Search

Büro 24/7 u uredu kod: agencije Señor

Büro 24/7 u uredu kod: agencije Señor

Mi casa es su casa!


Image: Damir Žižić

Višestruko nagrađivana agencija za komunikaciju i branding Señor otvorila nam je vrata svog novog ureda u centru Zagreba...

Zagrebački Señor svoju je staru adresu u Dizajn districtu nedavno zamijenio novom lokacijom u Kumičićevoj. Budući da broj senjora i senjorita raste, pojavila se potreba za prostranijim uredom, a i sve dužim policama za nagrade osvojene u Hrvatskoj i izvan nje. Señor je tako svojim kreativcima omogućio još ugodniji prostor za stvaranje i druženje. 

Büro 24/7 u uredu kod: agencije Señor (фото 1)

Dizajn interijera u suradnji sa Señorom potpisuju arhitekti Dora Lončarić, Saša Košuta i Mario Kralj iz arhitektonskog ureda Biro. Evo što su nam ispričali: "Stvaranje prostora različitih karaktera u kojima se odvijaju kreativni i ne-kreativni dijelovi Señorove svakodnevice, a koji odgovaraju Señorovom identitetu, temeljna je ideja ovog interijera. U bogato dimenzioniranom stanu u zgradi arhitekta Viktora Kovačića stvoreno je nekoliko zanimljivih prostornih dosjetki, istovremeno poštujući duh građanskog stana.

Büro 24/7 u uredu kod: agencije Señor (фото 2)

Oblici rada u uredu se kroz dan izmjenjuju, tako se izmjenjuje i potreba za različitim prostorima. Drugačiji karakteri, a time i način rada, dočarani su upotrebom boja, suprotstavljenih u istom prostoru s jasnom granicom: bijela boja je zona "klasičnog" rada za računalom, dok su roze niše, inspirirane Señorovom paletom brand boja, opremljene sofama i foteljama za opušteniji rad i kreativne sastanke. Señorovci su inzistirali i na puno velikih zelenih biljaka koje osim estetske uloge imaju i dokazane benefite u pročišćavanju zraka - tako da je ovdje zaista "zdrava" radna atmosfera. Granica između dvije zone (dvije boje) je amfilada, element građanskog stana produžen u beskonačnost ugradnjom dvostrukog zrcala na krajevima.

Büro 24/7 u uredu kod: agencije Señor (фото 3)

Monokromatska plava soba, dodatni je prostor za "drugačiji" rad. Namijenjena individualnom radu, manjim sastancima, odmoru ili skajpanju ujedno je i veliko spremište uredskog materijala ispod mekane površine tepihom tapeciranih poklopaca i zida.

Prema Señorovoj želji, u svega nekoliko kvadratnih metara, umjesto klasične sobe za prezentacije, izvedeno je mini kino od milja prozvano Señor Miniplex Cinema. Elementi kino dvorane su primijenjeni u svojim smanjenim varijantama: crvena zavjesa, kino fotelje i crni tepih na podu. 

Büro 24/7 u uredu kod: agencije Señor (фото 4)

U Señoru kažu kako u kreativnoj industriji zabavno i stimulativno okruženje u određenoj mjeri igra ulogu u stvaralačkom procesu, ali i da je dobar stil imun na promjene trendova. "Filozofija praktičnosti i kreiranja novih i inovativnih rješenja, koja je zapravo neki spiritus movens naše agencije, morala je biti vidljiva i u uređenju. Ne volimo igrati ziheraški pa nam je i prilikom uređenja bilo važno napraviti funkcionalan prostor u kojem ćemo se dobro osjećati, ali i koje svojim zanimljivim prostornim rješenjima podsjeća kako kreativnost ne egzistira samo u oglašivačkoj branši." Sve ostalo što trebate znati o ovom lijepom uredskom prostoru govore fotografije.

Büro 24/7 u uredu kod: agencije Señor (фото 5)

Büro 24/7 u uredu kod: agencije Señor (фото 6)

Büro 24/7 u uredu kod: agencije Señor (фото 7)

Büro 24/7 u uredu kod: agencije Señor (фото 8)

Büro 24/7 u uredu kod: agencije Señor (фото 9)

Büro 24/7 u uredu kod: agencije Señor (фото 10)

Büro 24/7 u uredu kod: agencije Señor (фото 11)

Büro 24/7 u uredu kod: agencije Señor (фото 12)

Büro 24/7 u uredu kod: agencije Señor (фото 13)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više