Search

Büro 24/7 u uredu kod: game development tvrtke Nanobit

Büro 24/7 u uredu kod: game development tvrtke Nanobit

Nove super moderne zagrebačke odaje


Image: Relja Ivanić

Perspektivna hrvatska game development tvrtka Nanobit preselila se u novi genijalan uredski prostor koji odlikuje red rada - red zabave, a čije izvrsno projektno rješenje potpisuje Brigada

Nakon uspjeha na međunarodnom tržištu i povećanja broja zaposlenika, perspektivna hrvatska game development tvrtka Nanobit, preselila se u nove urede - na dvije etaže i ukupno 1.633 kvadratnih metara. Iako razvoj tehnologije i industrije igara našu svakodnevicu približava budućnosti, svi pravi gejmeri cijene ono što se dogodilo u prošlosti, same začetke video igara. U skladu s time, agencija Brigada razvila je koncept uredskog prostora vođen upravo početkom razvoja industrije i klasičnim igrama kao što su Pong, Tetris, Donkey Kong, Super Mario, Minesweeper, Snake, Connect Four, PAC-MAN i drugima. Naziv koncepta je Posveta desetoj umjetnosti.

Büro 24/7 u uredu kod: game development tvrtke Nanobit (фото 1)

"Najveći izazov pri stvaranju suvremenog i dinamičnog uredskog prostora predstavljala su nam ograničenja postojećeg objekta koji standardno karakteriziraju niski spušteni stropovi, kompjuterski pod te velika servisna jezgra u sredini cijele zgrade. Nažalost, većina poslovnih zgrada u Zagrebu izgrađena je za potpuno drugačiji, možda i zastarjeli način organizacije radnog prostora, u kojem se pretpostavljaju klasični uredi i sobe za sastanke, što je u suprotnosti s filozofijom activity based workspacea", pojasnila nam je Ivana Validžić, prostorna strateginja u Brigadi.

Büro 24/7 u uredu kod: game development tvrtke Nanobit (фото 2)

"Prema prijedlogu Brigade, veliku smo važnost pri uređenju ureda, osim radu, pridali druženju, zabavi i odmoru. Drugačijim dizajnom i projektiranjem pojedinih zona definirala se i različita primjena i korištenje svake od dizajniranih zona te se postiglo da zaposlenici imaju osjećaj da su u potpuno drugom prostoru, što im omogućava da se zaista isključe i opuste. Sobe za igre su mjesta gdje se zaposlenici mogu odmaknuti od svakodnevnih poslovnih obaveza, a igre koje mogu igrati povećavaju kreativnost i potiču timski rad. Aktivnije igre, poput stolnog tenisa, podižu razinu energije i povećavaju koncentraciju. Radimo na povećanju produktivnosti i angažiranosti kroz aktivnosti koje organiziramo za zaposlenike ili, još bolje, koje oni sami organiziraju. Takav odnos stvara djelatnike koji su zaslužni za rezultate kakve Nanobit kontinuirano ostvaruje", istaknula je Ana Spasojević, voditeljica Odjela ljudskih resursa u Nanobitu.

Büro 24/7 u uredu kod: game development tvrtke Nanobit (фото 3)

Prostor za rad organiziran je u većim uredima koji funkcioniraju kao izdvojene open space zone u kombinaciji s manjim uredima, ovisno o načinu rada pojedinih timova. Zajedničke zone kao što su kuhinje, prostori za druženje i igru, Skype sobe i govornice, povezane su sa središnjom jezgrom i tematski uređene, a svaka tema vezana je na pojedinu igricu specifičnim formama i koloritom. Pritom je bez dodatnog dekoriranja, uz funkcionalnost na prvome mjestu, korisniku jasno o kojoj je igri riječ.

Büro 24/7 u uredu kod: game development tvrtke Nanobit (фото 4)

Žuta i plava console soba svojom monokromnošću i dobrim akustičnim svojstvima idealne su za testiranje i igranje video igara. Otvorene prostorije nazvane PAC-MAN i Tetris trg, omogućuju zaposlenicima interne edukacije, prezentacije, druženje i igranje društvenih igara. Njihovi modularni elementi namještaja lako se mogu pomicati i preslagivati u prostoru, ovisno o želji ili namjeni. Meet the team instalacija koja se nalazi u sobi za sastanke, interaktivna je igra za upoznavanja Nanobitovih zaposlenika, a temelji se na principu igre Connect Four. Žuti i plavi krugovi u brend bojama Nanobita i s licima zaposlenika, omogućavaju zaposlenicima slaganje tima kroz igru te međusobno upoznavanje novih kolega.

Büro 24/7 u uredu kod: game development tvrtke Nanobit (фото 5)

Büro 24/7 u uredu kod: game development tvrtke Nanobit (фото 6)Büro 24/7 u uredu kod: game development tvrtke Nanobit (фото 7)Büro 24/7 u uredu kod: game development tvrtke Nanobit (фото 8)Büro 24/7 u uredu kod: game development tvrtke Nanobit (фото 9)Büro 24/7 u uredu kod: game development tvrtke Nanobit (фото 10)

Projektni tim:
Brigada / Damjan Geber (Kreativni direktor), Ivana Validžić (Voditeljica projekta), Marina Brletić (Voditeljica projekta arhitekture), Petra Kolarec (Arhitektica), Dominik Cergna (Voditelj dizajna), Ana Herceg (Produkt dizajnerica), Meghan Schababerle, Alexis Morgan Schmidt (Dizajnerice)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više