Traži

Büro 24/7 u uredu kod: agencije Abrakadabra

Büro 24/7 u uredu kod: agencije Abrakadabra

Potpuna preobrazba

Urednik: Tina Kovačiček


Fotografija: John Pavlish

Ova, kao i prethodna godina, izazovna je i puna promjena za pr agenciju Abrakadabra

Nakon što je lani proslavila punih deset godina uspješnog rada, ove godine agencija je napravila simboličan zaokret - promijenila vizualni identitet agencije, a od sada i novi projekti stižu s nove adrese. Od početka listopada, agencija je otvorila vrata novog ureda smještenog u zapadnom dijelu Zagreba, u sklopu Centra Črnomerec na adresi Gradišćanska 36. Ideju i uređenje ureda potpisuje studio Brigada. Otvoreni prostor agencije obilježava industrijski dizajn prošaran decentnim detaljima, dok živost u prostoru donose prirodni elementi od drva do zidnih origamija s biljkama koji su razmješteni po uredu. Plohe neobrađenog betonskog zida izmijenjuju se s bijelim uglađenim ili drvenim površinama koje prostoru daju toplinu.


Uz dizajnerske i posebno izrađene komade namještaja koje je studio Brigada pomno birao za prostor, u istom egzistiraju i komadi preneseni iz starog ureda kako ne bi sasvim prekinuli vezu s prošlošću. U istom prostoru tako su savršeno uklopljeni komadi BoConcept studija s foteljama brenda Prostoria, specifične preklopne stolice u konferencijskoj sobi i elementi iz kuće IKEA.


Svaki dio ureda osmišljen je na način kako bi dodatno promovirao povezanost zaposlenika. "Osim činjenice da svi sjede u jednoj sobi, na svakom koraku malim intervencijama osmišljeni su prostori u kojima lako možete sjesti i prodiskutirati s kolegama. Kako bi potaknuli zaposlenike da manje šalju mailove, na sredini prostora nalazi se tzv. shared table gdje u svakom trenu jedni s drugima mogu podijeliti ideje, održati sastanak ili dogovoriti sljedeće korake u projektu." rekla je vlasnica agencije Manuela Šola. "Dok smo s Brigadom razmišljali o tome kako urediti prostor, jedina obvezna crta bila je da se svi zaposlenici osjećaju ugodno jer najveći dio dana ipak provode ovdje u uredu. Open space je zahtjevan sam po sebi i zahtjeva prilagodbu svakog pojedinca, pa smo se dodatno trudili da sitnicama uljepšamo i olakšamo svakodnevicu."

Prostor tako krase detalji poput papirnatih vrećica koje služe kao čuvari dobrih ideja, ploha na zidu na kojoj se može pisati, biblioteka s odvojenim prostorom ako ipak nekome zatreba mir i tišina te lounge soba za brainstorminge. Upravo ova soba zauzima posebno mjesto u uredu. Minimalistički uređena lounge soba obiluje zanimljivim detaljima kao što je ljuljačka na kojoj se može predahnuti ili posebno dizajniran stolić studija Brigada koji vizualno dominira prostorom. Na zidu sobe umjesto slika postavljena je dinamična instalacija zbog koje soba može brzo i lako promjeniti svoj izgled. Modularni sustav pločica malo je umjetničko djelo inspirirano putujućom izložbom po raznim europskim gradovima.


Najdraže mjesto u uredu je kuhinja. Kako su svi zaposlenici veliki gurmani, tako se i ručak tretira s posebnom pažnjom. "Ponekad dogovor za ručak nalikuje brainstormingu," u šali je dodala Manuela. Jedino vrijeme kad u uredu vlada žamor, vrijeme je oko podneva kad se zaposlenici skupe ondje za objed.


Proslavom okruglog rođendana, Abrakadabra se odlučila objesiti poznati čarobnjački šešir o klin i predstaviti moderan, svjež vizualni identitet s kojim kreće u novo razdoblje. Za osmišljavanje novog identiteta zaslužna je agencija Bruketa&Žinić, a zadatak im je bio osmisliti identitet koji će komunicirati integriranu komunikacijsku uslugu koju Abrakadabra pruža i zadržati postojeće prepoznatljivo ime. Rješenje za logotip osmišljeno je tako da predstavlja prirodu današnjih komunikacija u kojima se informacije u vrlo kratkom roku mogu proširiti cijelom kuglom zemaljskom.


Uz novi logotip, najveća novost je slogan koji mu je pridružen - "Stvaramo kako govorimo" koji je prijevod aramejske riječi Abrakadabra i koji savršeno opisuje ono što agencija predstavlja na tržištu. "Kad se podvuče crta ispod svega što smo do sad radili, upravo je to zajednička karakteristika našeg cjelokupnog djelovanja i najbolji zalog za budućnost. Uz slogan koji je proizašao iz našeg imena, novi vizualni identitet agencije komunicira još jednu definirajuću kvalitetu našeg rada - a to je zaokružena priča. U našem radu nema mjesta za nedorečenost, a svaki projekt je integrirana priča ispričana publici kroz sve relevantne kanale u cilju postizanja optimalnog rezultata za naše klijente." rekla je Manuela Šola.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor