Search

Büro 24/7 u uredu kod: IT tvrtke Axilis

Büro 24/7 u uredu kod: IT tvrtke Axilis

Industrijski stil + open space


Image: PR

Hrvatska tvrtka Axilis, jedna od najbrže rastućih tehnoloških firmi u Europi, nedavno je preselila u novi uredski prostor u Zagrebu koji je totalno cool

Pronalazak idealne lokacije i uređenje ureda u industrijskom stilu zahtijeva puno vremena, ali i uloženog truda. Budući da je industrijski dizajn prepoznatljiv po betonskim zidovima i transparentnim instalacijama, Axilisov je tim morao prilagoditi postojeći poslovni prostor u čemu im je pomogla dizajnerica interijera Edita Barabaš. "Dok smo još tražili prostor, svaki je najmodavac hvalio svoj i govorio kako je ‘odlično uređen’ na što je naše prvo pitanje bilo 'smijemo li ogoliti zidove do betona i krenuti s uređenjem od nule?' Toliko šokiranih lica nismo vidjeli nikad u životu." našalio se vlasnik Axilisa, Bruno Kovačić. Naime, za postizanje željenog stila, uz betonske zidove s vidljivim instalacijama i kabelima u crvenoj boji, koji tako postaju modnim detaljem samog stropa, kombinirali su namještaj u sivim tonovima uz dodavanje sirovih, neobrađenih materijala.

Büro 24/7 u uredu kod: IT tvrtke Axilis (фото 1)
Cilj dizajnera bio je stvoriti fluidan i funkcionalan interijer koji potiče kreativnost i timski rad. Kako bi se ostvarila osnovna zamisao poslovnog interijera organiziranog uz maksimalnu iskoristivost prostora za kvalitetniju suradnju, ured je otvorenog karaktera. Upravo oko strukture ureda odvila se najveća rasprava.

Naime, kako otkrivaju, smatrali su da je bilo jako važno zadržati prijateljsku, opuštenu kulturu u uredu i zato su se odlučili na open space. Ponajviše zbog veće povezanosti i komunikacije među članovima tima koji zajednički rade na projektima. Isto tako, ističu i kako open space ima i negativne strane, poput nedostatka privatnosti ili previše buke, ali su ih uspjeli eliminirati zvučno izoliranim prostorijama.
Büro 24/7 u uredu kod: IT tvrtke Axilis (фото 2)
Iako se radi o otvorenom prostoru, soba za sastanke odvojena je metalno-staklenim transparentnim stijenama kako bi u svaki dio ureda prodirala prirodna svjetlost te postigla privatnost bez narušavanja zakona open spacea. Osim odijeljene sobe za sastanke, odvojene su i dvije male, udobne prostorije, tzv. skype rooms koje su idealne za mirni i tihi rad ili konferencijske pozive s klijentima.

Büro 24/7 u uredu kod: IT tvrtke Axilis (фото 3)Kuhinja je gotovo centralna prostorija u rasporedu ureda za koju nisu željeli da bude obična niti izgledom niti ograničenom ulogom - samo za zajedničke obroke, već ugodnu zvučno izoliranu prostoriju gdje se održavaju tjedni meetupovi. Kovačić kaže: "Tjedni interni meetupovi koje mi nazivamo Chch već su postali sastavni dio kulture Axilisa, a uskoro će postati javni što me posebno veseli jer vjerujem da će teme biti vrlo interesantne programerima i studentima koji će moći ponešto i naučiti." Ne smijemo zaboraviti spomenuti i kako se uz dnevni boravak nalazi i kreativni kutak sa crnim ploča-zidom koji su oslikavali dizajneri Axilisa, ali ujedno služi i kao sjajan ispušni ventil.
Büro 24/7 u uredu kod: IT tvrtke Axilis (фото 4)

Svaki detalj ovdje je pomno odabran kako bi se savršeno stopio sa stilom interijera, a ovaj je ured u konačnici kombinacija udobnosti doma i profesionalne poslovne atmosfere. Dosljednost u materijalima, teksturama, koloritu i detaljima kroz cijeli prostor čine cjelinu potpunom. Tako moderno uređen ured definitivno je prednost, no kvalitetan rad vrhunski uigranog mladog tima stručnjaka ono je što ovu trećeplasiranu najbrže rastuću tvrtku u Hrvatskoj prema Deloitteovoj ljestvici čini uspješnom.

Büro 24/7 u uredu kod: IT tvrtke Axilis (фото 5)Büro 24/7 u uredu kod: IT tvrtke Axilis (фото 6)Büro 24/7 u uredu kod: IT tvrtke Axilis (фото 7)Büro 24/7 u uredu kod: IT tvrtke Axilis (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više