja je povezana s poviješću zgrade i svog aristokratskog nastanka, te da istovremeno diše svježinom i osjećajem Mediterana…" kazao je vlasnik stan za čiji su projekt zaslužni arhitektica Katija Dešković te dizajnerica interijera Andreja Rožić (ID dizajn), a koje su u ključnim su trenucima pružale stručne savjete.

Büro 24/7 izbor: najljepši hrvatski interijeri u 2016. godini (фото 8)

Moderan apartman u Trogiru
Slaven Jurić, čiji su apartmani "Slaven Studios" dobili visoku ocjenu prema stranici Booking.com, odlučio je promijeniti pristup te u korak sa svjetskim trendovima svojim gostima ponuditi moderan smještaj koji će posebno zadovoljiti mlađe generacije. Većinu namještaja u apartmanu industrijskog štiha izradio je sâm od starih greda, dasaka i paleta…

Büro 24/7 izbor: najljepši hrvatski interijeri u 2016. godini (фото 9)

Moderan zagrebački apartman s pogledom na prekrasan park
Apartman Bedac 164 u zagrebačkoj Ilici mnogo je više od mjesta za prespavati. Vlasnici su ga zamislili kao multifunkcionalan moderan i zabavan prostor...

Büro 24/7 izbor: najljepši hrvatski interijeri u 2016. godini (фото 10)

Prekrasna istarska kamena kuća jednog umjetnika
Iza projekta "Atelier" stoji Vedran Ružić, glazbenik u različitim jazz i pop sastavima. Uz to, on je slikar i student treće godine Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci. I baš zato je sve ovdje vrlo umjetnički, spontano i osobno…

Büro 24/7 izbor: najljepši hrvatski interijeri u 2016. godini (фото 11)

Stara kuća nadomak Pule postala impresivna vila za odmor
Moderna nadogradnja stare kamene kuće rezultirala je impresivnom vilom za odmor, čija je rekonstrukcija poštivala autentičan istarski krajolik u kojem se nalazi. Projekt potpisuje arhitektica Nataša Jozipović iz studija Tobis inženjering.

Büro 24/7 izbor: najljepši hrvatski interijeri u 2016. godini (фото 12)

Kamena vila u Istri koja će vas oduševiti
Radi se o doista impresivnoj kamenoj vili smještenoj u samom srcu Istre u malenom selu Radetići. Prilikom osmišljavanja interijera, Matteo Cetinski je nastojao izbjeći tipičan stil uređenja za ovo podneblje.

Büro 24/7 izbor: najljepši hrvatski interijeri u 2016. godini (фото 13)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više