Search

Büro 24/7 u uredu kod: agencije Five

Büro 24/7 u uredu kod: agencije Five

Posjetili smo moderni ured zagrebačkih "programera"


Image: John Pavlish

Agencija za izradu mobilnih aplikacija Five smještena je na zagrebačkoj Heinzelovoj ulici gdje prostor dijeli sa sestrinskom tvrtkom Shoutem, a njihov "zapadnjački" način razmišljanja o poslovanju prenesen je i na uređenje interijera ureda, koje osim u Zagrebu imaju i u Osijeku te New Yorku

Za dizajn prostora zaslužna je arhitektica Morana Vlahović koja je ispunila želju osnivača Viktora Marohnića i Luke Abrusa da se maksimalno odmaknu od konvencionalnog uređenja uredskog prostora sa sivim podovima i ormarima za fascikle. "Naši uredi su potpuna suprotnost toga: stropovi su visoki, prevladava moderni industrijski dizajn i boje, a ormara gotovo ni nemamo jer nam je sve u 'cloudu'," kažu osnivači Fivea i Shoutema.

Büro 24/7 u uredu kod: agencije Five (фото 1)

Büro 24/7 u uredu kod: agencije Five (фото 2)

Velika važnost pridodana je materijalima - zidovi su obloženi plutom, plohe stolova izrađene od medijapana, a podovi presvučeni gumom. Sve je bazirano na open spaceu u kojem je atmosfera mirna i ugodna za rad, unatoč tome što u prostoru zajedno radi više od 100 zaposlenika. Za online razgovore sa stranim klijentima koji i čine većinu Fiveovih klijenata, u prostor su integrirane sobe za konferencije, manje sobe za sastanke pojedinačnih timova, te mini staklene sobe za tek jednu osobu, koje služe kao tihe oaze za pozive.

Büro 24/7 u uredu kod: agencije Five (фото 3)

"Zapadnjački" način razmišljanja vidljiv je u tendenciji da se zaposlenik u radnom okruženju osjeća kao kod kuće, a u slučaju Fivea i bolje od toga. "Iako se o tome možda dovoljno ne priča, programerski posao je težak, naši ljudi rade na izuzetno složenim projektima za zahtjevne klijente, stoga je vrlo bitno da se ovdje osjećaju kao kod kuće i maksimalno uživaju u zasluženim pauzama," tvrde u Fiveu. Njihovi zaposlenici tako mogu uživati u zabavi na xBox One-u, igrati stolni nogomet u posebnim prostorijama, te polaziti satove yoge i engleskog jezika koji su organizirani unutar tvrtke.

Büro 24/7 u uredu kod: agencije Five (фото 4)

Büro 24/7 u uredu kod: agencije Five (фото 5)

Büro 24/7 u uredu kod: agencije Five (фото 6)

Büro 24/7 u uredu kod: agencije Five (фото 7)

A budući da većina zaposlenika na posao stiže biciklom, unutar tvrtke postoji i prostor za bicikle u koje Fiveovi programeri mogu spremiti svoje ljubimce bez brige da ih tamo neće pronaći na kraju radnog dana.

Büro 24/7 u uredu kod: agencije Five (фото 8)

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više